przez Jokerr » 2012-02-07, 19:02
Ja posiadam już dłuższy czas i przymierzam się do kupna czegoś nowego, ale do rzeczy, najpierw zalety, a jest ich masa:
-dobrze wyważona
-seryjne przetworniki są całkiem fajne jak na taki sprzęt
-bardzo wygodny gryf, nie za gruby, ale też nie wyścigowy
-dobra akcja strun
-ładny wygląd
-wytrzymały lakier
-nie najgorzej trzyma strój, chyba że uzywamy tremolo, ale o tym później
Przejdźmy do wad, jest ich niewiele, ja naliczyłem się tylko dwóch:
-mostek - przy wajchowaniu mocno się rozstraja, no chyba, że użyjemy go 3 razy w solówce, to daje radę, ale czego się spodziewać po gitarze w tej cenie
-siodełko - gitara po roku zaczęła brzęczeć na siodełku i jest to denerwujące, na wzmacniaczu tego nie słychać, ale jak gramy coś na sucho to brzmi to nieciekawie, dotyczy to struny: 3 i 2, próbowałem się tego pozbyć na wiele sposobów, była u lutnika, ale po miesiącu wracało.
Ogólnie wiosło godne polecenia jak na tę cenę i ten rodzaj muzyki, sprawdza się całkiem nieźle, ale na twoim miejscu zainwestowałbym raczej w porządny case do tego Ibaneza, ktory ochroni go przed upadkami czy niekorzystną pogodą niż pchał się w tańszą gitarę.
Moja Yamaha już niedługo będzie służyla głównie jako ozdoba, bo jak już wspominałem wcześniej, kupuje coś lepszego. Ale na pewno się z nią nie rozstanę, bo mam z nią wiele milych wspomnień i jeszcze nie raz będę z niej korzystał.
<-----------------Pomogłem kliknij pomógł.

- Japan

- Eclipse II - kremowa