Niedawno wpadł mi taki Jackson DK2 MiJ :)
sss pisze:Czarny Godin superG40 jakbym trafił dobry egzemplarz to bym chętnie przygarnął
Jolanka miód
![]()
Z dedykacją dla @jpk mój zestaw "studyjny" z THR5A:
6nt pisze:A ja właśnie dokonałem upgrade'u swojego LP. Dostał pod most dwużyłowego Bare Knuckle Miracle Man'a i powiem szczerze - jest dobrze. Na przesterze daje takie mocne, grube ziarno z dużym dołem i dolnym środkiem, lekko stłumioną górą. Przeprosiłem się z overdrive'em piecowym i prawie przestałem korzystać z equalizera do podrasowywania cięższych brzmień. Teraz to się tylko zastanawiam, czy przy gryfie nie wrzucić mu jakiegoś P90, tłustawego singla... kusi mnie taki mod.
jpk pisze:@sss - albo tak szybko posprzątałeś, albo przeceniłeś poziom Twojego bałaganu...
Mój zestaw jest znacznie uboższy, choć dość zróżnicowany i dla mnie zupełnie wystarczający. Hohner w układzie S-S-S po daleko idącej modyfikacji - stary, biały pickguard z jakimiś chińczykami wymieniłem na czarny z Wilkinsonami, nowymi potkami CTS i modyfikacją pozwalającą na dodatkowe brzmienia: B+N oraz B+M+N. Epiphone Dove ma wstawione piezo z preampem, no i "królik doświadczalny", SC-550 na razie bez istotnych przeróbek.
paleman pisze:Matko Bosko Kochano! Ależ to świetnie wygląda!
Dużo trzeba samozaparcia, żeby tak się jarać gitarami?
Może jak już pójde na swoje, to też tak będę miał :)
I jak czysto macie, żadnych chrupków i kółek od piwa/herbaty
I pytanie: czy to jest zwykłe HiFi? Bo w sumie jeden znajomy mi powiedzial, że lepiej kupić interfejs i monitory studyjne domowe, jeśli się chce robić muzykę, bo HiFi przekłamuje (uładnia).
sss pisze:Jak to SC550 po dłuższym poznaniu?