Powtarzam jeszcze raz: robisz błąd skupiając się wyłącznie na produkcji lokalnej. Gitara z ręcznej manufaktury siłą rzeczy musi być droższa (przy użyciu tej samej jakości materiałów i tej samej staranności wykonania) bo jest produkowana w mniejszych ilościach. Ja się już wielokrotnie przekonałem, że mając wybór pomiędzy tanim modelem renomowanego producenta, a luksusowym modelem producenta budżetowego (niejednokrotnie znacznie tańszym) w większości przypadków ta druga opcja jest zdecydowanie lepszą inwestycją.
Gitara, a w szczególności gitara akustyczna musi spełniać dwa, podstawowe warunki: musi dobrze brzmieć i musi zapewniać komfort i przyjemność z grania. Oczywiście "dobrze" to znaczy "tak, jak mi się podoba". Cena, półka i logo na główce nie mają tu najmniejszego znaczenia.
Rzuć sobie jeszcze okiem na
tego producenta. Firma jest we Francji, ale nie odpowiem Ci na pytanie, czy cała produkcja jest robiona na miejscu, obawiam się, że modele w Twoim zakresie cenowym przenieśli w obszar zakazany, co oczywiście nie ma żadnego wpływu na jakość wykonania i użyte materiały, a pozwala na obniżenie ceny dzięki wykorzystaniu znacznie tańszej siły roboczej. Mam ich jednego akustyka (1700 zł) i uważam, że jest znakomity.