Witam, jestem nowym użytkownikiem, rzadko korzystam z forów ale tym razem temat jest bardzo ważny.
MIała miejsce konkretna kradzież w jednym z moich lokalnych sklepów muzycznych, jeśli przejrzycie listę sprzętu, zrozumiecie dlaczego piszę na polskich forach; nikt nie jest chyba aż takim idiotą, żeby sprzedawać takie sprzęty na miejscu, chyba że chce być złapany przez policyję albo postrzelony w kolano przez nieznanych sprawców.
jeśli COKOLWIEK zwróci Waszą uwagę w sprzętach z drugiej ręki, bardzo proszę o informację. nie żyję na tym świecie od dziś, wiem że ilu złodziei, tylu też chętnych na dobry sprzęt w 'okazyjnej' cenie... liczę jednak, że jeszcze gdzieś tam są dobrzy, przyzwoici ludzie. zdaję sobie sprawę, że często takie 'okazje' to jedyna szansa, żeby wejść w posiadanie dobrego sprzętu, ale to przecież nie usprawiedliwia niczego. ktoś został skrzywdzony, tak przez złodzieja, jak i nabywcę kradzionych gitar.
Tu lista instrumentów, numery seryjne podam, jak tylko udostępni je sklep. nie jestem z nimi związany w jakikolwiek sposób, nie byłem też ich klientem, bo zasięg cenowy jest dużo ponad moim pułapem. zresztą, mam już swój sprzęt i leczę się z g.a.s. ;) więc wolę do nich nie zaglądać.
http://catalog.jimismusicstore.ie/index ... =2a&page=2
jeśli cokolwiek się pojawi w odpowiedzi na ten post, będę szczęśliwy. nie dlatego, że być może gitary wrócą do właściciela, ale głównie z powodu komfortu psychicznego wynikającego z wiedzy, że jeśli mi kiedyś zniknie mój prestige, też znajdą się chętni, żeby popatrzyć i popisać tu i ówdzie.
pozdrówka!