TomaszM81 pisze:Interesuje mnie jakiś fajny phaser.
UP100 jest na YT na moim kanale - polecam ;)
Reverend pisze:DM100
rozwazam ta opcje bo pare fajnych licytacji wisi na allegro.
Reverend pisze:podobnie seria większych efektów "Vintage..."
fajnie by było, ale rzadko sie uzywki trafiają. Mysle nad motywem zakupu nówki z GC, przetestowania i zwrotu do 10 dni od otrzymania (zgodnei z ustawą :P) - jakbym to ogarnął, to byc moze cala serie Vintage bym zrecenzował.
Reverend pisze:Vintage Tube Monster VT999
brak u nas na rynku praktycznie z tego co dzwoniłem - niestety, bo sam bym sobie to cudo sprawił.
Reverend pisze:Zastanawia mnie też jak sprawują się tanie kompresorki, np. CS400.
jest recka cs100 - 'pierwowzoru' cs400 - nie różnią sie praktycznie niczym z tego co kojarze.
Reverend pisze:szczególnie tych do metalu (HM300, UD100
sluszna sugestia - dzięki! :)
Reverend pisze:Według mnie jednak lepiej byłoby jednak przetestować fuzzy ;)
tez ciekawa opcja.
Z przesterów jak na razie top od behra dla mnie to od100 - mamy overdrive i dista w jednej kostce miksowanego w fajny sposób. Ciekawe brzmienie mozna skrecic (a raczej ciekawe pokłady gainu :P)
CensoreD pisze:Spotkaliście się z czymś takim w innych efektach tej firmy czy mi się trafił felerny okaz?
przy wpieciu sporej ilosci behrów jest szum sieciowy lekki - ale to u mnie jest kwestia naprawde 5/6 efektów behra wpiętych naraz i odpalonych.
Zasadniczo ze schematów wynika ze naprawdę sporo behringerów to wlasnie kopie bossa/mxr czy innych 'duzych' brandów. Moze nie idealne, ale 95% komponentów jest ta sama.
chwalimir pisze:Mnie ciekawi tuner podłogowy i może coś z flangerów i chorusów.
mnie tez, bo prywatnie by mi się przydał. Miałem tuner behra za czasów gry w kapeli i powiem, ze sprawdza się całkiem ciekawie - problem tylko z dostepnoscia uzywek..
chwalimir pisze:może coś z flangerów i chorusów.
uf100 jest na yt na moim kanale, chorus jest w planach po pierwszym.
Na pierwszy ogień po majówce leci bramka szumów, bo kupiłem za okazyjne 5 dych z wysyłką.
Później rozwazam albo wlasnie kupowanie, recenzowanie i odsyłanie do sklepów sprzętu albo po prostu szukanie uzywek na allegro. Przy czym wtedy bym sie kierował raczej osobiscie tym co mi sie przyda (wiec z przesterami kicha, bo mam od100, ktory mi starcza w zupelnosci :P).
Interesuje mnie autowah behringera i chcialbym go na wlasnej skórze sprawdzić - wydaje się ciekawy, ale polskich recenzji oczywiscie brakuje.
No, chyba ze jakis sklep mi udostępni egzemplarze do testów.
Opcja z odsyłaniem ma minus w postaci takiej, ze musiałbym troche pgorac na danej kostce aby ogarnąć 'z czym ona się je' - recenzowanie w biegu mija sie wg mnie z celem.
Co ważne - piszcie tez na co zwrócic uwage przy opisach, ew. błędy jakie robię - mi samemu ciezko to czasem wychwcić, a obserwator z zewnątrz zawsze podejdzie bardziej krytycznie do całości :)
Anyway - dzięki za sugestie chłopaki i czekam na dalsze propsy :)