Vizy
Posty: 5
Rejestracja: 18-04-2018 19:57

18-04-2018 20:42

Witam,
Mam problem a właściwie nie wiem czy jest to wina wzmacniacza czy gitary. Otóż sprawa wygląda tak, że jak gram na wysokich częstotliwościach to dzwięk jest jakby taki zniekształcony jakoś go tak dziwnie przerywa nie wiem jak do końca to opisać dzieje się tak tylko na przesterze. Wzmacniacz to Line 6 spider IV 30. Dopiero zaczynam grac na gitarze i nie wiem czy tak powinno być czy coś jest nie tak. Dla wiadomości gitara to Yamaha pacifica 112. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.

https://www.youtube.com/watch?v=Ba47hvUH9Ms

Awatar użytkownika
malyguit
Posty: 917
Rejestracja: 10-05-2010 18:34

19-04-2018 19:15

Nie stroi, za wysoko przetworniki.

Vizy
Posty: 5
Rejestracja: 18-04-2018 19:57

19-04-2018 22:14

Obniżyłem przetworniki najniżej jak to było możliwe i nadal jest to samo gitara jest prawidołowo nastrojona

Awatar użytkownika
malyguit
Posty: 917
Rejestracja: 10-05-2010 18:34

20-04-2018 19:03

Menzura także?

Vizy
Posty: 5
Rejestracja: 18-04-2018 19:57

24-04-2018 13:45

Problem w tym że nie da sie jej do końca wyregulować ponieważ pręt w środku gryfu jest pęknięty i Lutnik robił co mógł żeby jak najlepiej to ustawic i na kanale czystym działa wszystko świetnie

Awatar użytkownika
6nt
Posty: 1556
Rejestracja: 06-10-2015 09:38

24-04-2018 15:04

No to masz odpowiedź...
"When you are dead, you do not know that you are dead. All of the pain is felt by others. The same thing happens when you are stupid."
Obrazek

Wróć do „Wzmacniacze gitarowe”