Awatar użytkownika
Glazus
Posty: 45
Rejestracja: 09-04-2010 21:23

09-03-2018 19:44

A co, jeszcze na DDR3 śmigasz?

No to nie zazdroszczę... Jak widzę, że kości za które dałem 179 zł teraz latają po 374... No i żałuję, że te niecałe dwa lata temu wziąłem tylko 8 GB, a nie 16 GB (w myśl zasady "aaa tam, RAM tani, jak coś to dokupię").
Nie pamiętam.

Awatar użytkownika
Geohound
Moderator
Posty: 2225
Rejestracja: 19-06-2008 17:25

09-03-2018 22:55

Ja sie dzis juz z gosciem z olx umowilem na zakup dodatkowego 2x4, pol dnia to planowalem ale cos mnie tknelo. Spradzilem w googlach i kuzwa mam tylko 2 sloty w mobo i oba zajete. Myslalem ze mnie qrwica strzeli. A i czytam na forach ze trzeba do kwietnie czekac, bo wyjda nowe procki, to obecne z ceny poleca... eh.

Komp poza grafika jest z 2013r. wiec juz troche wiekowy. W ogole to sam sobie szkody narobilem - najtansza gowniana plyta, procek bez podkrecania, obudowa to tragedia... leciałem na szybko pod W3 i teraz sobie w brode pluje.

Awatar użytkownika
Adios
Moderator
Posty: 518
Rejestracja: 29-12-2008 12:20

09-03-2018 23:34

Jak coś to mój odcinek jest już do obejrzenia
https://www.youtube.com/watch?v=_Yh2QvY ... =youtu.be&
Martch, Takamine EG-116

Awatar użytkownika
Glazus
Posty: 45
Rejestracja: 09-04-2010 21:23

10-03-2018 00:27

Geohound pisze:Komp poza grafika jest z 2013r. wiec juz troche wiekowy. W ogole to sam sobie szkody narobilem - najtansza gowniana plyta, procek bez podkrecania, obudowa to tragedia... leciałem na szybko pod W3 i teraz sobie w brode pluje.

Ja niby też poleciałem po taniości (tylko dwa sloty na RAM), ale jakbym chciał upgradeować platformę to i tak po całości, bo nowe procki, nowe sockety...

Liczyłem, że przynajmniej jeszcze z rok pociągnie... A tutaj nie udało się zmusić Hunt: Showdown do poprawnego działania :<
Nie pamiętam.

Awatar użytkownika
Tipereth
Moderator
Posty: 767
Rejestracja: 16-07-2011 20:53

10-03-2018 00:42

Ja mam ten problem, że szukam laptopa na którym pójdą jakieś nowsze tytuły, a znalezienie takiego sprzętu to nie jest łatwa sprawa. Jest łatwo jeśli kupię nowego, ale to wydatek rzędu minimum 4 tysi. Może uda się złożyć coś używanego w jakimś serwisie. Oczywiście przez nowsze tytuły rozumiem jakieś GTA V czy Fallout 4, a szczytem nowości jest dla mnie chyba Dishonored 2.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Awatar użytkownika
Glazus
Posty: 45
Rejestracja: 09-04-2010 21:23

10-03-2018 01:10

Niestety, przy laptopach zawsze dopłacasz za mobilność jednostki...
Nie pamiętam.

Awatar użytkownika
Redhead
Pomocnik
Posty: 71
Rejestracja: 02-07-2012 13:56

10-03-2018 01:25

Adam, ale Ty jesteś mądry <3

W dzieciństwie bardzo lubiłam oglądać Jeden z Dziesięciu. Pan Tadeusz Sznuk nic się nie zmienił jak go oglądałam za czasów podstawówki
Obrazek

Awatar użytkownika
Tipereth
Moderator
Posty: 767
Rejestracja: 16-07-2011 20:53

10-03-2018 04:01

Redhead pisze:Adam, ale Ty jesteś mądry <3


Dziękuję :*
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Awatar użytkownika
Geohound
Moderator
Posty: 2225
Rejestracja: 19-06-2008 17:25

10-03-2018 12:21

W ogóle nie znałem tego Hunt, ale trzeba przyznac ze na screenach wygląda ładnie.

Awatar użytkownika
Glazus
Posty: 45
Rejestracja: 09-04-2010 21:23

10-03-2018 13:36

Adios pisze:Jak coś to mój odcinek jest już do obejrzenia
https://www.youtube.com/watch?v=_Yh2QvY ... =youtu.be&

Czemu jak sie przedstawiałeś nie wspomniałeś o tym, że jesteś adminem na gitarzysci.pl?!
Nie pamiętam.

Awatar użytkownika
PuMak
Posty: 128
Rejestracja: 05-03-2012 12:09

10-03-2018 15:37

Mam taki sam problem jak Ty Tip. Mój lapek właśnie oscylował w granicach 4k i do dziś mi dzielnie służy, ale to już staruszek z 2009 roku, który w każdej chwili może wybuchnąć. Mobilny jest mi niezbędny do pracy, a też chciałbym odpalić na nim jakieś tytuły sprzed 2 lat na wysokich detalach. ( no i żeby CIv VI poszła na high :) ) Rozważałem zakup budżetowego lapa tylko do pisania i PC, ale to bez sensu raczej, bo jakbym chciał się zmieścić w cenie 4 - 4,5 to wyjdzie, że wezmę lapka, który wytrzyma max 2, 3 lata, a PC i tak nie będzie z wysokiej półki.
Alhambra 7P, Hohner HC-06, lutniczy Gibson es 175, Fender SQ Affinity, Marshall JCM DSL 50, Marshall 1936 2x12, Marshall MG 15, Boss: NS, CH1, MD2

Awatar użytkownika
Adios
Moderator
Posty: 518
Rejestracja: 29-12-2008 12:20

10-03-2018 16:02

Readhead, dziękuję ślicznie.

Glaz, tak zrobiłem, ale mi ucięli wypowiedź (tak było, wcale nie wymyśliłem tego teraz).
Martch, Takamine EG-116

Awatar użytkownika
TWStefan
Posty: 154
Rejestracja: 16-12-2009 14:47

10-03-2018 19:57

Glazus pisze:Upgrade kompa? Teraz?

Bo nie ma sensu na pewno kupować ani RAMu, ani grafiki obecnie. Chyba, że procek/płytę główną chcesz zmieniać :P

Z tym że na co czekać? Ceny są jakie są i nic nie zapowiada żeby w najbliższym czasie miały jakoś szczególnie spaść.

Awatar użytkownika
Glazus
Posty: 45
Rejestracja: 09-04-2010 21:23

11-03-2018 00:06

Na cud, może na nowości na rynku kart graficznych, upadek kryptowalut.

Nie wiem, ale obecna sytuacja nie zachęca do budowania komputera pod gry.
Ale fakt, wzrosty cen RAMu ciągną się już od ponad roku i nie wygląda na to, by miało to wrócić do "normy".
Ale zdaje się, że w ciągu kilku najbliższych miesięcy mają się pojawić karty GTX 20xx. A na to już warto poczekać i liczyć, że coś sensownego się zadzieje w cennikach.
Nie pamiętam.

Awatar użytkownika
kikan
Moderator
Posty: 791
Rejestracja: 30-11-2009 14:57

12-03-2018 23:49

Kupta se konsole i nie stekajta
Orville LP Custom (1998), Telecaster by James Bond (2014), MG Raven II
https://www.facebook.com/atemmusic

Awatar użytkownika
Glazus
Posty: 45
Rejestracja: 09-04-2010 21:23

13-03-2018 15:39

Konsola to słabe wyjście, przynajmniej dla mnie.

I nie narzekam mocno, kupiłem piec zanim nadeszły podwyżki, a na razie i tak nie planuję upgrade'a :P
Nie pamiętam.

Awatar użytkownika
Geohound
Moderator
Posty: 2225
Rejestracja: 19-06-2008 17:25

16-03-2018 22:38

A propos dziś poszedl news, ze udalo sie po 11 latach złamać wszystkie modele ps3, wlacznie z super slimami.

Dobrze ze jeszcze nie sprzedalem swojej, teraz pewnie ceny skocza.

EDIT: Mecze sie z tym gównem 4h i jeszcze konca nie widac...

Awatar użytkownika
Glazus
Posty: 45
Rejestracja: 09-04-2010 21:23

17-03-2018 18:59

Serio, gry teraz można dorwać za grosze, a ludzie dalej piraco.

Jak sobie ktoś po cichu to robi schowany w szafie to ciul z nim, ale by się tym chwalić koniecznie na forum publicznym?
Nie pamiętam.

Awatar użytkownika
Geohound
Moderator
Posty: 2225
Rejestracja: 19-06-2008 17:25

17-03-2018 19:15

Chcę odpalić God of War 3, bo mam zajechaną płytę - gra zdycha w tej misji z leceniem w jakimś kraterze/kominie.

Poza tym jesli twierdzisz, ze gry kosztują grosze, to chyba chodzi Ci tylko o fife i gta. Pokaż mi jakiegoś jRPGa poniżej 80zł za używke, o Personie 5 nie wspominajac.

Edit: działa 8) SuperSlim 500gb 4.82

Awatar użytkownika
Tipereth
Moderator
Posty: 767
Rejestracja: 16-07-2011 20:53

18-03-2018 01:12

Z tego co wiem to można śmiało ściągać gry/filmy itp jeżeli mamy oryginał, więc odwołajcie policję wezwaną po Geo.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Awatar użytkownika
Glazus
Posty: 45
Rejestracja: 09-04-2010 21:23

18-03-2018 03:28

Tipereth pisze:Z tego co wiem to można śmiało ściągać gry/filmy itp jeżeli mamy oryginał, więc odwołajcie policję wezwaną po Geo.

No... "jeśli mamy oryginał" :P
Gejo z tego co kojarzę to sie chwali piraceniem niemal każdej nowej gry, co jest o tyle zabawne, że jednocześnie mówi o konieczności upgrade'a kompa za dwa koła XD
Nie pamiętam.

Awatar użytkownika
Geohound
Moderator
Posty: 2225
Rejestracja: 19-06-2008 17:25

18-03-2018 10:54

Uszczypliwy xP Poza tym nigdy nie powiedzialem ze cos pirace, tylko ze w cos gram.

Uprzejmie prosze o rozgraniczenie.

Awatar użytkownika
Tipereth
Moderator
Posty: 767
Rejestracja: 16-07-2011 20:53

19-03-2018 18:11

Po raz drugi przeszedłem Bioshock Infinite i po raz drugi zostałem wbity w fotel, choć mniej więcej znałem historię. Największy smutek jest taki, że już nie powstanie nowy Bioshock. To znaczy może powstanie, ale nie zrobi go Ken Levine, a to tak jakby Gothica robiła inna firma niż Piranha. To się już zdarzyło i wyszła Arcania.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Awatar użytkownika
Geohound
Moderator
Posty: 2225
Rejestracja: 19-06-2008 17:25

20-03-2018 07:38

No to teraz oba Burial at the Sea - ja w to jeszcze w sumie nie grałem, ale Infinite też bym sobie powtorzyl, bo gra genialna. Jak jedynki i dwójki nie trawiłem, tak Infinite to mistrzostwo.

Awatar użytkownika
Tipereth
Moderator
Posty: 767
Rejestracja: 16-07-2011 20:53

20-03-2018 21:01

Ja najpierw przeszedłem Infinite. Później ograłem pierwszego Bioshocka, a potem sprawdziłem, że mój infinite ma juz w sobie oba buriale. Przeszedłem je i...nie bede robił spoilerów, ale warto jak jasna cholera, bo też wgniatają w fotel. Ciekawe jest to, że ta dziwna konfiguracja Infinie - Bioshock 1 - Buriale, pasuje świetnie, bo te dodatki mają bardzo mocne nawiązanie do historii z jedynki. Jak najbardziej warto.
W dwójkę nie grałem bo wyskakiwał mi błąd i okazuje się, że masa osób ma ten problem. Coś z Direct X czy co, już nie pamiętam. Chciałbym zagrać dla samego klimatu, choć nie wiem jak jest z historią, bo nie robił tego Ken Levine, więc dwójka nie jest kanoniczna.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Awatar użytkownika
Geohound
Moderator
Posty: 2225
Rejestracja: 19-06-2008 17:25

21-03-2018 11:48

Ja aktualnie czekam do piątku na Ni no Kuni 2 (jedynka na ps3 to było mistrzostwo świata, takiego cel-shadingu nie widziałem w zyciu, ale nie mam pewności czy Dragon Ball FighterZ nie wygląda lepiej), tylko nie wiem jak to pogodze z Finalem :P

A i jutro wychodzi jeszcze Pizza Connection 3, jesli mamy tu fanów dwójki i Syndicate :D

Awatar użytkownika
Glazus
Posty: 45
Rejestracja: 09-04-2010 21:23

27-03-2018 10:28

I kupiłeś ten telefon Tip w końcu?

Bo widzę, że teraz to i LG G6 spadło do poziomu ~1600 PLN i sam zaczynam się zastanawiać.
Nie pamiętam.

Awatar użytkownika
Tipereth
Moderator
Posty: 767
Rejestracja: 16-07-2011 20:53

27-03-2018 15:58

Kupiłem. Jestem posiadaczem Xiaomi Redmi note 4. Po około miesiącu używania mogę przyznać, że kolejnym telefonem (może za 2 lata) też będzie jakiś od Xiaomi. Za 800 zł dostałem bardzo ładny telefon, który ma niezłe bebechy i jest wspaniale wykonany. Gdzie w tej cenie dostanę telefon wykonany w całości z metalu i szkła, będący idealnie spasowany, lekki i poręczny? Jest cieniutki pomimo mocnej baterii 4100, a do tego wszystko chodzi bardzo szybko, płynnie i bez przycięć. Jest konieczna dla mnie dioda powiadomień, ekran jest bardzo czuły, czytnik linii papilarnych jest bezbłędny. Do tego dochodzą też bajery w stylu podczerwieni do wykorzystywania jako pilot itp. Nakładka na androida jest dokładnie taka jak opisują w necie, czyli lekka, więc nie zamula telefonu, a dodatkowo można dzięki niej bardzo szeroko personalizować telefon, co dla mnie jest bardzo ważne. W dniu zakupu dostałem aktualizację z nakładki MIUI 8 do MIUI 9 i czytałem, że po tej aktualizacji telefony znacznie przyspieszyły, ale nie mogę ocenić bo nie miałem wcześniej z nimi doświadczenia. Na plus jest też to, że te aktualizacje wchodzą regularnie i dostają je nawet modele sprzed 5 lat.
Reasumując: Jeśli ktoś chce mieć kilka stów w kieszeni bez pójścia na kompromisy, to polecam tą markę. Ja w tej cenie nie znalazłbym LG, Samsunga czy Huawei, który mógłby zagrozić mojemu Note 4.
LG rozważałem z dwóch powodów. Raz, że są bardzo wydajne, a dwa, że są bardzo łądne stylistycznie, co jest dla mnie też dość ważne, bo telefony kupuję bardzo rzadko i wolę patrzeć na ładny model.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Awatar użytkownika
boden7
Posty: 557
Rejestracja: 12-10-2013 23:09

30-03-2018 22:54

Tip, ja mam Redmi Note 4X od dnia premiery i od tego czasu nie robiłem ustawień fabrycznych i wciąż śmiga bez ani jednej zawiechy - a mam aplikacji od zasrania zainstalowane. Wspaniałe telefony.
Nie gram bo nie umiem

Awatar użytkownika
TWStefan
Posty: 154
Rejestracja: 16-12-2009 14:47

03-04-2018 17:11

Obrazek

Wróć do „Hyde Park”