Awatar użytkownika
GitarzysciPL
Administrator
Posty: 644
Rejestracja: 26-01-2007 19:28

28-04-2015 20:21

http://hurtowniamuzyczna.pl/faq/11/wszy ... ktach.html

Świat efektów od zawsze zdominowany był przez pojedyncze „kostki”. Rozwój technologii i zapotrzebowanie na poręczne rozwiązania typu „all-in-one” odpowiadają za narodzenie multiefektów. Początkowo były to po prostu łączone analogowe kostki, zamykane w jednej, dużej obudowie. Dopiero lata dziewięćdziesiąte i cyfrowa rewolucja sprawiły, że rynek multiefektów wręcz eksplodował! I chociaż wróciła moda na analogowy sprzęt vintage, cyfrowe „kombajny” nadal utrzymują mocną pozycję na rynku. Decydując się na multiefekt, prócz ceny i możliwości brzmieniowych musimy wziąć pod uwagę rozmiar, a więc i poręczność urządzenia. Praktycznie każdy z dostępnych na rynku multiefektów posiada po kilkanaście efektów różnego rodzaju – od efektów modulacyjnych, poprzez przestery, symulacje, pogłosy, kompresory i różnego rodzaju delaye. Do tego komplet wejść, wyjść i zazwyczaj opcję pracy jako interface. Dlatego też w niniejszym artykule skoncentrujemy się przede wszystkim na wygodzie użytkowania.

Czytaj całość na
http://hurtowniamuzyczna.pl/faq/11/wszy ... ktach.html
=> Katalog Muzyczny - dodaj swój profil lub stronę
=> Sklepy Muzyczne - ranking sklepów muzycznych - sprawdź sklep zanim kupisz!!!

Takigrajek
Posty: 2
Rejestracja: 13-12-2016 14:43

13-12-2016 14:47

Witam serdecznie

Przepraszam jeżeli pisze nie tu gdzie powinienem. Posiadam niestety line6 spider IV i dostałem bossa me80. Czy możecie mi powiedzieć w jaki sposób i czy w ogóle mogę je że sobą podłączyć?

Awatar użytkownika
6nt
Moderator
Posty: 1898
Rejestracja: 06-10-2015 09:38

13-12-2016 14:54

W bossie "out" do spidera "in" i jedziesz z koksem, tylko... Spider ma swój wbudowany "multiefekt", nie dostrzeżesz raczej wielkiej różnicy...
"When you are dead, you do not know that you are dead. All of the pain is felt by others. The same thing happens when you are stupid."
Obrazek

amigo7777
Posty: 2
Rejestracja: 14-10-2017 16:44

15-10-2017 07:36

Witam. Kupiłem używany multiefekt DigiTech RP70, jest to pierwsze urządzenie tego typu w moim posiadaniu. Niestety nie mam instrukcji, a mój angielski jest na poziomie początku szkoły podstawowej, bo tyle zdążyłem się z dziećmi nauczyć :-P . Czy ktoś może udostępnić mi takową instrukcje w języku polskim? Byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.

tomaszbhp
Posty: 1
Rejestracja: 08-05-2019 14:27

08-05-2019 15:50

Witam serdecznie Kochani Pilnie potrzebuje instrukcje w jezyku Polskim do DigiTech RP 55. Moze ktos pomoc

Wróć do „Multiefekty / Procesory”