Awatar użytkownika
komornik11
Posty: 96
Rejestracja: 07-10-2011 17:37

12-06-2014 15:08

Witam, mam pewien problem, otóż przy importowaniu perkusji z GP do Reaper'a (Addictive drums), Reaper zmienia sobie wszystko jak chce, np. zamiast stopy odzywa mi się werbel, albo ride etc.
Jak mogę to naprawić?

MagnusArias
Posty: 143
Rejestracja: 09-08-2011 10:01

12-06-2014 22:05

Edytorem midi w Reaperze.
Vintage V100 BB, SX Stratocaster CAR, Peavey Vypyr 15, Kolumna 212 DIY na Celestion Seventy 80. Boss DS-2
Roland E-09

Awatar użytkownika
James_Bond
Doradca
Posty: 551
Rejestracja: 16-09-2007 16:58

13-06-2014 17:13

Albo w guitar pro zaznaczasz solowo ścieżkę perkusji i "Plik-> Eksportuj jako midi" a potem plik metodą przeciągnij -upuść do reapera dajesz.

Awatar użytkownika
dead2582
Posty: 1107
Rejestracja: 23-02-2013 14:37

13-06-2014 17:19

Myślę, że ten właśnie punkt już zaliczył. Tylko po prostu inne jest mapowanie w GP, inne w AD. Np. hihat w GP jest jako crash w AD. Musi edytorem midi poprzenosic wyżej/niżej kropeczki, łopatologicznie :D
ObrazekObrazek
Sterling JP60 blblblblblblblblbllblblblbSterling JP70 (Liquifire+Crunchlab )
Obrazek
Axe FX II Mark2

Awatar użytkownika
komornik11
Posty: 96
Rejestracja: 07-10-2011 17:37

14-06-2014 13:33

Rozumiem, że nie ma żadnej opcji zmiany mapowania?

Awatar użytkownika
dead2582
Posty: 1107
Rejestracja: 23-02-2013 14:37

14-06-2014 14:48

Jest. W prawym górnym rogu AD masz taki pytajnik chyba, z tego co pamiętam. Tam masz "map window", czy coś w ten deseń. Reszte już powinieneś ogarnąć :D
ObrazekObrazek
Sterling JP60 blblblblblblblblbllblblblbSterling JP70 (Liquifire+Crunchlab )
Obrazek
Axe FX II Mark2

Awatar użytkownika
komornik11
Posty: 96
Rejestracja: 07-10-2011 17:37

16-06-2014 00:36

Przy pytajniczku jest tylko opcja "show keymap" przy której brak jakiejkolwiek możliwości edycji.

Wróć do „Programy muzyczne”