sinjids
Posty: 3
Rejestracja: 18-09-2012 20:39

28-06-2013 17:57

Prawdę mówiąc to już nie do końca pamiętam, ale wiem, że naściągałem pełno programów i sterowników, które niewiele dały i tylko zasyfiły mi komputer. Miałem jakiś wirtualny wzmacniacz, ale nie chciał działać, na Audacity chyba coś działało, ale głównie szumy. Albo nic.
Najprawdopodobniej była to jednak wina taniej przejściówki i na chwilę obecną, gdy wspominam tamten stracony czas to jestem gotów wydać te 50zł, żeby pograć w grę (jakkolwiek darmową) i nagrać własne kawałki, z czym mam problem jak już mówiłem. W każdym razie dzięki za odp.

A czy po wgraniu cracka itp. itd. będzie się dało grać? Próbował ktoś?


I jeśli dla kogoś crackowanie mojej własności jest piractwem to niech się w ogóle nie odzywa, bo proszę o radę, a nie o kazania o rzekomym piraceniu.

Awatar użytkownika
Krokon
Posty: 214
Rejestracja: 04-11-2012 15:56

30-07-2013 17:01

A czy po wgraniu cracka itp. itd. będzie się dało grać? Próbował ktoś?


Sam gram na pudełkowej wersji z przejściówką i wszystko hula jak należy. Co prawda szumi ale też jest spoko :) Kolega nie wydał ani złotówki na grę (czyt. ściągnął) i hula mu tak samo jak mi. Wystarczy być odrobinę myślącym i wszystko Ci chodzi ;)

Tak przy okazji jak podłącze przez interfejs (multiefekt) mam 0 szumów, opóźnień itd. ale po 5 minutach gry po prostu nie odczytuje mi dźwięków. Gra zachowuje się jakbym w ogóle nie uderzał w struny mimo tego, że gitarę słychać. Ktoś wie o co chodzi ? Na przejściówce tego problemu nie mam.

Pingwin55
Posty: 17
Rejestracja: 30-09-2009 22:40

20-09-2013 00:59

A nie wie ktoś może jak to jest z interfejsami audio. Jak podałączam gitare do wejścia mikrofonowego to wszystko śmiga ale lekkie opóźnienei jest, dlatego próbowałem podłączyć line 6 pod studio ux2. Problem w tym ze gdy tylko wpinam line 6 do usb i odpalam gra juz niestety nic nie smiga, gra sie zawiesza i tak za kazdym razem. Jakies pomysły? Dodam ze gdy wlaczalem line 6 wszystkie inne wejscia nagrywajace ustawialem na disabled. Skorzystałem z ustawien na latencje z internetu i da sie grac przez wejscie mikrofonowe ale ta sprawa z podem strasznie mnie ciekawi.
ObrazekObrazek Ibanez grx70djx i vox vt40+

treveis666
Posty: 118
Rejestracja: 04-07-2012 15:38

21-09-2013 11:36

mi dziala z podem xt na pw masz info

sokzkaralucha
Posty: 1
Rejestracja: 16-05-2015 12:56

16-05-2015 13:05

Ja natomiast przychodzę z innym problemem - mam pudełkowego Rocksmitha 2014 z oryginalnym kablem. Po zakupie wszystko śmigało - teraz zaczęłam pracę i przez miesiąc kabel leżał w szafce. Gdy chciałam odpalić grę po przerwie, odstresować się od 'nak*rwiania excela i publikacji' - krzyczy, że kabel nie podłączony. Sama doszłam do tego, że problem musi być w w nim lub w jakiś ustawieniach. Sprawdziłam na innym kompie, gdzie przedtem śmigał z GuitarRigiem - teraz nie działa. Możliwości jest kilka - ten kabel da się uszkodzić? (nic z nim nie robiłam, grzecznie był przechowywany, hulał), może z ustawieniami jest coś nie tego, albo problem leży w złączu gitary (nie mam wzmacniacza by to sprawdzić). Miał ktoś podobny problem?

Komputer kabel widzi, asio4all jest, nie rejestruje obecnie dźwięku nawet przez sound recorder. Początkowo myślałam, że to problem z kompem (po formacie mogłam czegoś nie wgrać), ale nie...

Awatar użytkownika
Guroibotar
Posty: 23
Rejestracja: 16-03-2014 22:23

29-05-2015 17:23

Z tego co mi wiadomo kable do tej gry to straszny szajs. Ostatnio przeczytałem opinię, że ten "real tone" wytrzymuje średnio 3 miesiące i nadaje się do wyrzucenia, lepiej to scrackować i hula cały czas :D
Obrazek Obrazek

FlashGordon
Posty: 422
Rejestracja: 18-01-2014 19:48

30-05-2015 13:48

A wie ktoś czy da się jakoś grać w Rocksmitha z Lexiconem Alpha ? Najlepiej bez crackowania, bo mam tą grę na Steamie oryginalną.
Yamaha Pacifica 120H
Zoom G5

Awatar użytkownika
ma95
Doradca
Posty: 5303
Rejestracja: 05-10-2012 18:08

30-05-2015 14:06

Musisz miec cracka zeby sobie podciągnąć interfejs jako kabel real tone

FlashGordon
Posty: 422
Rejestracja: 18-01-2014 19:48

02-06-2015 23:51

Mógłby ktoś na PW podrzucić link do wersji zcrackowanej ? Szukałem, ale z tego czytam to opinie się różne, fajnie jakby ktoś miał sprawdzoną.
Yamaha Pacifica 120H
Zoom G5

FlashGordon
Posty: 422
Rejestracja: 18-01-2014 19:48

07-06-2015 01:46

O co chodzi z tym "Mastery" podawane czasami na koniec utworu ? I czy wie ktoś co jest głównym czynnikiem wpływającym na zdobywanie procentów utworu ?

Widziałem też na YouTube, że niektórzy pozdobywali 101, 102% utworu. Jak to możliwe ?
Yamaha Pacifica 120H
Zoom G5

Wróć do „Programy muzyczne”