SeddyGlown
Posty: 7
Rejestracja: 03-07-2019 22:20

12-03-2020 20:12

Witam, jakiś czas temu zakupiłem aplikacje Rocksmith 2014. Zakupiłem również kabel (Duzy jack i usb, aby podpiąc gitare do komputera. Nie jest oryginalny), jednak nie działa. Czy powinienem zainwestować w oryginalny kabel rocksmith, kupić interfejs audio, a może zgrać specjalne sterowniki? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Karls
Posty: 544
Rejestracja: 26-07-2018 12:01

12-03-2020 20:59

A co dokładnie nie działa? Gra go nie wykrywa, czy wykrywa i nie ma dźwięku?
"To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy, tak pełni wątpliwości."
Zapraszam na forumowy kanał Discord: https://discord.gg/RzwFW8d

SeddyGlown
Posty: 7
Rejestracja: 03-07-2019 22:20

12-03-2020 21:03

Gra jak by kabla zupełnie nie wykrywa. Nie dzieje sie nic po podłączeniu kabla i gitary, mimo, że sam kabel działa.

Karls
Posty: 544
Rejestracja: 26-07-2018 12:01

12-03-2020 21:45

Te kable mają zabezpieczenie, coś jak fizyczny DRM. Jeśli gra tego nie rozpoznaje to mimo, że kabel w Windowsie działa, tam nie wykryje źródła. Także masz dwie opcje - albo w ustawieniach gry wybrać kabel jako mikrofon - będzie się dało grać, będzie rozpoznawać co robisz "na gryfie" ale nie będziesz słyszał gitary w grze, to jest dedykowane do mikrofonu dla gitary akustycznej. Dlatego musiałbyś i tak grać przez wzmacniacz, a ten dopiero do komputera podpiąć. Druga opcja to zakup oryginalnego kabla lub użycie NoCableLauncher - to jest taki mod, który pozwala emulować dowolne źródło jako kabel rocksmith. Bez problemu wygooglasz link do GitHuba tego projektu.
"To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy, tak pełni wątpliwości."
Zapraszam na forumowy kanał Discord: https://discord.gg/RzwFW8d

SeddyGlown
Posty: 7
Rejestracja: 03-07-2019 22:20

17-03-2020 23:39

W jaki sposób mogę podłączyć to pod wzmacniacz?

Karls
Posty: 544
Rejestracja: 26-07-2018 12:01

18-03-2020 00:16

Zależy jakie wyjścia ma twój wzmacniacz. Może być wyjście liniowe, może być USB jeśli wzmacniacz ma wbudowany interfejs do nagrywania. To drugie wydaje mi się jest lepsze, bo z line-out zależnie jaką masz kartę dźwiękową pewnie mogą być odczuwalne opóźnienia. I ja też tą opcję preferowałem, chociaż dawno już nie grałem w RockSmith. W zasadzie w takim układzie to nawet bez NoCableLauncher dasz radę bo i tak słuchasz wzmacniacza a nie tego co idzie z komputera, więc spokojnie z opcji dla gitar akustycznych można skorzystać, podstawiając jako źródło mikrofonu, sygnał ze wzmacniacza.
"To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy, tak pełni wątpliwości."
Zapraszam na forumowy kanał Discord: https://discord.gg/RzwFW8d

Wróć do „Hyde Park”