Cześć,
gram (w sumie grałem) na gitarze od 13 roku życia, więc już prawie 14 lat strzeli. Niestety w ostatnich latach musiałem pożegnać się ze swoim Samickiem TMJ5CEBK (nawet nadal pamiętam model) i przerzuciłem się na pianino cyfrowe.
Jednak zaczęło mi brakować strun i chciałbym znowu wybrać jakiś sprzęt dla siebie.
Myślałem o tym, żeby do 2500-3000 złożyć wszystko (gitara + wzmacniacz + dodatki, kabel, kostki, stroik, pokrowiec).
Zacząłem przeglądać youtube, sklepy, ale tego jest mnóstwo a w ostatnim czasie nie interesowałem się aż tak bardzo nowymi modelami gitar - o ile w ogóle coś nowego się pojawiło na rynku. W sumie jedyną gitarą, która wpadła mi w oko to Hagstrom Ultra Swede, ale ludzie uważają, że pod kątem dźwięku i wykonania ssie.
Co byście mi polecili? Na poprzedniej gitarze grałem folk, a tutaj chciałem przerzucić się na indie, funk, może soul i bluesa.
EWENTUALNIE! Ze względu na to, że przez tyle lat grałem na elektroakustyku, zastanawiałem się również nad kolejnym takim modelem i tutaj wybór padł na - https://www.lightingcenter.pl/14734-dea ... yczna.html
Co myślicie?