Cześć wszystkim,
od kilku tygodni uczę się gry na pożyczonej gitarze klasycznej jednak nie do końca mi ona odpowiada jeśli chodzi o wielkość gryfu. Byłem w sklepie stacjonarnym i pograłem kilka akordów na gitarze akustycznej ( na razie więcej nie umiem) i stwierdziłem że dużo łatwiej mi się na niej te chwyty trzymało. W związku z tym chciałbym kupić gitarę akustyczną i uczyć się na niej. Niewątpliwie kupno online będzie korzystniejsze cenowo więc wybór gitary muszę dokonać na odległość. Niestety w Poznaniu nie ma sklepu, w którym mógłbym "pomacać" wszystkie gitary którymi jestem zainteresowany i dokonać wyboru samemu dlatego zwracam się o pomoc. Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy:
- Yamaha F310NT - 561zł
- Yamaha F370NT - 599zł
- Cort AD810OP - 407zł
- Cort AD880NS - 500zł
- Fender CD-60 V3 DS WN NA - 560zł
- Fender FA-125 NAT - 399zł
Gitarę będę używał głównie w domu, na działce i w sumie sam nie wiem, ale grał będę raczej tylko dla siebie. Chciałbym wybrać taką, która będzie miała najlepszy stosunek jakości do ceny i posłuży mi na długo gdyż nie zamierzam kupować innej, no chyba że coś się z nią stanie, aczkolwiek jestem typem który dba o to co ma.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów podpowie czy z w/w któraś przemawia bardziej za swoją ceną? O każdej z tych gitar czytałem dobre opinie, oglądałem sporo recenzji i w sumie to już sam nie wiem co wybrać. Wizualnie pasują mi wszystkie więc to dodatkowo utrudnia wybór. Różnica cenowa jest jednak spora i wybierając tańszą będę miał np na pokrowiec, a może też starczy na inne struny bo czytałem, że te oryginalne nie są za dobre...
Kończąc te wypociny jeszcze raz proszę o ewentualną pomoc w wyborze i kilka słów dlaczego akurat ta, a nie inna.
Z pozdrowieniami