Akcesoria, efekty, multiefekty, przetworniki, paski, kostki i inne drobiazgi

Postprzez Blisher » 2012-01-24, 17:21

Witam, na wstępie chciałbym zaznaczyć iż zaczynam swoją przygodę z efektami analogowymi, wcześniej używałem albo pojedynczych efektów ze wzmacniacza i multiefektów.
Juz mniej więcej ogarnąłem sposób łączenia kostek ze sobą i wzmacniaczem jednak nurtuje mnie jedna rzecz. Efekt jaki chciałbym osiągnąć - Przester z pieca do grania rytmicznego, a po dołączeniu przesteru w kostce delikatne podbicie gainu i głośności do solówek. Wzmacniacz to Marshall JTM622 a do dopalenia chcę użyć blues drivera. Na piecu ustawiam sporo gainu i raczej średnie tony, a na BD mało gainu, dużo głośności i odkręcam tone prawie na max, jednak brzmienie bardzo przymula się i raczej traci brzmienie, proszę o rady w jaki sposób mógłbym osiągnąć zamierzony efekt.

Mam nadzieję że jasno wszystko wyjaśniłem, dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi i rady, pozdrawiam.
Blisher

Pochwały: 5

Wielki śpiewnik gitarowyPiosenki największych polskich zespołów rockowych
31,00 zł344 str. A5, miękka oprawa
Szkoła gry na gitarzeDruga część ćwiczeń i szkoły gitarowej
34,00 złpłyty DVD
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez sadyslaw » 2012-01-24, 21:48

Wypróbuj inną kostkę lub inne ustawienia pieca. Widać ta kostka po prostu nie gra z twoim piecem tak jakbyś chciał. Tak bywa... Polecam dać ogłoszenie i wymienić na coś innego. Obawiam się, że nie ma innego sposobu niż wybór kostki metodą prób i błędów.

Kilka tematów niżej jest o dopałkach. dopalka-t43517.html Może coś ci się przyda
BC Rich Mockingbird Special X (2x Seymour Duncan Alnico II Pro) + Peavey Classic 30

Do sprzedania Alesis Quadraverb
sadyslaw

Pochwały: 65

Postprzez Blisher » 2012-01-24, 23:28

Muszę pokombinować z różnymi ustawieniami równolegle i szeregowo, będę próbował, dzięki.
Blisher

Pochwały: 5