Masz pytanie do lutnika?
W tym wątku lutnicy zarejestrowani na naszym forum beda odpowiadac na Wasze pytania

michu296 napisał(a):Ten dział nie działa ;D
Yidam napisał(a):Rwą się do odpowiedzi ci lutnicy, naprawdę.
michu296 napisał(a):Ile kosztuje szlif progów lub nowy gryf pasujący do epi lp jr ?
ManiekStrat napisał(a):Mój klasyk (admira artista) bardzo nie stroi na progach. jest to do uratowania przez szlif?
sieno napisał(a):Mam gitarę Squier Fat strat i mam wrażenie że niektóre progi już mi się wytarły... przy strunie G na 7 progu zrobił mi się nawet mikro rowek wyczuwalny gdy robię podciągi. Czy w takiej sytuacji wystarczy oddać do szlifowania czy w ogóle wymieniać progi?
Nie mogę namierzyć lutnika w moim mieście u musiałbym robić kursy poza miasto więc jeszcze jedno pytanko czy po porządnej regulacji wszystkiego będzie odczuwalna różnica w komforcie gry?

conscious napisał(a):Właśnie też się o to obawiałem.. Gość, od którego go kupiłem(custom) zapewniał, że każdy case tak ma, że to normalne ;/.. Zastanawia mnie tylko, czy w takim razie muszę zamówić głębszy case, aby gitara nie dotykała w środku case, tylko miała luz, a zarazem jak prawidłowo uchronić gitarę, skoro nawet case się wygina pod ciężarem hmm... W dodatku wątpię, żeby gość był skłonny do zwrotu(był on robiony na zamówienie), a niezbyt mogę sobie pozwolić na wydanie kasy na drugi case :(
EDIT: Dzięki za szybką odpowiedź :)

ewolter napisał(a):Nie macie co się dziwić że mało się kto udziela w tym temacie bo naraża się na krytykę innych.
Poza tym lutnik zarabia na robieniu/naprawianiu/serwisowaniu gitar myślicie że na rękę jest podpowiadać innym ? :P

Koszulka Guitar Player (dwa kolory)35,00 zł |
Koszulka Guitar Player (kostka gitarowa)35,00 zł |
Koszulka GITARA Ewolucja (Guitar evolution)35,00 zł |
Koszulka Guitar Player (gitara)35,00 zł |
Koszulka PEACE37,00 zł |