Jak podłączyć gitarę komputera. Nagrywanie, obróbka i realizacja dźwięku.

Postprzez bartex2x » 2010-09-02, 00:21

Witam wszystkich Gitarzystów :)Wiem że na temat nagrywania jest ogrom postów , ale zebranie tego w całość wymaga dużo czasu. ;/
Na początku chciałbym się dowiedzieć czego potrzebuję aby dźwięk był dobrej jakości . Na pewno mikrofon ;p ale jaki? czy coś jeszcze , czy można sam mikrofon podłączyć ? Posiadam program Cubese SX 3 ponoć dobry :D
Druga sprawa to interesuje mnie jak robić perkę ?
Ez drummer to jedyna nazwa jaka przychodzi mi do głowy, to dobry program ? można go ściągnąć z sieci (będę wdzięczny za link :) ) i jak ścieżkę perkusyjną wrzucić do Cubase ?
Będę bardzo wdzięczny za szczegółowe rady
Proszę nie pisać że wyszukiwarka nie gryzie :) Gdybym miał więcej czasu z chęcią bym jej użył
Pozdrawiam ;)
bartex2x

Pochwały: 2

Łatwy kolędy gitarę21 kolęd na gitarę w 3 tonacjach z tabulaturą. Zagraj to na Wigilii!
25,00 złksiążka 48 str. A4
Łatwy kolędy gitaręDruga część śpiewnika z kolędami na gitarę
25,00 złksiążka 48 str. A4
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez reaper05 » 2010-09-02, 02:00

ja zaczynalem od audiocity. To banalny program do nagrywania. Ciagne kabel z pieca 'line out' pod wejscie karty dziekowej 'line in' zmieniam w programiku wejscie z majka na line in i nagrywam :) wszystko w prostocie painta. Zrobilismy z kumplem na tym kawalek i jest git-da sie? da sie. perke troche trzeba masterowac ale jest ok. polecam na poczatek bo bawisz sie nagrywaniem a nie nauka programow co moze zniechecic
Obrazek
reaper05

Pochwały: 7

Postprzez philuT » 2010-09-02, 02:11

Wyszukiwarka nie gryzie. Naprawde są pewne granice...
philuT

Pochwały: 3

Postprzez bartex2x » 2010-09-02, 17:50

reaper05 napisał(a):ja zaczynalem od audiocity. To banalny program do nagrywania. Ciagne kabel z pieca 'line out' pod wejscie karty dziekowej 'line in' zmieniam w programiku wejscie z majka na line in i nagrywam :) wszystko w prostocie painta. Zrobilismy z kumplem na tym kawalek i jest git-da sie? da sie. perke troche trzeba masterowac ale jest ok. polecam na poczatek bo bawisz sie nagrywaniem a nie nauka programow co moze zniechecic

no tak ale jak podciągniesz ten kabel do kompa z pieca to dźwięk nie jest taki jak z głośnika , a efekty są niesłyszalne . Audicity z tego co wiem nie pokłada równo ścieżek , na temat perki to się nic nie dowidziałem
bartex2x

Pochwały: 2

Postprzez reaper05 » 2010-09-03, 01:21

Wystarczy ze ustawie sobie barwe a po podpieciu do audiocity odsluch z glosnikow creative ktore posiadam.
Perke dorzucam w formie pliku z perka ktora nagral moj perkusista i pod to podkladam sie gitara. na koniec dogrywa sie ziomek masteruje wszystko... i wszystko.
Obrazek
reaper05

Pochwały: 7