Akcesoria, efekty, multiefekty, przetworniki, paski, kostki i inne drobiazgi

Postprzez marijuz » 2012-02-03, 21:41

Jak w temacie, rozglądam się za przyzwoitym efektem do grania utworów takich jak Don't cry GnR(piekne brzmienie gitary w pierwszych sekundach i świetne solo), Knocking on Heavens Door, ale też szereg piosenek Lady Pank jak Kryzysowa narzeczona, Zawsze tam gdzie ty, Mniej niż zero. Mam nadzieję, że tytuły bedą wam pomocne do pomocy w znalezieniu odpowiedniego multiefektu. Gram na gitarze Ibanez GRX 90, wzmacniacz Roland Cube 15xl(wiem, że sprzęt nie jest boski, dlatego tez nie chcę pakować się w drogie efekty, zależy mi po prostu na fajniejszym dźwięku :)).

Pozdrawiam.
marijuz

Fingerstyle Nauka gryWarsztaty gitarowe 50 ćwiczeń na gitarę solo
35,00 złCD + książka 60 str
Gitarowe wyzwania 2Szkoła gry na gitarze na 3 płytach DVD
47,00 zł7 godzin video
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez adikjacksonguitar » 2012-02-03, 21:47

jeśli masz kase, to zmień wzmacniacz, bo wg. mnie ten cube to jest porażka... MUltiefekt nie nadrobi ci słabego brzmienia pieca
To ja zabiłem Laurę Palmer.
adikjacksonguitar

Pochwały: 5

Postprzez Eskajot » 2012-02-04, 02:39

Wiesz co, wydaje mi się, że kupowanie multi do tego wzmacniacza jest całkowicie bez sensu. Co prawda nie grałem na tej wersji 15x ale na cube 30 i można ustawić go na "zawsze tam gdzie ty" czy na "knockin" bez większych problemów. Lady pank daj kanał czysty i z 2/3 chorusa, a na gunsów distortion lub metal, gainem dać wedle uznania i dużo reverbu. Ten piec ma efekty cyfrowe, czyli takie jak w multiefekcie. Jak kupisz multi to w sumie dużej różnicy nie będzie. Chyba że zależy Ci na tym, by raz zapisać sobie ustawienia i móc potem szybko je włączać zamiast bawić się pokrętłami. Ja osobiście mam multi ze średniej półki cenowej, ale korzystam ze wzmacniacza który nie posiada żadnych efektów, więc mi to daje dużo. A Ty jednak te podstawowe masz. Ja bym na Twoim miejscu przygotowywał się na wymianę wzmacniacza a nie na próbowanie ulepszenia tego. Pomyśl sobie nad tym. Ale to tylko moja opinia. Pozdro! :)
Eskajot

Pochwały: 8

Postprzez oskarm93 » 2012-02-11, 21:08

Mogę Ci odsprzedać Mój multiefekt Digitech rp 55, za 150 zł, stan idealny bardzo zróżnicowane brzmienia posiada, sam an nim grałem gunsów, jak coś to na pw pisz.
Obrazek Obrazek
oskarm93

Pochwały: 4