Opinie i dyskusje o gitarach akustycznych i klasycznych

Postprzez Turek8 » 2011-12-22, 12:57

Witam. Jestem nowy na tym forum tak jak nowy w świecie muzyki :) dostałem gitarę lecz żeby grać trzeba nastroić ją :) W komplecie był tuner "Eno ET2007C tuner Mini Clip"Obrazek, lecz nie wiem jak mógłbym go wykorzystać do nastrojenia gitary. Nie było instrukcji, a na internecie nie mogłem nic znaleźć. Czy mógłby mi ktoś pomóc w obsłudze tego tunera, bądź w nastrojeniu gitary(tak aby kompletny NOOB Gitarowy taki jak ja zrozumiał) Dziękuje za pomoc.
@down
To jeżeli byłbyś na tyle miły to byś mógł podać link do tematu bo nie mogę znaleźć. A i wiem jak się nazywają struny :) tylko za każdym razem jak chcę zobaczyć jaki dźwięk wydaje struna to pokazuje ciągle inaczej na tym tunerze, dlatego pytam was o pomoc w obsłudze.
Ostatnio edytowano 2011-12-22, 13:32 przez Turek8, łącznie edytowano 1 raz
Turek8

Szkoła gry na gitarze dla początkującychDruga część ćwiczeń i szkoły gitarowej
29,00 złinteraktywny kurs gry na CD
Śpiewnik gitarowyNajwiększy polski śiewnik rockowy. 2 części + śpiewnik WILKI gratis
65,00 złponad 600 stron
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez bigbeat » 2011-12-22, 13:01

struny od góry :
E
A
D
G
B
E
były tematy o strojeniu standardowym jak i w drop.
www.bigbeat.pl - sprzedajemy tylko te gitary które sami chcielibyśmy kupić! Mamy elastyczne podejście do kwestii cen.
bigbeat
Sklep Muzyczny

Pochwały: 36

Postprzez lol3k » 2011-12-26, 00:40

Stroisz strunę odpowiednio tak jak kolega napisał wyżej, tak aby dioda była zielona.

Powinieneś znać dźwięki po kolei żeby wiedzieć czy napiąć strunę czy popuścić
# oznacza że za wysoko
b(bemol) oznacza za nisko
lol3k

Pochwały: 9