Dyskusje, porady, ćwiczenia dla gitarzystów basowych
ObrazekObrazekObrazek

Postprzez asderek123 » 2011-03-31, 09:22

Witam, jestem początkującym basistą.Gram pół roku na sky wayu jednak ostatnio struny zaczeły pierdzieć i górny mostek cały lata, więc chciałbym zmienić gitare. Z tąd moje pytanie czy Squier Affinity Precision Bass będzie dobrym wyborem ?
asderek123

Śpiewnik gitarowyNajwiększy polski śiewnik rockowy. 2 części + śpiewnik WILKI gratis
65,00 złponad 600 stron
Łatwy kolędy gitaręDruga część śpiewnika z kolędami na gitarę
25,00 złksiążka 48 str. A4
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez maslownica » 2011-03-31, 22:26

Akurat te wady które opisałeś są kwestią zużycia materiałów (struny, siodełko) i nie mają wiele wspólnego z marką gitary. Mojemu koledze pękło i wypadło siodełko w czasie koncertu. Jaka to gitara? Oryginalny Fender (mocno używany). Dlatego zastanów się, czy nie wystarczy regulacja i zmiana strun.

Tak swoją drogą, Skywaye to raczej kiepskie gitary. Squiery zbierają dużo pozytywnych opinii. Myślę, że możesz w takiego zainwestować. Na pewno lepszy wybór niż wszelaki Tenson, Skyway, Sounder, Adelita itd. Uważam, że nawet jeśli Skyway nie jest trwale uszkodzony możesz poważnie zainteresować się kupnem Squiera.

Jeszcze jedno - rozejrzyj się po ebayu. Sprowadzając gitarę z USA często udaje się oszczędzić nawet połowę ceny. Trzeba jednak bardzo uważać, bo można trafić na oszusta albo dostać bas w kawałkach...
Obrazek
B.C. Rich Mockingbird Special X
maslownica

Pochwały: 3

Postprzez dbcenter » 2011-04-06, 23:50

Z USA opłaca się sciagać ale raczej droższe sprzęty. Na tych tańszych różnice w cenie są tak nie wielki ze koszty sprowadzenia mogą spowodować, że cena wyjdzie taka sama jak w Polsce lub nawet będzie wyższa.
http://www.dbcenter.pl- nowo otwarty sklep ze sprzętem BASOWYM
dbcenter
Sklep Muzyczny

Pochwały: 1