Dział dla początkujących gitarzystów.

Postprzez walkPL » 2012-01-21, 22:14

Sorry za odkopywanie tematu, ale szczerze to polecił bym Ci prawie wszystkie piosenki Metalliki bo ja zaczynałem od "Nothing Else Matters" potem "One", "Judas Kiss", "All nightmare long". Pozdro
Obrazek
Epiphone Les Paul Custom EB
walkPL

Wielki śpiewnik rockowyPiosenki największych polskich zespołów rockowych
31,00 zł280 str. A5, miękka oprawa
Gitara rockowaSzkoła gry: skale, riffy, ćwiczenia
38,98 złCD + książka 72 str
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez Valter » 2012-01-21, 22:47

A ja bym miał pytanie do tych z forumowiczów którzy polecali naukę skal i improwizacje. Załóżmy że ktoś umie skale modalne (tzn jońska et cetera ) i jest świadomy że można urozmaicać melodie dźwiękami po za skali byle by nie przesadzać, to jak ma zacząć naukę improwizacji. Osobiście miałem pomysł żeby uczyć się solówek a następnie "wycinać" z nich krótkie partie a następnie łączyć w własnej kolejności. Co myślicie o tym ?
Obrazek
Jackson JS35 Kelly
Valter

Postprzez Kamil140796 » 2012-01-22, 10:32

ubik napisał(a):Z tego co pamiętam to w Creeping Death wcale nie jest taka prosta, ale Master to już inna bajka i tą jak najbardziej polecam. Może Cowboys From Hell Pantery?;> Chciałem polecić The Wicker Man, ale ktoś był szybszy:) Ogólnie to nie patrz na to, która łatwiejsza, a która trudniejsza, tylko ucz się tylko tych trudnych - narzucisz sobie pewien poziom i efekty będą lepsze :).

W Creeping death prosta nie jest ze względu na sweepy , no ale kologa mówi że jest średnio zaawansowany , ja też sie za takiego uważam i daje rade , więc kolega też może spróbować ;)
(N)EverPlay (bleeee...),Kustom Dart 10, Boss mt-2. (narazie sprzęt jest jaki jest ;) ..narazie ;>)
Kamil140796

Pochwały: 5