Dyskusje, porady, ćwiczenia dla gitarzystów basowych
ObrazekObrazekObrazek

Postprzez Deepwater » 2011-07-13, 19:59

Cześć

pogrywam sobie od niedawna na bassie i z tego co czytałem na innych forach czy ogólnie w internecie że niby każdy basista powienien prędzej czy póżniej przestawić się na slap .. i tu moje pytanie: czy to jest tak bardzo istotne dla basisty ? powiem szczerze mnie slap wogóle nie pociąga wole inne klimaty ale niechciałbym się kiedyś spotkać z opinią że jak nie umiesz/lubisz/grasz slapem to nie jesteś basistą.

prosiłbym o wasze opinie :)
Deepwater

Żadnych tajemnicSzkoła gry na gitarze elektrycznej. Krzysztof Błaś zdradza tajniki gry.
87,00 zł192 stron A4 plus 3 x CD
Sztuka improwizacji na gitarzeImprowizacja harmoniczna: skale, pozycje, techniki
20,00 złksiążka 54 strony A4
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez Geohound » 2011-07-13, 21:00

Jestem ciekaw czy przeczytales sobie na glos to co napisales. Wiem ze ktos kto ma Nikona za 5 tys na poczatku nie jest fotografem tylko posiadaczem Nikona ale Ty juz grubo przesadziles. To tak jakbys zapytal czy jesli nie umiesz tappingu to nie jestes gitarzystą.

A czy basista Nirvany ktory gral partie prostsze niz Wlazl kotek na plotek jest basista czy nie?
Obrazek

Nie udzielam odpowiedzi na pytania merytoryczne na PW. Masz założony temat - czekaj w nim na odpowiedź.
Geohound
Moderator

Pochwały: 220

Postprzez Deepwater » 2011-07-13, 21:06

pytam tylko czy każdy basita powinien umieć/grać slap .. to aż tak głupie pytanie ?
Deepwater

Postprzez Geohound » 2011-07-13, 21:07

Tak. Naprawde głupie. Bo mowie - to jest takie pytanie jak: czy kazde auto ma miec czerwony lakier, albo wspomniane: czy kazdy gitarzysta musi umiec tapping/sweep/granie zębami.

Zwlaszcza ze nie lubisz/nie chcesz grac slapem to pytanie jest z gory bezsensowne. Nie chcesz to nie grasz nim i juz.
Obrazek

Nie udzielam odpowiedzi na pytania merytoryczne na PW. Masz założony temat - czekaj w nim na odpowiedź.
Geohound
Moderator

Pochwały: 220