Gram juz od ponad roku na akustyku i chciałbym sie przeżucić na gitare elektryczną. Czytałem sporo i te dwie gitary najbardziej mnie zaciekawiły. Prosił bym o pomoc w wyboże nie mogę się zdecydować , która jest lepsza?
taj jak jest w tytule zastanawiam się którą z gitar wybrać czy samicka czy squiera a zamieżam grać coś takiego jak guns n roses, ac dc ,ogólnie rock może trochę blusa. A kasa jaką dysponuję to jakieć 850zł.
A nie możesz pograć na nich? Jak nie, to posłuchaj jak brzmią na Youtube.. A jak dalej nic nie da, to rzuć monetą, bo są to całkowicie inne gitary, nikt za ciebie nie zdecyduje.
może i całkowiecie inne ale która z nich była by lepsza dla początkującego takiego jak ja według was. Z jednej strony podoba mi sie kształt les paula ale słyszałem że affinity jest bardziej uniwersalny ze swym hss. Nie grałem na żadnej z nich więc pytam was.
Bardziej uniwersalne.. Hmm.. Obydwie są uniwersalne, ale HSS pomoże ukręcić więcej różnych brzmień.. Ale i tak nie ukręcisz takich brzmień jak na LP.. I na odwrót.
No i żeby doszukać się konkretnego brzmienia trzeba trochę się namęczyć.
Tak jak conscicous napisał, to dwie różne gitary. Strat to nie LP, a LP to nie Strat. Brzmieniem się różnią. Najlepiej gdybyś się wybrał do muzycznego, obie ograł i wybrał tą, która Ci najbardziej będzie pasować.