Dyskusje o wzmacniaczach, combo, head. Porady i recenzje

Postprzez Joey » 2012-01-21, 23:34

Ostatnio mam próby z zespołem i muszę używać swojego wzmacniacza, który nie ma dużej mocy bo to dwudziestka ale daje radę. Teraz zauważyłem ze gdy zgłośnie go do połowy i wzwyż i na efektach i na cleanie to mi brzęczy, to przeszkadza w graniu, jak się szybko gra to tego nie słychać ale przy wolniejszym graniu tak. Jest on na gwarancji wiec zanieść go do sklepu ? co może być przyczyną brzęczenia ?

Dodam że na kolegi identycznym wzmaku nie ma takich odgłosów.
Joey

Sztuka improwizacji na gitarzeImprowizacja harmoniczna: skale, pozycje, techniki
20,00 złksiążka 54 strony A4
Blues Rock Guitar WorkshopLeszek Cichoński i przykłady skal i riffów bluesrockowych
76,63 zł2xCD + 32 str A4
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez Macck » 2012-01-22, 14:24

Masz uziemioną gitarę? Podpinałeś gitarę do kolegi żeby wyeliminować takie prawdopodobieństwo?
>>>>>>>>Trwa kopiowanie<<<<<<<<<
>>>>>>>>>Proszę czekać<<<<<<<<<
\/ Przybliżony czas powstawania 6 miesięcy \/
Obrazek
Macck

Pochwały: 28

Postprzez Joey » 2012-01-22, 15:35

Macck napisał(a):Masz uziemioną gitarę? Podpinałeś gitarę do kolegi żeby wyeliminować takie prawdopodobieństwo?

Tak podłączałem swoją gitarę swój kabel jego gitarę wszystkie możliwe sposoby aby sprawdzić co nie działa. I najwyraźniej s piecem coś nie tak jest.
Joey

Postprzez Przemek97 » 2012-01-22, 15:38

Joey napisał(a):
Macck napisał(a):Masz uziemioną gitarę? Podpinałeś gitarę do kolegi żeby wyeliminować takie prawdopodobieństwo?

Tak podłączałem swoją gitarę swój kabel jego gitarę wszystkie możliwe sposoby aby sprawdzić co nie działa. I najwyraźniej s piecem coś nie tak jest.

Witam, na allegro wczoraj znalazłem taki efekt http://allegro.pl/behringer-nr300-noise ... 72118.html , który usuwa zbędne szumy.

Dlaczego masz taki problem, bo to jest taka słabizna (nikomu nie ubliżając).

pozdro.
http://www.youtube.com/user/TeamFrontOfficial
Instrumenty :
IBANEZ S420, Fender CD60, Fender Frontman 212r,
Bass Vision.
-------------------------------
Pomogłem?, liczę na pochwałę : ] .
Przemek97

Pochwały: 1