Dyskusje, porady, ćwiczenia dla gitarzystów basowych
ObrazekObrazekObrazek

Postprzez SzymonNowakowski » 2011-07-31, 23:25

Witam was serdecznie

Poniewaz od zawsze dla mnie najpiekniejsza basowka byl Rickenbacker, chcialem zapytac czy znacie moze jakies kopie Ricka, na ktore mozna sobie pozwolic (bo jednak za prawdziwego Ricka trzeba wylozyc ponad 6000). Moze byc to sama decha, byleby tylko byla Rickowa, elektronike moge przeciez zawsze wymienic.

Wiem juz o Schecterze Stargazerze czy Corcie T35, ale sa to tylko gitary wzorowane na korpusie Ricka, srednio przypominaja oryginal - nie maja pickguardu, inna glowka itp. Ze znanych mi marek tylko Career produkuje zamiennik, ale niestety nie sprowadza sie go do Polski, a zza zachodniej granicy nie bede go sprowadzal, bo zaplace krocie.

Moze ktos z was ma jakas kopie Ricka i chcialby ja sprzedac ? A moze chociaz zna marke, ktora produkuje repliki Ricka ? Bede wdzieczny za wszelkie odpowiedzi.

Dziekuje i pozdrawiam.
SzymonNowakowski

Pochwały: 3

Skale gitaroweNaucz się skal modalnych i harmonii w grze na gitarze
33,00 zł40 str książka + CD
Rzemiosło i sztukaPonad 2 godziny szkoły gitarowej, improwizacja, skale i techniki
34,00 zł2 płyty DVD
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez dbcenter » 2011-08-01, 00:09

Przegladaj brytyjskiego ebaya, tam można spotkać różne kopie. Widziałem ostatnio replike firmy Hondo, bywają też Tokai.
http://www.dbcenter.pl- nowo otwarty sklep ze sprzętem BASOWYM
dbcenter
Sklep Muzyczny

Pochwały: 1

Postprzez 6strings » 2011-08-01, 02:32

Indie robi takowe, modelu nie pamietam ale sprawdz www firmy.

EDIT tu masz to czego szukasz http://www.imuso.co.uk/Bass-Guitars/7361-/Indie-R-Rickenbacker-4003-Shape-Bass-Guitar-Jetglow-Black
prs custom 22, charvel so-cal, blackstar series one, blackstar ht studio, blackstar htv

the guitar players look damaged - they've been outcasts all their lives
6strings

Pochwały: 76