szymonkas
Doradca
Posty: 79
Rejestracja: 24-10-2007 01:08

20-02-2008 14:34

Zachęcam do pisania recenzji swoich gitar i nagrywania próbek dźwiękowych.
Prośba, żeby brzmienie było jak najbardziej dziewicze. Próbki na cleanie i lead (lub overdrive).

RECENZJA: LTD/ESP H-500 (Seymour Duncan®):



OPIS:
Prezentowana gitara to LTD/ESP H-500 (model będący kopią gitary ESP Horizon). Model ten sprzedawany jest w dwóch wersjach – z pickupami Seymour Duncan® i EMG®. Ja mam wam zaszczyt zrecenzować model na pickupach Seymour Duncan®.
Wyżej wymieniony model posiada wykończenie w kolorze Amber Cherry Sunburst (oznaczanym w skrócie ACSB). Pod względem jakościowym oraz cenowym prezentowana gitara jest raczej jedną z wyższych modeli koreańskiego oddziału manufaktury ESP. Wyższe modele to tylko serie Deluxe, różniące się innym wykończeniem, mostkiem i kluczami.
Korpus został wykonany z mahoniu i posiada nakładkę z klonu falistego, która ma za zadanie lekko rozjaśnić brzmienie. Gryf to trzyczęściowy klon w kształcie Thin U i jest wklejany w korpus w systemie Set-Thru. Palisandrowa podstrunnica posiada standardowe oznaczenia w kształcie kropek wykonane abalonu (na 12stym progu symbol gitary na prostokącie z macicy perłowej) oraz 24 progi o rozmiarze XJ (extra jumbo). Ciekawym rozwiązaniem jest zastosowanie siodełka Earvana, które poprawia strojenie gitary na progach. Instrument posiada binding (taka jakby lamówka na brzegu gitary) w kolorze kości słoniowej na korpusie, gryfie i główce. Zastosowany mostek to Tune-o-matic ze strunami przeciąganymi przez korpus. Menzura - 25.5". Zamontowane klucze to Grovery w układzie 3+3, w kolorze (z resztą jak cały osprzęt) czarny chrom.
Gitara jak wspomniałem posiada pickupy Seymour Duncan®, a konkretnie JB (SH-4) przy mostku i ’59 (SH-1) przy gryfie. Umieszczone są one na czarnej plastikowej ramce i ich wysokość jest oczywiście regulowana. Konfiguracji połączeń przetworników dokonujemy za pomocą 5cio pozycyjnego przełącznika (taki jak mają gitary typu stratocaster). Firma LTD/ESP wyposażyła tą gitarkę w 2 bardzo dobrej klasy potencjometry kontrolującą głośność i ton dźwięku.


WRAŻENIA:
Gitara jest wykonana bardzo dobrze i starannie. Gryf prosty jak strzała, progi nabite idealnie – na prawdę nie można się do niczego przyczepić. Charakterystyki brzmienia nie będę opisywał, bo po przesłuchaniu próbek, każdy będzie mógł sobie sam je opisać. Brzmienie jest w zasadzie niemożliwe do opisania. Mimo, że można w kilku zdaniach opisać charakterystykę dźwięku to raczej osobie czytającej trudno będzie po opisie sobie ten dźwięk wyobrazić więc uznałem, że nagranie brzmień będzie najlepszym rozwiązaniem. Ja mogę tylko nadmienić, że gitara jest bardzo uniwersalnym instrumentem. Można na niej zagrać wszystko od bluesa po nawet ciężki metal (zagrać to można nawet na Skajłeju... ) i na prawdę zabrzmi to na poziomie. Może brakuje jej trochę fenderowskiej szklanki, ale raczej na mahoniowej desce jest to efekt trudny (jeśli nie niemożliwy) do osiągnięcia.
Co do wyglądu jest to kwestia bardzo indywidualna. Mnie się ten instrumencik bardzo podoba, ale czas na podziwianie wyglądu miałem dopiero w domu. Przed zakupem skupiłem się raczej na wygodzie gry i brzmieniu.
Jeśli chodzi o komfort i wygodę gry to miałem pewne problemy. W sklepie oczywiście grało się bardzo dobrze, ale kilkogodzinna próba początkowo powodowała zmęczenie i niejednokrotnie ból. Pierwszą rzeczą do której musiałem się przyzwyczaić to grubszy gryf niż w mojej poprzedniej gitarze (Yamaha RGX 420s), a do tego jeszcze lakierowany (w Yamaszce był surowy). Na początku grało mi się na niej dość specyficznie ale w tej chwili po pewnym dopasowaniu się do instrumentu jest bardzo dobrze, a gdy chwytam gitary typu Ibanez i Yamaha brakuje mi w ręce gryfu. Mozna po tym wywnioskować, że gryf w LTD jest dość toporny. Ja bym go określił jak kompromis pomiędzy Ibanezem a Gibsonem. Gryf bardzo mi przypomina fendery w budowie.
W komfortowej grze przeszkadza mi jeszcze jedna rzecz. Korpus w miejscu gdzie opieramy prawe przedramię podczas gry nie jest wyprofilowany więc upieramy rękę o kant korpusu. Po trzech godzinach próby odczuwam się w tym miejscu ból i mam odciśnięty ślad. Stopniowo się do tego przyzwyczajam (w zasadzie przyzwyczaja się moje przedramię), ale jest to na pewno rzecz wpływająca negatywnie na komfort gry.


PODSUMOWANIE:
Jeśli szukacie uniwersalnej gitary którą można zagrać praktycznie każdy rodzaj muzyki to jest to gitara dla Was. Ja osobiście na bardziej uniwersalnej gitarze nie grałem. Ładny wygląd,staranne wykonanie i zawodowe brzmienie- czego chcieć więcej od instrumentu? Ja bym chciał profilowany korpus pod rękę, ale w każdej gitarze się znajdzie „coś”, no chyba, że MusicMan zechce zrobić wiosełko sygnowane moim nazwiskiem to może wtedy będzie mi wszystko pasowało.
Na pewno w tej cenie jest to propozycja godna zainteresowania, a w moim mniemaniu – niemająca sobie równych.

Próbki dźwiękowe:
Humbucker przy mostku
Humbucker przy mostku (zrozłączoną cewką)
Oba humbuckery
Humbucker przy gryfie z rozłaczoną cewką
Humbucker przy gryfie

Sygnał przesterowany - Humb przy mostku


Zdjęcia:

Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 15-02-2011 12:51 przez szymonkas, łącznie zmieniany 8 razy.
Obrazek
Prototyp Washburn Mercury Series o nazwie MG800
Prawdziwy Biały Kruk!

Awatar użytkownika
zgrabarz
Posty: 8
Rejestracja: 21-06-2008 13:46

06-07-2008 14:52

Wszystkie próbki nagrano na wzmacniaczu combo LANEY TFX300


Washburn

Washburn X12

# Doskonały stosunek jakość - cena
# Gitara elektryczna 6-cio strunowa
# Korpus i gryf wykonane z klonu
# Podstrunnica z palisandru
# Mostek stały
# Klucze typu die-cast
# Pickupy Washburn WB630 w układzie HH
# Przełącznik trójpozycyjny
# Potencjometry: 1 x volume, 1 x tone

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/4sRMTqDyOU/
http://www.wrzuta.pl/audio/rpIz7sUF8e/

http://www.wrzuta.pl/audio/uQSeAp2kea/
http://www.wrzuta.pl/audio/8D0HBbsLTO/
http://www.wrzuta.pl/audio/nxFtNfZl4G/
http://www.wrzuta.pl/audio/d9pTypqofA/
http://www.wrzuta.pl/audio/jVNTmlZ4Iz/




Washburn N1

# Korpus wykonany z olchy
# Gryf klonowy
# Podstrunnica palisandrowa
# Klucze die-cast
# mostek typu Floyd Rose
# pickupy Washburn w układzie HH
# Przełącznik 3 pozycyjny, potencjometr volume

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/cc6pCrAxNr/
http://www.wrzuta.pl/audio/6tyhtGFwtz/
http://www.wrzuta.pl/audio/4gBc8eZ3z4/
http://www.wrzuta.pl/audio/rAffVibEXd/
http://www.wrzuta.pl/audio/rHJTh15DJN/


Washburn SI60MW

# Gitara elektryc zna 6-strunowa
# Sygnatura Ian Scott- "Murder Weapon"
# Korpus i gryf wykonany z mahoniu, podstrunnic a palisandrowa
# Mostek stały T une o-matic - trough body
# Przetworniki Egnater, przełąc znik trójpozyc yjny,
# dwa potencjometry: ton i barw
# Maszynki: Exlusive Groover tuners 18:1

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/4KxSokIV2u/
http://www.wrzuta.pl/audio/sFgXGh86KN/
http://www.wrzuta.pl/audio/5S26inZksu/
http://www.wrzuta.pl/audio/8sr2BPinK5/
http://www.wrzuta.pl/audio/flcR08VC2L/



Washburn WE V

# Korpus wykonany z mahoniu.
# Gryf mahoniowy
# podstrunnica palisandrowa
# klucze Grover
# mostek tune-o-matic + string thru the body hardtail
# pickupy Washburn w układzie HH
# przełącznik trójpozycyjny
# potencjometry: 2 x volume, 1 x tone
# Buzz Feiten Tuning System

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/2it94PCNKU/
http://www.wrzuta.pl/audio/aGG8Rn8DBS/
http://www.wrzuta.pl/audio/lLAnddjYUX/
http://www.wrzuta.pl/audio/xIMjJERwX4/
http://www.wrzuta.pl/audio/uccem3njlv/


Washburn WI14

# Korpus - Lipa
# Gryf - Klon
# Podstrunnica palisandrowa
# Mostek stały
# Klucze Die Cast
# Pickupy Washburn WB630 w układzie HH
# Przełącznik trójpozycyjny
# Potencjometry: 2 x volume, 2 x tone

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/svSGdFfPcR/
http://www.wrzuta.pl/audio/5FzGmuDu6L/
http://www.wrzuta.pl/audio/Ajm7U5u9qU/
http://www.wrzuta.pl/audio/goltioGKtd/04
http://www.wrzuta.pl/audio/jhn8dJkHZD/
http://www.wrzuta.pl/audio/Ap9lAHbqUs/
http://www.wrzuta.pl/audio/59FA9Cvdid/
http://www.wrzuta.pl/audio/ttRERPqnpE/



Washburn X10

# Gitara elektryczna 6-cio strunowa
# Korpus i gryf wykonane z klonu
# Podstrunnica z palisandru
# Mostek vintage tremolo
# Klucze typu die-cast
# Pickupy Washburn WB630 w układzie HSS
# Przełącznik pięciopozycyjny
# Potencjometry: 1 x volume, 1 x tone

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/b31CSCMcib/
http://www.wrzuta.pl/audio/yFqzFNOvzN/
http://www.wrzuta.pl/audio/wfMiA3fIAS/
http://www.wrzuta.pl/audio/o5O5NCcWdU/



Cort

Cort KATANA KX5

# Konstrukcja: Bolt-on
# Korpus: Lipa
# Szyjka: Klon, przekrój 'C'
# Podstrunnica: Palisander
# Mostek: Tone-o-matic bridge (LP2) w /string thru body
# Przetworniki: MightyMite Motherbucker (H-H)
# Potencjometry: 1vol, 1tone (w/ push pull), 3way toggle

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/6vJnjPVBll/
http://www.wrzuta.pl/audio/5ldBD3Hw5K/
http://www.wrzuta.pl/audio/nIjrnAfowN/
http://www.wrzuta.pl/audio/nRg5qAFjuB/



Cort M200

# Kolor: BMS
# Korpus: Mahoń
# Gryf: Klon, Bolt On
# Przystawki: Powersound
# Mostek: Tune-O-Matic

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/i2iuPRLGTp/
http://www.wrzuta.pl/audio/fx8n2HRyt3/
http://www.wrzuta.pl/audio/dccymVGWL2/
http://www.wrzuta.pl/audio/t0fBRPexkd/


Cort X2

# Korpus: Lipa
# Gryf: Klon
# Podstrunnica: Palisander
# Przystawki: 2 Powersound Humbucking
# Regulacja: Volume, Tone
# Przełączniki: 3-pozycjny
# Klucze: Odlew chromowy
# Mostek: Full Action (chrom)

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/xikAGSVp0g/
http://www.wrzuta.pl/audio/fieOYffmTY/
http://www.wrzuta.pl/audio/vPNm73ZYh8/
http://www.wrzuta.pl/audio/u2hHtiuQSS/
http://www.wrzuta.pl/audio/qHDPGJZBxd/
http://www.wrzuta.pl/audio/yh2EwRR9tQ/



Cort X6

# Korpus: Lipa
# Gryf: Klon
# Podstrunnica: Palisander
# Przystawki: 2 Mightymite Humbucking, 1 Mightymite Single Coil
# Regulacja: Volume, Tone
# Przełączniki: 5-pozycjny
# Klucze: Odlew chromowy
# Mostek: Tremolo Floyd Rose DL

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/ox7FMwjlPo/
http://www.wrzuta.pl/audio/j2UlvDpurC/
http://www.wrzuta.pl/audio/6NRorQYA1m/
http://www.wrzuta.pl/audio/yJCQb0HluA/
http://www.wrzuta.pl/audio/oJ6AdcZTDD/
http://www.wrzuta.pl/audio/fb6dFsdxaY/



Cort Z22

# Konstrukcja: Bolt-on
# Korpus: Mahoń
# Szyjka: Klon, przekrój 'C'
# Mostek: Tone-o-matic bridge (LP2) w /string thru body
# Przetworniki: PSLPB(-P)-II (H-H)
# Potencjometry: 1vol, 1tone, 3way toggle

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/1eusIJUtS6/
http://www.wrzuta.pl/audio/28hWtEjbLz/
http://www.wrzuta.pl/audio/we3fewA5U4/
http://www.wrzuta.pl/audio/spRyPxK3yd/


Cort Z42

# Konstrukcja: Bolt-on
# Korpus: Mahoń
# Szyjka: Klon, przekrój 'C'
# Podstrunnica: Palisander
# Mostek: Tone-o-matic bridge (LP2) w /string thru body
# Przetworniki: PSLPB(-P)-II (H-H)
# Potencjometry: 2vol, 1tone (w/ push pull), 3way toggle

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/6EFNi2rjKz/
http://www.wrzuta.pl/audio/zmwdpsZJSq/
http://www.wrzuta.pl/audio/sLGWUhKcIm/
http://www.wrzuta.pl/audio/fLlbQUVAaG/



Ibanez

Ibanez GAX 70

# szyjka typu GAX
# korpus Agathis
# progi typu large
# mostek: Full Tune II
# przystawka (szyjka) : PSND1 (H)
# przystawka (mostek) : PSND2 (H)
# 4 regulatory


Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/bD62RRn1HR/
http://www.wrzuta.pl/audio/AvcN3Um4Vm/
http://www.wrzuta.pl/audio/1DhfwRCm7F/
http://www.wrzuta.pl/audio/7lQjte8pDI/


Jackson

Jackson DXMG


# Kropus - Alder
# Gryf - wkręcany, klonowy
# Klucze - Die-Cast Tuners
# Pickup przy mostku - EMG® HZ
# Pickup przy gryfie - EMG® HZ
# Potencjometry - Master Volume, Master Tone,
# Most - JT580 LP Double Locking 2-Point Tremolo
# Przełącznik - 3-Pozycyjny

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/zjQmk6Toeh/
http://www.wrzuta.pl/audio/8G3Nlqsun9/
http://www.wrzuta.pl/audio/mcr2diGwZk/
http://www.wrzuta.pl/audio/uKjYwUpsop/
http://www.wrzuta.pl/audio/5p5xMBT4LU/
http://www.wrzuta.pl/audio/lWdXZE6cMZ/



Jackson JS20

# korpus: Indian Cedro,
# szyjka: klon, przykręcana,
# mostek: 2-Point Fulcrum tremolo,
# Klucze: die-cast,
# przetworniki: 2 x single coil Jackson (JE 14) + 1 x humbucker Jackson (JE 10),
# przełącznik: pięciopozycyjny,

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/zOAg091mwy/
http://www.wrzuta.pl/audio/6JhAruPiKj/
http://www.wrzuta.pl/audio/nyS9QBXQpG/
http://www.wrzuta.pl/audio/12FjH4qmS2/



Jackson JS30DK

# Konstrukcja - bolt-on
# Korpus - olcha - nakładka klonowa, tylko w wersji gitary w kolorach transparentnych.
# Gryf - klon
# Przetworniki - 2 x Jackson CVR2 Humbucking Pickup
# Potencjometry - 1 x volume, 1 x tone
# Przełącznik - 5 pozycyjny:
# Most Floyd Rose® Licensed Jackson® Low Profile JT580 LP Double Locking 2-Point Tremolo

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/5SzvU68P8h/
http://www.wrzuta.pl/audio/lXPcStJcvK/
http://www.wrzuta.pl/audio/u0PzTAbSCJ/
http://www.wrzuta.pl/audio/b0OdjKnm5s/



Jackson JS30KV King V

# korpus: olcha
# gryf: bolt-on, klonowy
# wymiary gryfu: pierwszy próg: 775", dwunasty próg: 910"
# klucze: die-cast, olejowe
# podstrunnica: palisander
# progi: 24 Jumbo
# przetwornik (mostek): Jackson CVR2 humbucker
# przetwornik (gryf): Jackson CVR2 humbucker
# potencjometry: master volume, master tone
# mostek: JT390 stały z patentem strings-through-body, struny przepuszczone przez korpus
# przełacznik: trójpozycyjny
# osprzet: chromowany

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/zmg7Jmu2kV/
http://www.wrzuta.pl/audio/uQbmnZRGTq/
http://www.wrzuta.pl/audio/3WvkFCxKy2/
http://www.wrzuta.pl/audio/eQ7lYK7LKc/



OLP

OLP John Petrucci MM4 SSPG

# Korpus z lipy
# Gryf klonowy
# Podstrunnica (24 progi jumbo) wykonana z palisandru
# Mostek typu heavy mass tremolo
# Klucze blokowane typu die-cast w układzie 4 + 2
# Pickup'y w układzie HH
# Przełącznik trójpozycyjny
# Potencjometry: 1 x volume, 1 x tone

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/nJx0Yljp13/
http://www.wrzuta.pl/audio/3HO1gvoGDE/
http://www.wrzuta.pl/audio/acHL9HtgTu/
http://www.wrzuta.pl/audio/qWtE2QQFj2/
http://www.wrzuta.pl/audio/bIRmCXxXrf/



Schecter

Schecter 006 DELUXE

# Korpus: Lipa
# Szyjka: Klon
# Przetworniki: Diamond Plus
# Elektronika: Vol/Tone/3-Way
# Mostek: TOM w/thru-body

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/86527G5Jf9/
http://www.wrzuta.pl/audio/zDQL9poipG/
http://www.wrzuta.pl/audio/9nQSNVeLbA/


Schecter BLACKJACK S1

# Konstrukcja: Set-neck
# Skala: 25.5"
# Korpus: Mahoń
# Szyjka: Klon
# Podstrunnica: Palisander
# Progi: 22 X-Jumbo
# Przetworniki: 2xHB Seymour Duncan JB/'59
# Elektronika: Vol/Vol/Tone(tap)/przełącznik 3 poz.
# Mostek: TonePros TOM thru-body (czarny chrom.)
# Klucze: Grover(czarny chrom.)

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/kjC9mODjw8/
http://www.wrzuta.pl/audio/vP8WpEBaQw/
http://www.wrzuta.pl/audio/Acxvdysm1q/
http://www.wrzuta.pl/audio/u0YbnIRfkB/
http://www.wrzuta.pl/audio/e8LQtKsLF0/


Schecter OMEN 6

# Konstrukcja: Bolt-on
# Skala: 25.5"
# Korpus: Topola
# Szyjka: Klon
# Podstrunnica: Palisander
# Progi: 24 Jumbo
# Przetworniki: 2xHB Diamond Plus
# Elektronika: 2 pot. Volume i Tone oraz przełącznik 3 poz.
# Mostek: TOM thru-body (chrom.)

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/tkUQuImSVs/
http://www.wrzuta.pl/audio/uSkEU0S3Zl/
http://www.wrzuta.pl/audio/tvriHuMrw8/
http://www.wrzuta.pl/audio/wTtuV1qqpW/
http://www.wrzuta.pl/audio/mamBwsZlIJ/


Schecter 006 Extreme

# Konstrukcja: Bolt-on
# Skala: 25.5"
# Korpus: Lipa/Klon
# Szyjka: Klon
# Podstrunnica: Palisander
# Progi: 24 Jumbo
# Przetworniki: 2xSchecter High Output AlNiCo Humbucker
# Elektronika: 2 pot. Volume i Tone oraz przełącznik 3 poz.
# Mostek: TOM thru-body (chrom.)

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/m0s2pH0H8Y/
http://www.wrzuta.pl/audio/4kRX8IXAjm/
http://www.wrzuta.pl/audio/73Uq4XDvlJ/
http://www.wrzuta.pl/audio/la6QtongBS/
http://www.wrzuta.pl/audio/1pFYUGqdsT/



Schecter Omen 7


# Konstrukcja/Skala: Bolt-on /25.5”
# Korpus: Lipa
# Szyjka/Podstrunnica: Klon/Palisander
# Progi: 24 Jumbo
# Markery: Kropki
# Przetworniki: Diamond Plus
# Elektronika: Vol/Tone/3-Way
# Mostek: TOM w/ thru-body
# Stroiki: Diamond
# Osprzęt: Chrome


Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/i6QwbZloDt/
http://www.wrzuta.pl/audio/i0osj1e1WR/
http://www.wrzuta.pl/audio/6YVPYRl5pb/
http://www.wrzuta.pl/audio/rtOYbJ1gL7/
Ostatnio zmieniony 07-07-2008 22:40 przez zgrabarz, łącznie zmieniany 9 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
triplesix
Posty: 19
Rejestracja: 16-12-2007 19:44

06-07-2008 14:58

wszystkie ogrywales na tym samym piecu? Jak tak to napisz na jakim, i ewentualnie jakich efektow uzywales ;]
The solidarity you feel is only solitude you share

Awatar użytkownika
zgrabarz
Posty: 8
Rejestracja: 21-06-2008 13:46

06-07-2008 15:05

byyyyyyloooooo wiele razy juz, uzyj szukajki -.- Nie ma tak ze dla wszystkich bedzie najlepszy ten sam piec, zalezy co chcesz grac.


Wszystkie dźwięki pochodzą z tego samego pieca. Nazwy nie znam.
Obrazek

vbman
Stara Gwardia
Posty: 192
Rejestracja: 25-09-2007 19:12

06-07-2008 15:14

Super! Wrzuć tutaj inne próbki. Zobaczymy, jak się to rozwinie, może przykleję.

Awatar użytkownika
zgrabarz
Posty: 8
Rejestracja: 21-06-2008 13:46

06-07-2008 15:29

troche cierpliwości :) bedzie tego sporooooo :)

btw. jak wrzuce wszystko to po przyklejeniu tematu prosze odrazu o zamknięcie.
Obrazek

Awatar użytkownika
huberdt
Moderator
Posty: 539
Rejestracja: 31-01-2007 08:38

06-07-2008 15:35

Niepotrzebne posty też usuniemy :-)

vbman
Stara Gwardia
Posty: 192
Rejestracja: 25-09-2007 19:12

06-07-2008 15:54

Jak próbki są Twoje, to opisz jeszcze, co przedstawiają, np. jakie przetworniki są użyte.

Awatar użytkownika
huberdt
Moderator
Posty: 539
Rejestracja: 31-01-2007 08:38

06-07-2008 16:16

A i jeśli wrzucałeś to na wrzutę, bez konta, jako anonim, to te pliki nie zostanę usunięte po jakimś czasie?

szymonkas
Doradca
Posty: 79
Rejestracja: 24-10-2007 01:08

06-07-2008 20:16

vbman,
Myślę, że można tutaj podpiąć moja reckę. Tam jest recenzja gitary oraz próbki. Wydaje mi się, że próbki powinny być uzupełniane chociaż drobną recenzją, dlatego tak wtedy zrobiłem.
Obrazek
Prototyp Washburn Mercury Series o nazwie MG800
Prawdziwy Biały Kruk!

vbman
Stara Gwardia
Posty: 192
Rejestracja: 25-09-2007 19:12

06-07-2008 21:24

Nie da się łączyć tematów. Wiem, że już takie coś pisałeś, ale autor tematu sam musiałby to tam wrzucić.

Aha, link do pierwszej próbki WI14 nie działa.

Awatar użytkownika
zgrabarz
Posty: 8
Rejestracja: 21-06-2008 13:46

06-07-2008 22:01

vbman pisze:Aha, link do pierwszej próbki WI14 nie działa.


ta wrzuta jest beznadziejna ... poprawione

szymonkas pisze:vbman,
Myślę, że można tutaj podpiąć moja reckę. Tam jest recenzja gitary oraz próbki. Wydaje mi się, że próbki powinny być uzupełniane chociaż drobną recenzją, dlatego tak wtedy zrobiłem.


Widziałem popularność twojego tematu stąd tez moja inicjatywa, zauważ też że twój temat był martwy. Opinie to sprawa subiektywna dźwięk jest obiektywny.
Obrazek

vbman
Stara Gwardia
Posty: 192
Rejestracja: 25-09-2007 19:12

06-07-2008 22:07

Tak sobie myślę, że tak pokaźny zbiór próbek nie powinien być narażony na zniknięcie z wrzuty - ba, zniknięcie z netu w ogóle! Pozgrywam to w miarę możliwości z tego serwisu i wrzucę gdzieś w formie spakowanej - może nasz Admin się zgodzi na wrzut tego na serwery Guitarnetu? Jednak musiałbyś zaświadczyć, że to na pewno Twojego autorstwa, zgrabarzu.

I oświeć nas, na czym nagrywałeś :-)

Awatar użytkownika
zgrabarz
Posty: 8
Rejestracja: 21-06-2008 13:46

06-07-2008 22:37

próbki niestety nie moje :) nagrywane napewno na tym samym piecu. Dostałem od znajomego który był winien mi przysługę.
Obrazek

vbman
Stara Gwardia
Posty: 192
Rejestracja: 25-09-2007 19:12

06-07-2008 22:39

Znaczy, mogą być nie Twoje, tylko muszą być legalne - kumasz o co chodzi :-) :?:

Fajnie, że na tym samym piecu, ale ideałem byłaby informacja, na jakim.

Awatar użytkownika
zgrabarz
Posty: 8
Rejestracja: 21-06-2008 13:46

06-07-2008 22:46

spytam :) reszte wrzucam jutro po 15 jak wróce z pracy już nie dużo :)
Obrazek

Awatar użytkownika
philu
Posty: 58
Rejestracja: 06-11-2007 23:02

07-07-2008 02:45

grabarz \m/ zuo - czy Wy naprawde tacy naiwni jestescie ?

Awatar użytkownika
zgrabarz
Posty: 8
Rejestracja: 21-06-2008 13:46

07-07-2008 16:27

philu pisze:grabarz \m/ zuo - czy Wy naprawde tacy naiwni jestescie ?


? rejestrowałem sie na szybko i nie podchodziłem do uzupełniania profilu na poważnie, a co do nicku to grałem w soldat kilka dobrych lat i jakos tak został.

[ Dodano: 2008-07-07, 21:03 ]
w sumie to wszystko jeśli podoba się to przykleić i zamknąć jesli nie to usunąć pozdrawiam.
Obrazek

Awatar użytkownika
thoor
Posty: 5
Rejestracja: 28-02-2007 17:44

24-07-2008 21:43

http://www.wrzuta.pl/audio/nJx0Yljp13
Pierwszy odnośnik do OLP jest niesprawny, z tego co widziałem :-/
You need to fight for who you want. You need to fight for who you love ;)

patol_gitarka93
Posty: 1
Rejestracja: 14-08-2008 23:10

14-08-2008 23:17

tak więc nie ma to jak posłuchać porządnego grania na gitarze:)

pozdrawiam:))
patol:):):)

vajs
Posty: 1
Rejestracja: 06-04-2008 00:20

24-08-2008 15:00

mógłbym prosić o próbkę gitar fernandes Ravelle Deluxe oraz ravelle Baritone
z góry dziękuje i pozdrawiam
@down chodzi mi tylko te 2 typy, na youtube znalazlem baritone ale jakos koleś kiepsko grał xD btw i tak dzięki
Ostatnio zmieniony 24-08-2008 21:59 przez vajs, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
zgrabarz
Posty: 8
Rejestracja: 21-06-2008 13:46

24-08-2008 21:38

niestety nie posiadam :) z fernandesów tylko:



dragonflyx
montereyx
ravelle elite
retrorocketx
vertigox
Obrazek

sarzyn
Posty: 2
Rejestracja: 27-09-2008 22:29

01-10-2008 23:10

czy moglby mi ktos na maila () napisac cos wiecej o washburnie x12?
Ostatnio zmieniony 02-10-2008 13:38 przez sarzyn, łącznie zmieniany 1 raz.

vbman
Stara Gwardia
Posty: 192
Rejestracja: 25-09-2007 19:12

02-10-2008 13:37

Nie. Po to jest forum, by nie pisać na maila.

sarzyn
Posty: 2
Rejestracja: 27-09-2008 22:29

02-10-2008 22:39

ok to prosze o inf na forum. dzieki

Awatar użytkownika
pawel
Posty: 5
Rejestracja: 18-05-2008 20:21

08-10-2008 23:06

Czy mógłby ktoś zaktualizować sample do Corta M200 bo linki nie działają :\
Imaginary is more important than knowledge.

scathlock
Posty: 3
Rejestracja: 02-11-2008 10:34

03-11-2008 13:01

Czy mógłby ktoś zarzucić próbką Washburna X11, albo spróbować opisać w czym dźwięk będzie się różnił od X10? Z tego co widzę, jedyną różnicą jest podstrunnica - palisander w X10 i klon w X11.

Awatar użytkownika
Adios
Moderator
Posty: 604
Rejestracja: 29-12-2008 12:20

10-01-2009 20:23

Jeżeli komuś to się bardzo przyda to mam próbkę T Burtona Styxa, z tym że tylko na cleanie, singlu.
Martch, Takamine EG-116

baru
Posty: 25
Rejestracja: 06-01-2009 22:11

07-02-2009 13:34

Mogł by mi ktoś podrzucić próbki do Schectera Demona xDD był bym wdzięczny ^^

KamileX
Posty: 1
Rejestracja: 23-05-2008 21:03

21-02-2009 23:19

joo

Wróć do „Gitary elektryczne”