haxigi
Posty: 22
Rejestracja: 11-02-2008 20:48

18-03-2009 15:58

baru pisze:Mogł by mi ktoś podrzucić próbki do Schectera Demona xDD był bym wdzięczny ^^


jo też o niego zapytam ale w wersji 7strun :)

wild_guitar_666
Posty: 5
Rejestracja: 07-04-2009 21:38

08-04-2009 15:32

To i ja się podepnę, też szukam próbek Schectera demona (wersje z FR)

Awatar użytkownika
Adios
Moderator
Posty: 604
Rejestracja: 29-12-2008 12:20

08-04-2009 19:55

Wersja z FR to po prostu możłiwość powajchowania, brzmienie raczej to samo. O ile sięnie mylę philu gra na Demonie, więc wystarczy wejść w "Waszą Twórczość"
Martch, Takamine EG-116

Awatar użytkownika
Korgat
Doradca
Posty: 287
Rejestracja: 10-09-2008 11:56

08-04-2009 20:36

www.streemo.pl/philu
Tam są jego kawałki
NIE MAM SPRZĘTU <lol>

Banit
Posty: 3
Rejestracja: 18-05-2009 21:30

18-05-2009 22:19

Witam!

Chciałbym przedstawić Gitarę elektryczną ze stajni B.C. Richa ,czyli B.C. Rich KKV .Moodel ze stałym mostkiem.

WYKONANIE

Tutaj naprawdę trudno zauważyć jakieś złe wykonanie elementów. Wszystko w porządku progi
:-) gryf jest :mrgreen: a sam korpus z lipy jest :-D . Pickupy firmowe. 2xHumb.Gryf jest 24 progowy co daje duże możliwości. I bardzo efektownym jest ultra szybki gryf co naprawde daję dużo. Może nie jest tak wąski jak w Ibanezach pokroju MTM1 , ale jest tak wygodny ,że nawet pięcioletnie dziecko mogłoby go spokojnie okiełznać.

BRZMIENIE

I tutaj najważniejsza sprawa jako , że nie mam narazie możliwości nagrania więc opiszę.Brzmienie oczywiście jako , że B.C. Rich specjalizuje się w wiosłach przeznaczonych do metalu do tutaj sprawdza się Idealnie. Humbeckery dają mocno po "gębie" . "Mięcho" jak najbardziej wskazane. Clean dość fajny. Możliwość zmiany na H przy mostku obydwa i przy gryfie.


OGÓLNIE


Gitara jest z wyższej półki cenowej co nie pozwala każdemu na jej zakup. Polecam raczej gitarzystom którzy planują grać wszelako pojętny METAL. Jest to gitara i dla początkującego i bardziej zaawansowanego muzyka. Wiosło Polecam.


Obrazek


Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nieznajomy
Posty: 537
Rejestracja: 28-05-2009 18:46

01-06-2009 10:58

JohnaS załóż najlepiej jakiś nowy temat albo poszukaj tematu z usterkami.

Dobra jeśli ktoś ma możliwość przetestowania i wrzucenia tutaj próbki dźwięku gitary Hamer Explorer to będę wdzięczny ;)
Epiphone Korina Explorer > Proel Die Hard > Bugera 6262 Infinium Head > PRO SNAKE 1,5m > Harley Benton g212 Vintage

Kostki - Dunlop Lucky Thirteen :]
Efekty - Ibanez DE7 Delay/Echo

Zapraszam na forum wokalne http://forum.strefaglosu.pl/index.php :]

Awatar użytkownika
Wi.Ld6
Posty: 7
Rejestracja: 02-06-2009 11:22

02-06-2009 12:02

Jackson Dinky DK-2M

Co DO Jackson'a osobiście jestem raczej bardzo pozytywnie do niego nastawiony. Robią Naprawde Poteżne Wiosła nie Spotkałem raczej modelu ktory miał by jakieś konkretne usterki czy niedociągnięcia. Modale Na Którym grałem To Dinky DK-2M - czarny Korpus wkonany z Olchy i Klonowy gryf Koloru raczej Białego z czarnymi Rekinimi Zębami.

Wykonanie to także wygoda gry ;)

Nie Pozostawia nic do życzenia, dobrze wyażona, świetnie dopasowuje się do gry na siedząco jaki na stojąco. Wszystkie elementy co do milimetra są dokładnie połaczone nie zostawiając (jak czesto bywa nałaczeniu gryfu z korpusem) jakiś drobnych szparek. Waga Deski nie jest zbyt wielka ale gryf nie opada podczas gry stojącej. Przystawki neck:
SH2N Jazz, bridge: TB4 JB, gryf jest idelanie przyjazny ręce - naprawde świetnie wykonana gitara. 24 Progi Typua Jambo, Klucze Die Cast i 5 pozycyjny przełacznik przełaczajacy przystawki wedle schematu wielu ibanezów. Mostek Typu Floyd Rose raczej nie oryginlany bo nie niemiecki. Model ktory testowałem posiadał amerykański most - swietnie trzyma strój, do woli można bawić sie wajcha wszystko świetnie się sprawuje.

Brzmienie:

I tutaj poprostu mnie zatkało ,gitara bardzo mocno i intensywnie ale z charmonijna płynnością radzi sobie z wszystkim co chcemy grać. Brzmienie jest genialne - ostre bardzo głebokie wyraźne. Sustain jest odpowiedni nie za długi nie za krótki. mimo Wszystko gitara nie jest do wszystkiego bo cos co jest do wszystkiego to jest do niczego - Blues, Rock, Metal - Spoko... Jednak To Własnie metal dla mnie wydobył z niej wszystko - jazzu czy ballad nie gra sie zbyt fajnie - przetworniki i dośc dobrze wibrujące drewno robią swoje i odrazu gitara dostaje "pazur". Czysty kanał napewno nie pasuje do tej gitary - można grać sobie bez problemu jednak do tłumu ktory nie odrózni Szklankowego brzmienia od gitary akutsycznej. Ostatecznie - Jackson Robi gitary do Cieżkiej Muzyki ew Customy robione na zamówienie z seri jackson czy Charvele się nadaja do innego grania. Co Do Różnicy miedzy przystawkami to są one bardzo słyszalne - pod mostem istna siekiera natomiast pod gryfem nadaje sie do bardzo melodyjnych solówek ,wolniejszych riff'ów.

Podsumowując

Ową gitare można nabyc nawet za 2300 używana ew nówke 2800 i szczerze powiem że za taką kase dostajemy to co pasuje każdemu miłośnikowi ostrego grania - potężnego towarzysza na długie lata który daje sobą naprawde ogromne możliwosci.

http://www.stevesmusiccenter.com/JacksonDK2MBLKBig.jpg
Nie Ma Gorszych Czy Lepszych Gitarzystów - są tylko rózne gusta i ilość czas poswięconego pasji

B.C.Rich Warlock IT SE+Vox Valvetronix AD15VT-XL

miechu89
Posty: 2
Rejestracja: 05-06-2009 19:59

09-06-2009 19:32

a ma ktoś próbki T.burton'a brilliant'a?

A_O
Posty: 6
Rejestracja: 17-06-2009 20:24

07-07-2009 20:57

[shadow=red]Washburn X200 PRO EB[/shadow]

Nie napiszę za wiele bo za mało potrafię wiosłować ale zrobiłem się w konia. Gitare jak wyżej kupiłem na guitarcenter za 1881 zeta. Dziś ograł mi ja profesjonalsta z MOK Pionki i próbki wrzucam niżej :

Test_1

Test_2

Fachowiec powiedział mi, że gitara gra jak należy ale ma na lakierze defekt czego ja nie zauważyłem bo widać to pod światłem. Za to fachowiec dostrzegł to w 1 sekundę :-/

DEFEKT

Wygląda jak by lakier popłynał niczym fala w czasie schnięcia albo to jakieś pęknięcie. Reasumując. Kupiłem towar w 3 gatunku płacąc jak za 1 :-? . Gitara więc jest w trakcie reklamacji i potem napiszę jak to się skończyło :roll:

Ale gitara bardzo sie mi podoba i nawet czyniłem spore postępy ucząc się zgodnie z programem may-szkoły choć widzę na niej "byki" . Niestety po 3 h zabawy gitarę oddaję do reklamacji a ostrzegano mnie aby nie kupować przez net :-?

Moim celem jest grać jak ten gościu, który testował mi Wasburna :mrgreen:


Miłego wieczoru A

[ Dodano: 2009-07-23, 14:22 ]
Witam

Wkleję próbkę
swoich "umiejętności" :shock: ale proszę o ulgę dla "dziadka" :mrgreen: . To są moje pierwsze efekty po 5 h ćwiczeń.

---> Proba

plik na serwerze "wisi" gościnnie.

Pozdr. A
Washburn X50 PRO EB, Zoom G2.1u, Line 6 POD Studio UX2.

Awatar użytkownika
toudi
Posty: 1
Rejestracja: 23-06-2009 00:15

11-08-2009 17:10

Witam zastanawiam się nad kupnem gitarki samick AV1 proszę was o pomoc jeśli ktoś ma tą gitarę to bardzo proszę o wrzucenie jakiś próbek dźwięku na przesterze i na clean-ie. Mile widziane uwagi na temat gitarki.
Muzyka to naprawdę mocny narkotyk. Może cię zatruć, podnieść na duchu lub sprawić, że rozchorujesz się, nie wiedząc dlaczego.

Awatar użytkownika
PiterDragon
Posty: 5
Rejestracja: 31-07-2009 18:00

16-08-2009 20:48

Siemka !!!
Mam zamiar kupić sobie wiosełko.

Ibanez GRGR121EX BKN

Ibanez GSA60

Cort g210

I tu mam pytanie : Czy ktoś jest posiadaczem którejś z ty wyrze wymienionych gitarek, był bym dozgonnie wdzięczny gdyby ktoś wrzucił próbki dźwiękowe tych powyżej wymienionych wiosełek.

Z góry dzięki ( chociaż pofatygujcie się z cort`em lub Ibanez GRGR121EX) PLISSSSSSSS :cry: :cry: :-> :-)
:P

patrickhalabalala
Posty: 3
Rejestracja: 30-08-2009 23:27

30-08-2009 23:58

Mam więlką prośbę do was, a mianowicie, potrzebuje próbki dźwiękowej gitary T. Burton Brilliant. Bardzo mi na niej zależy. Jeżeli ktoś ma link do strony na której się znajduje próbko, to bardzo bym o nią prosił. Z góry dziękuję i pozdrawiam. ;-)

Awatar użytkownika
metalman955
Posty: 25
Rejestracja: 06-08-2009 23:47

02-09-2009 16:07

Hohner arbor series mx1

Opis
gitara wykonana typem Stratocaster,
ciemno zielona, sprawia wrażenie, ze jest czarna
gryf prosty jak drut
Układ HSS ( humb+singel+singel)
Mostek dwustronny ( Floyd rose )
Gryf klonowy (mi sie zdaje) , i 21 progów
2 pokrętła "tone" i jedno do volume
i przełącznik cewek w humbuckerze
Kupiłem w anglii uzywana za 100 Funtów

Wrażenia
Gitara dość wygodna, dźwięk ładny, radzi sobie z większymi rzeczami ;]
Jest dość lekka i nie roztraja się szybko


Podsumowanie
Gitara dobra dla początkujących tylko nie znam wartości nowej, bo nigdzie nie moge jej znaleźć

Zdjęcie
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e48 ... bc3e0.html
Ostatnio zmieniony 13-01-2010 16:23 przez metalman955, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lockwood
Posty: 2
Rejestracja: 13-03-2008 17:04

17-09-2009 22:15

Schecter Revenger STBLK

Opis:

Gitara ma kształt... odbitego w lustrze explorera. Wg mnie jest on po prostu ciekawy, oczu na pewno nie męczy. Ja zakupiłem ją w kolorze STBLK (Satin Black). Dlaczego? Bo w innym nie występuje ;P.

Przetworniki w niej użyte to aktywne Duncan Designed HB-105, most - Tune-O-Matic ze strunami wpuszczanymi w korpus z solidnego mahoniu, szyjka jest bodaj z klonu a podstrunica z palisandru, ale nie dam głowy, nie wiem czy nie odwrotnie ;). 24 progi jumbo oznaczone są w dwojaki sposób: na krawędzi podstrunicy - białymi kropkami - oraz na samych progach - gotyckimi krzyżami z... nie wiem czego, ale tworzywo to się nie ściera ;). Cały osprzęt, czyli potencjometry (sztuk 2 - volume i tone), klucze (Schecterowskie) i most są niklowane i ładnie pasują do całości.

Wersja, którą kupiłem jest bez floyda, aczkolwiek istnieje również taka wyposażona w ten most. O jego jakości nie mogę się wypowiedzieć bo nie grałem, ale doszły mnie słuchy, że opłaca się dopłacić ok. stówy do floyda, bo jest całkiem niezłej jakości. Ale to tylko zasłyszane opinie.

Za gitarę zapłaciłem 780 zł w bigbeat.pl rok temu. Teraz kosztuje jakieś 400 zł więcej, ciekawe czy mógłbym na niej teraz zarobić :P.

Wrażenia:
Co do jakości wykonania mojego modelu mogę się troszeczkę przyczepić. Nie jestem do końca pewien czy to akurat wady TEGO, kupionego przeze mnie egzemplarza, ale...trzy progi jak dotąd musiałem trochę podpiłować, występował konkretny fret-buzz, dokładnie tyczyło się to grania na progach 12, 13 i 19 więc spiłować musiałem 13, 14 i 20 próg (ten ostatni chyba jeszcze trochę podpiłuję ;P). Najciekawsze, że problem występował tylko przy dwóch środkowych strunach. Mimo wszystko nie jest to wada, która przekonałaby mnie do reklamowania gitary, biorąc pod uwagę cenę/jakość i wrażenia z gry. Trochę samodzielnej pracy z gitarą dało mi po prostu doświadczenie a także pozwoliło ustawić instrument tak, jakbym sobie tego życzył ;).

Ale na przyszłość - nawet jeśli ogram gitarę w jakimś sklepie i mi się spodoba, nie kupię jej przez internet żeby trochę zaoszczędzić, chyba, że będę sprowadzał coś z USA. W innym wypadku -szkoda nerwów.

Jeśli chodzi o właściwości "jezdne" - od początku grało mi się na niej wygodnie, aczkolwiek dopiero niedawno ustawiłem ją tak, że jestem zadowolony w stu procentach. Sama regulacja nie nastręcza wielkich problemów, jeśli oczywiście ktoś potrafi ją przeprowadzić. Ja na początku nie potrafiłem. Teraz akcja strun jest bardzo przyjemna (mierzone ok. 1.6 mm przy wiolinowej E i ok. 2.1 mm przy basowej E na 12 progu). Gryf jest naprawdę bardzo wygodny, trochę większy niż ibanezowskie wyścigówki, jednak wydaje mi się bardziej komfortowy od takiej typowo płaskiej szyjki i o niebo lepszy od Stratocasterowej grubej berty. Taki złoty środek, do którego jednak trzeba się troszkę przyzwyczaić. Do samych progów jest świetny dostęp od początku do końca.

Aktywne przetworniki wybaczają dużo mniej. To właśnie był główny problem przy przesiadce z pasywnych. Do dziś mam problemy z dokładną artykulacją tak, by mnie gitara nie skarciła, ale pomaga to szlifować umiejętności ;P.

Brzmienie... cóż, wgniotło mnie w fotel za pierwszym razem, teraz zwyczajnie mi się bardzo podoba. Przesiadka z Merlina Hellfire włożonego do "sklejkowego" Ibaneza GRG 170 DX na aktywne Duncany naprawdę pozwala poczuć moc tego, co do Revengera włożono. Mimo że Hellfire jest bardzo dobry, stawiam na HB-105. Śmiem twierdzić, że instrument jest bardzo uniwersalny i choć jego wygląd raczej nie pasuje do kapeli bluegrass, to brzmieniowo sprawdzi się w każdym gatunku muzycznym, jednak ciężkie brzmienia najlepiej wpasowują się w charakterystykę Schectera. Wszak na stracie z logiem hello kitty też można grać metal jak się do niego dobrego humba włoży ;P.

I na koniec - uwaga. Cieszyłem się biorąc czarny, matowy sprzęt, ale tak czy siak lakier łatwo się "palcuje". Nie pocą mi się się ręce nadmiernie ale jednak łatwo jest pozostawić na gitarze ślady. Trzeba po prostu ją ładnie wycierać i dbać ;P.

Podsumowanie:
Gitara jak za taką cenę oferuje ogromne możliwości. Nawet teraz, przy cenach "kryzysowych" brałbym ją od razu, jednak tylko w przypadku ogrania jej w sklepie i dokładnego sprawdzenia. Tak, coby z pilnikiem potem nie zapierdzielać. Gdyby była dokładniej wykonana to warta byłaby z 1700-1800 zł a nie 1000 mniej jak wtedy, gdy ją kupiłem. Myślę, że będzie to mój instrument na lata, jako że uczciwie rzecz przyznając - dopiero od jego zakupu zacząłem naprawdę ćwiczyć i przykładać się do gry a także do pielęgnowania sprzętu (choć, cholera, parę odprysków lakieru już jest i muszę to załatać bo aż wstyd). Polecam z całego serca.

Próbki brzmienia:

Uprzejmie proszę o nie czepianie się dokładności mojej gry czy też jakości dźwięku ;P. Gram jak gram a mikrofon mam tylko taki za 5 zł z tesco, kupiony dawno dawno temu, więc cudów nie ma. Skrzypienie w tle to fotel. Mam nadzieję że da Wam to chociaż przedsmak brzmienia i możliwości tej gitary. Nagrywane przy użyciu wzmacniacza Vox AD50VT.
Nie nagrałem połączonych humbuckerów, jak ktoś chce to niech da znać na priv i podeślę próbkę.

przester, humb przy gryfie, solo
przester, humb przy mostku, solo
przester, humb przy mostku, riffy
trochę szatana, humb przy gryfie,riffy
clean, humb przy gryfie (1)
clean, humb przy gryfie (2)
clean, humb przy mostku
crunch, humb przy gryfie, tylko trochę za dużo basu mi się dało chyba :P

Fotki:
ObrazekObrazekObrazek

Trochę mi się rozpisało. Mam nadzieję że bez zbędnego męczenia - pomogę komuś.
-All that we seen or seem is but a dream within a dream.

Schecter Revenger
Vox AD50VT212

Awatar użytkownika
Nyanna
Posty: 8
Rejestracja: 30-11-2008 14:55

06-10-2009 21:54

A ja bym prosiła o próbkę Deana Vendetty 1.0
Obrazek
Epiphone ET 290N 1975r.
Music always starts with the silence

Moje granie na gitarze

Bulletproof
Posty: 42
Rejestracja: 26-08-2009 22:10

17-10-2009 20:43

Dzięki tym próbkom spodobał mi się Schecter 006 Extreme :-D
i ja także prosił bym o próbkę Deana Vendetty 1.0
i jeżeli byłby ktoś aż tak łaskaw Corta Evl z2 i Corta Evl K2

Awatar użytkownika
Wi.Ld6
Posty: 7
Rejestracja: 02-06-2009 11:22

16-11-2009 09:16

Dean Razorback Explosion (KOREA)

Do tej gitary podchodziłem bardzo spontanicznie. Od dawna chciałem sprobwać gry na tych pięknych gitarach i to co w nich odkryłem niesetty bardzo mnie zawiodło - cały Entuzjazm troche mi opadł gdy owy Dean Podpiołem pod Lampwoy Wzmacniacz Framusa i Efekty ktore zazwyczaj nadaja się do grania bardzo ciężkiej muzyki (BOSS MT-2,Digitech Disortion Facotry itp.) SPodziewałem się naprawde Ostrego I Cierpkiego Brzmienia jak za tą cene (ów model kosztował jakieś 1099 Euro).

Wykonanie:

Model Wyglada PRzecudnie ale wyglad gitary nie czyni poteżną co nawyzej straszna - w tym przypadku było troche wybuchowo - lecz na wygladzie się skończyło. GItara jest zrobiona raczej staranni progi nie oddstawaly od za bardzo - dobrze nabite nie sprawiały problemów - umożliwiały raczej dobra grę. Kiepski jak dla mnie okazał się lakier - bardzo delikatny i bardzo łatwo dał się zamazać potem po chwili grania - takżę w połączeniu w kształetm gitary i jej ostrymi rogami łatwo daje efekt nadmiernego obijania nóżek i korpusu. Ruchomy mostek trzyma się świetnie podczas ostrego "wajchowania" - oglnie rzecz biorąc gitara poprostu dobrze wykonana ale bez przesadnych rewelacji.
Gitara Posiada PRzetwornik Typu Seymour Duncan Dimebucker Bridge Pickup(mostek) Dean Humbucker(szyjka), mahoniową konstrukcje oraz bardzo dobre klucze typu Grover oraz efekwna grafikę.

Brzmienie:
Coś co może ucieszyło by innych ale mnie zawiodło to fakt że owa gitara praktycznie brzmieniowo (może przez przystawki) nie nadaje się do grania death metalu czy black metalu. GItara raczej świetnie sprawuje się w średnich tonach i hardrockowych riffach - przy niskich dziwnie buczy oraz nie daje wyrazistego sygnału. Clean Gitary jest całkiem niezły - lekki przesterek i wspaniale wybrzmiewajace drewno to napewno duży atut tej gitary. Szczerze powiedziawszy myslalem że trafiłem poprostu na kiepski egzemplarz ale w sklepie było jeszcze pare innych Razor'ów i jak dla mnie niestety nie powalają one brzmieniem w kategori naprwde cięzki metal.

Podsumowując:

To jest ta gitara na której zawiodłem się najbardziej - nie było szczególnie źle ale za fantastycznie nie było - kasa jaką trzeba wydać na gitare jest ogromna. A Paleta Brzmień dość mała - w gruncie rzeczy to dobrze Bo jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. I w tym przypadku nie Dostajemy GItary do Death Meatlu ale do Rockowo/Hardrockowego/MEtalowego Grania - Osoby Chcące grać Pantere lub pochodne nie Zawiodą się napewno albowiem
duch WIelkiego Darrell'a JEst w kazdej sygnowanej Jego Nazwiskiem Gitarze. i jeszcze jedno gitara nie sprawia problemów w grze na siedząco - pomimo swoich dużych rozmiaró jest naprawde wygodna!

http://img.alibaba.com/photo/105334767/ ... losion.jpg

Dean V White Gold(KOREA)

Jeden PRzetwornik odrazu "wpadł mi w oko" - generalnie rzecz biorą ta gitara zacheciła mnie do pozadniejszego ogrania przez gre na sucho - ma bardzo wygodny gryf wykonany w skali 25,5 - 22 progi jedna przystawke typu humbucker w złotej oprawce oraz jeden potencjometr głośnosci - i wcale sie nie zawiodlem na owym egzemlaprzy - wrecz dal mi wiele wrazen i przyjemnosci z gry na nim.

Wykonanie
Korpus to Mahon - jak na cene całego sprzetu gitara wybrzmiewa dość ładnie i jest całkiem przyzwoita jak za 460 euro (jakieś 2400zł). Gryf Również jest mahoniowy z hebanową podstunnica - markery w ksztalcie kwadratow i prostokatow idelanie przylagaja do nie nie przeszkadzajac podczas gry. Calosc Jest Wykonana bardzo starannie. Biały lakier (z czarnym bindingiem) w tej gitarze jest bardzo stabilny - ow model w tym sklepie nie byl wogole poobijany nie posiadal zadnych rysek ani zadrapan - jedynie odciski i kurz co swiadczy o dosc dlugim pobycie w sklepie. JEdyny maly Mankament tej gitary to dosc problemowe gniazdko - jak mi mowil sprzedawca z ta seria mieli problemy od poczatku - mimo regulacji zdarzalo sie ze kabel poprostu odlanczal sie z gniazdka samoczynnie. Ogrywalem oba egzemplarze i oba mialy takie wady.

Brzmienie
Dosc ograniczone - jeden przetwornik - ale za to niezle sie spisujacy - wybrzmiewanie drewna rowniez bardzo pomaga - gitara idealnie sie sprawuje do szybkich solowek czy poteznych ostrych riffow. Ku Mojemu zaskoczeniu Wszystkie ciezsze odmiany metalu przyjmowala znakomicie. Dostep do najnyzszych prgow jest bezproblemowy i bardzo wygodny. Genrealnie brzmienie bardzo OStrne - Lekka szklanka - idelana pod niskie tony.

Podsumowujac:
Gitara Bardzo dobra - szczegolnie dla milosnikow ostrego grania , ale i bardzo tania - jak dla mnie czolowka jesli chodzi o dean'a. Wykoanie i Brzmienie powala - mimo braku drugiej przystawki (ktora mi i tak nie jest zazwyczaj potrzebna) posiada ogromna palete mozliwosci pod wzgledem "tuningowania" dzwieku. Jak najbardziej polecam!!

http://www.deanguitars.com/dean_winter_ ... larged.htm
Nie Ma Gorszych Czy Lepszych Gitarzystów - są tylko rózne gusta i ilość czas poswięconego pasji



B.C.Rich Warlock IT SE+Vox Valvetronix AD15VT-XL

Rutek
Posty: 20
Rejestracja: 21-11-2009 17:27

07-12-2009 18:36

A czy mógłby ktoś załatwić próbki dźwiękowe gitary (Mayones) Flame Bell I S lub Flame Bell II S?

bulwa lp
Posty: 17
Rejestracja: 05-05-2009 19:24

02-01-2010 19:39

Ja nie wrzucę próbki dźwiękowej bo nie mam dobrego mikrofonu. mam Ibaneza szr520. Wygląda pięknie mahoniowa decha z topem z klonu wzorzystego. nabyłem go nowego za 1600zł co było dość dobra kwotą teraz trzeba zapłacić troszkę więcej. miałem możliwość wybrania z kilku egzemplarzy. wszystkie były dobre. gitara ma wklejony gryf. sam gryf jest dość wygodny, nie wyścigowy, ale mi odpowiadał. mostek stały, a struny przewlekane przez korpus dodają uroku. dwa humby są dość dobre. przy gryfie ma dość bluesowe brzmienie, przy mostku ostrzejsze dobre do ciężkich riffów.
teraz kupił bym inna z troszkę inna specyfikacją (do cięższego grania) ale mimo wszystko i tak gitara jest bardzo uniwersalna. polecam wszystkim, którzy nie wiedzą jeszcze co chcą grać

Awatar użytkownika
Sypppaaamy
Posty: 1
Rejestracja: 04-04-2010 13:16

07-04-2010 15:17

Deana Vendetty 1.0 ja również proszę o tę próbke

forguitar
Posty: 1
Rejestracja: 09-03-2010 19:04

08-04-2010 15:38

mógłby ktoś podesłać próbki gitary flame bell 2s???

Frozer
Posty: 2
Rejestracja: 01-09-2009 16:57

19-06-2010 20:26

Dean Vendetta 1.0

+ przester z Zoom g1xn

wybaczcie brak umiejętności grającego (gram niedługo na elektryce) ale zawsze to taka próbka lepsza niż żadna

http://w451.wrzuta.pl/audio/aXW1W5O7775/__1

postaram się wkrótce coś jeszcze wrzucić
Obrazek + ZOOM G1X

GROMiarz
Posty: 1
Rejestracja: 10-07-2010 21:10

11-07-2010 13:43

Ma ktoś próbki Dean Dimebag Tribute i ESP LTD EX-50?

Z góry dziękuje

Awatar użytkownika
mrugaczek
Doradca
Posty: 1659
Rejestracja: 28-01-2008 16:15

11-07-2010 22:38

Odrazu Ci mówię. Znajdź te gitary, ale bez sygnatur...
Gitary:Squier by Fender Stratocaster 1995r, MPM Germany
Wzmacniacz: Fender RocPro1000H, UNIVOX U400G
Kolumny: LAC BS112 Custom
Efekty: za dużo by wypisywać :)
Kable: RED's MUSIC


Awatar użytkownika
ksantyp
Doradca
Posty: 1124
Rejestracja: 26-03-2010 08:13

28-07-2010 02:04

YAMAHA RGX 420



Pierwsze Yamahy z serii RGX pojawiły się w roku 1987... były to typowe jak na lata '80 heavy metalowe SuperStraty, w układach od pojedynczego humba po HSH i HSS mankamentem było, że troche kiepskie miały mostki - bez blokowania...
Przykładem takiego wiosła jest moja Yamaha RGX 110: http://www.gitara-online.pl/viewtopic.php?f=17&t=2929 najprostsza z ówcześnie produkowanych w serii.
Seria RGX (przez chwile również występująca jako RGZ) była odpowiedzią Yamahy na sukcesy Ibaneza i miała dorównywać lub przewyższać Ibki... Jak już pisałem słabością był tutaj mostek ala Floyd Rose.
Byłem posiadaczem takiej starej Yamahy rgz312 i użytkowanie tremola skłoniło mnie do sprzedaży.
Sławni użytkownicy serii RGX to TY Tabor i Blues Saraceno.

Obrazek
Katalog z 1988.

Przez lata powstało wiele wersji serii RGX. Pierwsza z główka z wcięciem, druga z dużym logiem, potem małe logo i układ 3+3 to szybki przegląd rozpoznawczy.
Mówi się, że Yamaha robi wszystko motory, kajaki, gwoździe, gitary, statki i czołgi - jednak na pewno mimo tego wszystkiego robi dobre instrumenty. Tradycję budowania gitar ma prawie taką jak Gibson czy Fender i wiele gitar Yamahy to klasyki - jak choćby SG, na którym zaczynał Santana.
Kupując Yamahe zawsze wygrywasz w stosunku jakość/cena. Za dobre pieniądze masz bardzo dobrze wykonany produkt.



Obrazek
Obrazek
Yamaha rgx z serii z główką 3+3... [

Obrazek
Główka serii rgx z dużym logiem. Bardzo dobre wiosełka, w PL pojawiło się też sporo b-Stocków...

Obrazek
Wkręcany w olchowy korpus klonowy gryf z palisandrową nakładką nadaje gitarze selektywnego i ciepłego brzmienia. Wiosło dobrze się zachowuje na mixie, nie jest go za dużo... a tym bardziej za mało... jak to mówią siedzi. Nic nie sprzęga, nie brumi.
Producent używa tu przetworników własnej produkcji. W tym modelu siedzą mocne pickupy CERAMIC 5 - zmierzyłem rezystancje - około 12,5kiloOhma. To bardzo dobre przystawki i spokojnie dają radę się rozbujać zarówno lampowemu jak i cyfrowemu czy tranzystorowemu piecowi. Sprawdzałem sound na Marshallu i na kilku kostkach Bossa i Exara04 (więc na różnych drajwach) - zawsze z charakterem, selektywnie, przystawka pod gryfem ciepło, miło w solówkach. Ogólnie wiosło jest zarówno dobre do podkładów jak i partii solowych. spokojnie ustawimy niską akcję strun i poprzebieramy szybciej palcami...
Czysta barwa stonowana i dynamiczna. Gitara posiada 5-pozycyjny przełącznik, zatem spokojnie możemy rozłączać cewki i uzyskiwać singlowe czyste barwy. Dodatkowym atutem jest switch pozwalający na odcięcie układu i przełączenie bezpośrednio na pickup pod mostem. Daje to możliwośc ustawienia sobie dwóch osiagalnych jednym pśtyknięciem barw lub uzyskanie efektu Killswitch. Muszę przyznac, że chłopcy z yamaszki pomyśleli w tej kwestii.
RGX 420 S i D6 posiadają możliwość ominięcia wszystkich potencjometrów (głośność, ton) i przełącznika pickup'ów. Jeżeli chcemy grać bezpośrednio z mostkowego humbuckera Ceramic5, wystarczy przesunąć dźwignię przełączniczka i mamy sygnał z humba bezpośrednio do gniazda...
Kupiłem swoje wiosła używane... żadnych trzasków w potkach czy switchach... tak zrobionego układu jak w RGX nie widziałem dawno... izolatorki na masach ze specjalnych tulejek, porządek i ład.

Obrazek
Moja Rgx z Duncanami.

Obrazek
Ostatnia wersja Yamahy rgx 420. Wyprofilowany korpus, klucze 3+3, fajne, miękkie wiosło.

Oprócz dwoch swoich rgx-ów miałem równiez w rękach kilka starszych z dużym logiem i ściętą główką... jednak miałem również ostatnią odsłonę, czyli wersję z ukladem kluczy 3+3 i profilowanym korpusem. Wiosło brzmi bardziej miękko niż moje wersje z małym logiem, jednak jest równie starannie wykonane jak wszytskie Yamahy z jakimi miałem do czynienia i z całaa pewnością godne polecenia.
Yamaha RGX 420 zabija tanie, indonezyjskie Ibki jednym ciosem samurajskiego miecza. Mimo, że obie japońskie firmy dawno gro swej produkcji mają w innnych krajach Azji, Yamaha swoją taiwańska produkcją od lat przoduje w jakości, a fabryka ta jest już od lat związana z Yamahą, więc i zaplecze produkcyjno rozwojowe jest ciągle rozwijane i udoskonlane... moja stara rgx 110 też jest z Taiwau, więc Yamaha inwestuje w to miejsce nie od dziś... fabryka produkuje wiosła tylko dla Yamahy, a nie jest wynajmowana przez wielki koncern.


Standardowe, niesygnowane logiem klucze olejowe wraz z blokadą odowiadaja za bardzo dobre trzymanie stroju. Nie myślałem o ich zmianie.

Jak widać na zdjęciu mamy do czynienia z typowym łączeniem główki z szyjką - po eliptycznym łuku.
Główka ma smukły kształt i w opisywanej przez nas wersji małe logo. Od strony zewnętrznej pomalowana jest tym samym lakierem co korpus.
Blokada bez problemu daje radę wajchowaniu, w połaczeniu z mostkiem, który po wyregulowaniu da z pewnością wiele radości. Jedynym mankamentem jest użycie przez producenta własnej blokady, która mimo, że w sumie jest dokladnie taka sama jak standardowe, jednak różni się wielkością. Przy ewentualnym zagubieniu musimy kupić oryginalny element...

Obrazek
Korpus Rgx 420 wykonany jest z olchy. Niektóre źródła podają jesion dla starszych modeli.

Mostek to licencjonowany Floyd Rose, nie mam większych problemów ze strojeniem, mimo zabaw i nauki obsługi tego wynalazku. Jak już pisałem blokada trzyma dobrze, a mostek pozwala na różne zabawy od DiveBombów po delikatne wibrata i naśladowanie silnika motoru. Jedyne co zrobiłem to podłożyłem cienką gąbeczkę pod sprężyny, bo mi tak wybrzmiewały... teraz jest spoko. Do jednego z wioseł dostałem taką śmieszną pierdołkę, która zakłada sie na wajche i regulując wysokość można sobie zablokować mostek... przydatne jak sie zerwie struna. można szybko założyć i łatwiej wymienić lub skończyć piosenke.

Obrazek


Ja mam dwie Yamahy RGX 420, jedną srebrna, a drugą czarną. ta druga to taki jakby baryton, Drop6 to wersja rgx z gryfem dłuższym o cal od standardoego sportowego 25.5 cala. pozwala to na założenie grubszych struni osiagnięciebardzo dobrych rezultatów w niskich strojach. Ja swoje Yamaszki stroje kolejno w dropB i dropA. Obie znakomicie dają radę, nic nie muli, jest selektywnie i mięsiście... co prawda musiałem wstawić pickupy od Duncana, Dimarzio i Lawrenca, mimo znakomitości ceramicznych bestii od Yamaszki niskie stroje wymagały czego innego. Bardzo często sięgam po Yamaszki, często na nich nagrywam i w sumie ciężko jest mi powiedzieć złe słowo na te wiosła.
Bardzo wygodny gryf, prosty bez fajerwerków w postaci bindingów czy super markerów... zwykłe kropeczki, 420 ogólnie jest instrumentem astetycznym, jednak zdecydowanie postawionym na brzmienie i funkcjonalnosć nie świecidełka. 24 progi czyli wszystko co potrzebne, średnie Jumbo, mimo że mam instumenty z drugiej ręki nie zdarły się progi, więc pokojnie można polecić ten instrument na lata.

Dostepne kolory to: Satin Black, Mist Green, Grey Satin, nowa seria ma dodatkowy kolor Flat Blue.


Yamaha RGX 420 to bardzo solidnie i zarazem prosto wykonane i zaprojektowane instrumenty. W segmencie gitar sportowych są naprawdę poważną konkurencją dla wioseł Ibaneza czy LTD, może nie świecą sie jak psu jajca ale grają jak złoto :) W swojej kategorii cenowej u mnie są zcydowanym faworytem, a patrząc na ceny na rynku wtórnym...
Na rynku wtórnym spokojnie się znajdzie używkę za cene poniżej 1000pln i będa to pieniądze wydane na dobry produkt o sprawdzonych walorach. Nowe widziałem od około 1200 za nową serię do 1700 za starszą, na pewno bardziej opyla się zajrzeć na Allegro czy fora gitarowe. Ja jako posiadacz dwóch egzemplarzy z całym szacunkiem dla nabywców polecam te instrumenty, to jedno z najlepszych rozwiązań w stosunku jakość/cena. nie ma co patrzeć na niedowiarków z netu, Yamaha to sprawdzona firma i bez obaw akurat można jej towary brać w ciemno.



Plusy:
+ jakość wykonania i cena na rynku wtórnym
+ przystawki
+ switch do odłączania układu
+ wygoda gry i brzmienie
+ ciężko jest się do czegoś przyczepić

Minusy:
- kolory
- mniejsza blokada strun (trzeba kupić Yamahowski element w przypadku zguby)
- musiałem wstawić gąbeczkę pod sprężyny mostka, bo się robił dziwny reverberowaty przydzwięk, ale to jest wada wielu wioseł z Floydem.

Próbki są na moim YouTubie.

KSANTYP

Fotki pochodzą głównie z Internetu i należą do swoich właścicieli.
FILMIKI O GITARACH - vlog gitarowopodobny

WYPRZEDAJE KOLEKCJE - DOBRE GITARY W JESZCZE LEPSZYCH CENACH.


NTK Ekipa

Awatar użytkownika
ksantyp
Doradca
Posty: 1124
Rejestracja: 26-03-2010 08:13

28-07-2010 02:09

Ibanez grg 170 dx

http://img75.imageshack.us/img75/3521/g ... p01tm5.jpg

Firma Ibanez to stary japoński koncern produkujący gitary od lat siedemdziesiątych. Zaczynali głównie od kopiowania Gibsonów. Ich stare modele są bardzo fajnymi instrumentami. A i w ofercie najnowszej można poszukać czegoś fajnego i znaleźć.

Ibanez jednak swój boom miał w latach osiemdziesiątych. Wtedy firma zaczęła produkcję wiosełek sportowych. Wtedy narodziło się shredowanie i Ibanez wykorzystał tę chwilę. Ilość artystów grających na Ibkach jest ogromna. Na przestrzeni dziejów firma sponsorowała i często sygnowała gitarki takim panom jak Satriani, Vai, Korn, Frank Gambale, Paul Gilbert, Mick Thompson i wielu innym. Jeśli chodzi o polski akcent to na liście użytkowników, w katalogu jest między innymi Krzysio Misiak, Wojtek Hoffman, Jarosław Śmietana i Wojciech Mazolewski.

http://www.ibanez.co.jp/world/country/frame_poland.html

Sam grałem na kilkudziesięciu Ibanezach w swoim życiu, posiadam jednego. Opinie na ich temat mam różne i ogólnie trzeba ograć tę gitarkę przed zakupem. Ibanezy swoja droga mają swoje charakterystyczne brzmienie… Takie jaby lekko z lat osiemdziesiątych powiedzmy.

Firma produkuje gitary dla każdego odbiorcy. Od totalnie początkujących amatorów do profesjonalistów poruszających się w wielu stylach.
Przedmiotem dzisiejszego tekstu jest gitarka z najniższej półki firmy.
Na przestrzeni dziejów gitary te nazywały się różnie. Pamiętam serię EX z małym logo Ibanez – ze sklejki.
Obecnie wiosła z najniższej półki oznaczone są literką G, na przykład GRG lub GSA, będące tanimi odpowiednikami (powiedzmy) serii RG i S.
Inna nazwa serii to Gio, czy G10, nie wiem jakieś to dla mnie nieczytelne…

Przedmiotem naszego testu jest wiosło Ibanez GRG 170 dx, w kolorze niebieskim.
Kilkuletnie, wyprodukowane w Indonezji.

Korpus wykonany jest z lipy. Charakterystyczny dla serii RG Ibaneza. Dwa cutawaye, ostro zakończone rogi, dobrze wyprofilowany i ułatwiający dostęp do wszystkich pozycji na gryfie. Nie ma tu żadnej płytki maskującej. Pickupy w ramkach.
Wiosło pomalowane jest lakierem, takim jakby metalic...? Mój egzemplarz był niebieski, do wyboru jest jeszcze czerwony, czarny i żółty. Nie jest to jakaś najwyższej jakości praca lakierników. Od położony bezbłędnie lakier… bez fajerwerków… jak Mensfeld Fingertip.




Gryf gitarki jest klonowy z palisandrową nakładką. O dziwo jak na ten pułap cenowy mamy tutaj binding, który ogranicza się tylko do podstrunnicy, podobnie jak w modelach RG 350 na przykład. Producent określa tę szyjkę jako GRG1 neck.



Cóż w praktyce ma ona niewiele wspólnego z serią RG. Akurat mogłem sobie na spokojnie porównać oba te gryfy i niestety w GRG nie jest to najbardziej sportowy gryf świata. Progi medium więc też nie za sportowo. Cóż producent z racji na użycie jednak gorszej jakości drewna musiał zrobić te gryfy troszkę grubsze aby dały radę wytrzymać napięcia. Cóż można powiedzieć? Gryf jest ładny…

Jak przystało na sportowe wiosło mamy zaimplementowany układ HsH. Pickupy ukrywają się pod dźwięcznymi nazwami:
Neck: psnd 1
Middle: psnds
Bridge: psnd 2



Ani to nie ma jakiejś powalającej barwy, ani jakiegoś kopiącego po jajach sygnału. Od co zwykłe pickupy, jakie można spotkać w niejednym azjatyckim gównie. Aby coś tam grało. Aż strach piec rozkręcać, bo zacznie wyć i piszczeć. O wspomnianym przeze mnie na początku Ibanezowskim soundzie możemy zapomnieć. Mayones KTM miał lepsze pickupy ze tak se zażartuję… Wogle mnie to brzmienie nie ruszyło. Na czystej połączenie singla z humba z singlem jeszcze jakoś klarownie a ogólnie to kicha


Dla zainteresowanych próbki dźwiękowe wiosła na moim YT.

Gitara na dodatek, co jeszcze bardziej, jak dla mnie, ją dyskwalifikuje posiada mostek tremolo. Nie żebym był przeciwnikiem wajchowania. Jestem jednak zwolennikiem zdecydowanym solidnych konstrukcji podwójnie blokowanych. Wszelkie warianty Tremola Fender, a szczególnie te tanie do mnie nie przemawiają.
Mostek w tym modelu nazywa się FAT 10. jest to takie bardzo ładne, estetyczne rozwinięcie myśli pana Leo i spółki. Struny przechodzą przez blachę od sprężyn i nie są blokowane. Jakość mostka pozostawia wiele do życzenia za przykład niech posłużą zardzewiałe śruby, na których opierają się noże.
Ogólnie gitarka nie trzymała stroju i ciężko było ją wogle nastroić. To bardzo ważna wada, szczególnie w wypadku niedoświadczonych użytkowników. Mostek, podobnie jak gryf całkiem ładnie i solidnie wygląda, to wszystko…



Klucze to zwykłe nie sygnowane olejaki, pewnie najlepszy element tego wiosła.
Co jeszcze? %-pozycyjny przełącznik. Potencjometr Tone i Volume.

Brzmienie tego wiosła jak dla mnie tragiczne. Literka G przed nazwą serii jakoś tak mi się swojsko po polsku jednoznacznie kojarzy. Nie różni się to wiosło niczym od używanych Mensfeldów i tym podobnych wynalazków. Ot drewno ładnie wyglądające i mające być gitarką. Po kilku latach rdzewieją części, trzeszczą potki. Gitara nie stroi.

Jak widać z tekstu trudno doszukiwać się jakichś zalet. Bo poza wyglądem ta gitarka jak dla mnie nie jest gitarą. Osobiście odradzam ją i nie polecam. Straszna jakość, straszne brzmienie i straszne ceny. Należy zdecydowanie omijać tę serię Ibanezów. Szukać fajnych gitar na rynku wtórnym lub innych nowych.

Ocena: 2 (fajne logo)

Plusy:
*brak

Minusy:
*i nic więcej





ksantyp
FILMIKI O GITARACH - vlog gitarowopodobny

WYPRZEDAJE KOLEKCJE - DOBRE GITARY W JESZCZE LEPSZYCH CENACH.


NTK Ekipa

Awatar użytkownika
ksantyp
Doradca
Posty: 1124
Rejestracja: 26-03-2010 08:13

28-07-2010 02:13

Yamaha rgx 420


Wiosełko z taiwańskiej fabryki Yamaszki, wyższy model i musze powiedziec że jestem bardzo miło zasoczony.
nastrojone w dropA i bardzo adnie się prezentuje w tym stroju.
Wiosełko jest ze starszej serii, czyli główka z 6 kluczami po jednej stronie i płaski korpus. Nowa seria ma układ 3+3 i profilowany korpus. Obie gitarki bardzo zacne i obie można usłyszeć na forum.
Zajebitne pickupy, nawet istnieje opcja że je sobie zostawie i nie będe nic zmieniał. Mój kumpel ma sześćsete troche starsza i generalnie ma stockowy pickup pod mostem i jest zadowolony, ja też na razie nie narzekam.
Bardzo wygodne wiosło
Miłego słuchania
http://www.youtube.com/watch?v=sGLH7l0e5VI
http://www.youtube.com/watch?v=QNSD_8VM8fE


Yamaha rgx 420
old series
Seymour Duncan sh11 Custom Custom + sh8 Invader
Znakomite wiosełko od Yamaszki
Nagrane na Marshallu jcm2000
Wymienione pickupy, ale są powyżej również próbki na stockowych.
Bardzo fajny sound i jest wiosło w mojej pierwszej piątce jakie posiadam.
Jestem bardzo zadowolony z zakupu i polecam każdemu bo stosunek cena/jakość kładzie na łopatki wszystko co miałem w rękach.
strój drop B

http://www.youtube.com/watch?v=DWx5l0Pkfm0
FILMIKI O GITARACH - vlog gitarowopodobny

WYPRZEDAJE KOLEKCJE - DOBRE GITARY W JESZCZE LEPSZYCH CENACH.


NTK Ekipa

Awatar użytkownika
nyrafas
Posty: 153
Rejestracja: 09-07-2008 11:29

28-07-2010 02:37

ksantyp, lubie Twój kanał na yt juz od dawnaaaaa ale powiedz mi dlaczego nie nagrałeś kanału czystego tych yamaszek ;) przeciez to też jest ważne ;] Marszałek jak najbardziej fajnie brzmi :)
Obrazek
"Tu prawda na jaw wyjdzie, jak wiosną gówno spod śniegu"
Niekomercyjność też ma wartość komercyjną

Awatar użytkownika
bengar222
Posty: 1
Rejestracja: 16-10-2010 09:50

05-11-2010 20:16

Poprosze o probkę oraz recenzję do Les Paul CUSTOM EB
Obrazek
__________________________________________________________________________
Epiphone Les Paul Custom EB | admira juanita

Wróć do „Gitary elektryczne”