Dyskusje o wzmacniaczach, combo, head. Porady i recenzje

Postprzez Supernova » 2012-01-27, 18:27

Witam,
otóż czy w/w piec dobrze spisuje się (chodzi o brzmienie) po podgłośnieniu go na ok.60/50 Watt?

Drugie pytanie jest bardzo ogólne, czy ten 65-Watt'owy piec jest w ogóle dobry i warty swojej ceny?

Po trzecie, czy brzmienie na clean'ie i przesterze nadaje się do blues-rocka?
Pozdrawiam.

PS. Czy dobrze współpracuje z gitarami, z przetwornikami Humbucker (HH)?
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek
Supernova

Śpiewnik gitarowyNajwiększy polski śiewnik rockowy. 2 części + śpiewnik WILKI gratis
65,00 złponad 600 stron
Łatwy kolędy gitarę21 kolęd na gitarę w 3 tonacjach z tabulaturą. Zagraj to na Wigilii!
25,00 złksiążka 48 str. A4
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez Przemek97 » 2012-01-27, 21:09

Supernova napisał(a):Witam,
otóż czy w/w piec dobrze spisuje się (chodzi o brzmienie) po podgłośnieniu go na ok.60/50 Watt?

Drugie pytanie jest bardzo ogólne, czy ten 65-Watt'owy piec jest w ogóle dobry i warty swojej ceny?

Po trzecie, czy brzmienie na clean'ie i przesterze nadaje się do blues-rocka?
Pozdrawiam.

PS. Czy dobrze współpracuje z gitarami, z przetwornikami Humbucker (HH)?

Czesc, Tak mam taki piec tylko 100watowy.

Tak, piękne ma brzmienie, nawet po nagłośnieniu na 80 watt pięknie brzmi.
Tak, jest wart.
Na cleani'e pięknie, a przester daje radę, ale wypadało by dołożyć jakąś kostkę(efekt).
Tak, dobrze współpracuje :)

Żadnych mi mój wzmacniacz nie sprawia problemów, na próby czy koncerty jak dla mnie jest idealny ;)

Pozdro.
http://www.youtube.com/user/TeamFrontOfficial
Instrumenty :
IBANEZ S420, Fender CD60, Fender Frontman 212r,
Bass Vision.
-------------------------------
Pomogłem?, liczę na pochwałę : ] .
Przemek97

Pochwały: 1

Postprzez Lucky1777 » 2012-01-27, 22:19

Ja również mam Fendera Frontmana 212R czyli wersja 100W. Powiem Ci tak:
#clean - świetny.
(Testowałem JCM800 i nie był na tyle olśniewająco lepszy bym dał za niego 3000zł i porzucił mojego frontmana.)

Piec ma ładny clean, taki typowo bluesowy, wszystkie improwizacje w A-molu wychodzą niesamowicie.

#2OverDrive - taki średni. Według mnie gubie się w brzmieniu 15W Marshalla drugiego gitarzysty mojego zespolu. J/w kupiłbym do niego dopałkę. Dobrze spisuje się DS-1 z Bossa. Ponoć jakieś overdrivy z Bossa też pasują ale nie testowałem.

Piec jest bardzo głośny. Rozkręciłem go 5/10 raz tylko by wygrać zakład z perkusistą. Nie miał szans.

Dobrze Ci radzę kolego ,że przemyśl to ile W potrzebujesz. Moim zdaniem 65W to aż za dużo. Jeżeli jednak planujesz grać koncerty na nim to weź 65W. Jeżeli ma to być piec domowy lub na próby weź jego mniejszą wersję.

Autor postu otrzymał pochwałę
Lucky1777

Pochwały: 1

Postprzez Jaskier94 » 2012-01-27, 22:23

Również mam setkę, i jestem bardzo zadowolony. Jakość wykonania ekstra. brzmienie na cleanie niepowtarzalne. Na dobrym drewnie i singlu przy mostku zabrzmisz jak Knopfler :) Jednak po dłuższym użytkowaniu doszedłem do wniosku że najlepsze brzmienie osiągniesz jak go już rozkręcisz do co najmniej połowy. Efekt jest o tyle zaskakujący bo spotykany jest przy wzmacniaczach lampowych- a tu niespodzianka :) Brzmienie kanału przesterowanego, i wzmocnionego jest moim zdaniem świetne, ale niektórym się może nie podobać. Zależy to po prostu od gustu użytkownika. Z czystym sumieniem mogę Ci go polecić, jest wart ceny. Pozdro.

PS: Ten wzmak został stworzony do blues rocka i soft rocka, więc trafiłeś.

Autor postu otrzymał pochwałę
Obrazek

Ibanez Roadstar II series 84'
Jaskier94

Pochwały: 12