Witam serdecznie.
Mam problem z nagraniem do kompa mojej gitarki. Nie chcę jej nagrywać przy użyciu mikrofonów gdyż jakość gry po jej podłączeniu do pieca jest zadowalająca. Mam niestety inny problem, kiedy z pieca puszczam dźwięk do mojej karty dźwiękowej to nagrywa mi się okropne "buczenie".
Nie wiem w zasadzie jak tą kwestie rozwiązać. Kiedy nagrywam gitarkę bezpośrednio bez użycia pieca, to brzmi ona dość płasko ale nie ma "buczenia". Kiedy używam pieca brzmi pięknie i na słuchawkach podłączonych do pieca również brzmi pięknie. Przez wyjście słuchawkowe z pieca chce puścić dźwięk do kompa. Odłączam słuchawki, zapodaje dobrej jakości kabelek i słyszę "buczenie" :-/ Macie jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem? Kabelek, którym idzie dźwięk z pieca jest dobrej jakości tylko, że są to z obu stron mini jacki a więc od strony pieca muszę użyć przejściówki z dużego na małego jacka. Może w niej jest problem? Ktoś może mi polecić jakąś dobrą przejściówkę?
Dodam jeszcze, że wina nie leży w ustawieniach czułości wejścia line-in w kompie.
Może potrzebuje przejściówki mono a nie stereo? A może moja przejściówka wcale nie jest stereo...i w tym problem?
Liczę na jakieś rady i dzięki za ewentualna pomoc.