Jak podłączyć gitarę komputera. Nagrywanie, obróbka i realizacja dźwięku.

Postprzez pinguin » 2012-01-30, 14:49

Witam. Zakupiłem sobie niedawno pod'a gx, dzisiaj mi przyszedł. Wszystko ładnie fajnie, zarejestrowałem go na stronie, ale przy włączaniu programy wyskakuje mi taki komunikat http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... uussx.jpg/

Więc wchodze w tego license menagera, i gx'a moge zautoryzować, ale komputer za cholere ... cały czas wyskakuje mi taki komunikat. http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... uu1yf.jpg/

Ktoś wie co z tym zrobić ? próbuje już dobre 3 godziny i nic z tego ...
hagstrom ultra swede + digiteh tl2 + lampa custom.
pinguin

Pochwały: 3

Sztuka improwizacji na gitarzeImprowizacja rytmiczna: skale, pozycje, techniki
20,00 złksiążka 64 strony A4
Wielki śpiewnik rockowyPiosenki największych polskich zespołów rockowych
31,00 zł280 str. A5, miękka oprawa
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez TheMathewGuitar » 2012-01-30, 17:05

Odpalasz Line6 Monkey, logujesz sie na swój profil na line6 (na górze programu) nastepnie popatrz czy wszystkie aplikacje zwiazane z podem są uaktualnione. Tzn. Line 6 License Manager, USB Firmware no i przede wszystkim sterowniki - Drivers. Jeśli nie ma przy nich fajki na zielonym tle to nie jest to ustawione lub uaktualnione.

Radze odinstalować PODa i zainstalować od nowa po kolei tak jak trzeba. (Tam gdzie jest informacja o odłączeniu/podłączeniu POD'a to tak nalezy zrobic..)

Spróbuj od nowa, jakby byly jakies problemy to daj znac ;) gg:4875401
Obrazek
TheMathewGuitar

Postprzez pinguin » 2012-01-31, 16:07

Poczekałem pare godzin, i udało się zautoryzować komputer. Ale mam jeszcze jedno pytanie, bo w większości presetów tych wgranych, jak pokazuje mi jakie rzeczy są wykorzystane, to bardzo często niektóre rzeczy są przeźroczyste, i przekreślone kółeczko obok nich jest, i nie da się ich używać. Czy to jest normalne, czy dalej cos nie tak ?
hagstrom ultra swede + digiteh tl2 + lampa custom.
pinguin

Pochwały: 3

Postprzez phoen1x » 2012-01-31, 18:17

Jest normalne ze względu na to, iż są one dostępne w dodatkowych packach (FX Junkie i Metal Pack, o ile się nie mylę), które trzeba sobie dokupić jeśli chcesz. :)
phoen1x

Pochwały: 1