Opinie i dyskusje o gitarach akustycznych i klasycznych

Postprzez Fingerman » 2010-08-30, 23:30

Witam mam w swoim posiadaniu gitare akustyczna Vintage V 400. Mialem z nią taki problem ze po paru miesiącach od kupna kiedy nacisnąłem struny wiolinowe na 12 progu i paru innych przy pudle, to zamiast dzwieku ktory powinien wybrzmiewac na wlasnie takim progu pojawial sie dzwiek ktory byl 2 progi dalej bo struna dociskala sie o tamten prog chociarz dociskalem gdzie indziej. Postanowilem wyregolowac gryf, zrobilem lekkiego banana ale to i tak nie wiele pomoglo. Po jakims miesącu problem ku mojemu zdziwieniu sam zniknął wszystko bylo ok, ale za jakis czas znowu wrocil. Teraz od jakichs 3 miechow jest znowu ok, ale zastanawiam sie czy to sie moze powtorzyc. Czy to normalne ze gryf tak pracuje sobie sam kiedy nie gram, bo gitara troche stala ale gryf nie byl oparty o nic tylko spoczywal w powietrzu. Nie znam sie na akustykach za bardzo ale czy jakby to znowu sie pojawilo to czy mozna jakos podwyzszyc mostek?
Obrazek
Schecter Omen Extreme AMB
Fingerman

Pochwały: 2

Rzemiosło i sztukaPonad 2 godziny szkoły gitarowej, improwizacja, skale i techniki
34,00 zł2 płyty DVD
Blues Rock Guitar WorkshopLeszek Cichoński i przykłady skal i riffów bluesrockowych
76,63 zł2xCD + 32 str A4
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez MayckyRCC » 2010-09-01, 16:21

Idź do lutnika i on Ci gitare wyreguluje i powie co i jak masz robić żeby było git.

P.S. Drewno to drewno zawsze pracuje...
Fender CD-100+Ibanez ART 120 BK
Obrazek Obrazek

Jestem wzrokowcem i wku..ia mnie jak ktoś robi błędy...
MayckyRCC

Pochwały: 1

Postprzez reaper05 » 2010-09-02, 02:18

mostek mozna podwyzszyc ale wrecz zakazuje tego robic, jezeli nie ma sie o tym jakiegos wiekszego pojecia. Lutniek skasuje Cie jakies 50zl ale bedzie git. bo mostek da sie podwyzszyc i gryf elegancko wyregulowac; mozliwe ze ktorys prog jest poprostu z dupy wiec temu tez mozna sie przyjrzec.
W kazdym badz razie lutnik Twoj wybawca ;]
Obrazek
reaper05

Pochwały: 7