Witam !
Właśnie odebrałem na szybkości gitarkę ze sklepu muzycznego ( szlif progów, brzęczenie na jednym z progów ) nie miałem dzisiaj wiele czasu a gitara siedziała tam całe święta a nawet dłużej chciałem coś w domu pograć , zapłaciłem w sklepie 120zł za ten szlif ( nie wiem czy to duzo czy mało ) ale ok. Wpadam do domu sprawdzam gitarkę - akcja strun ustawiona najniżej co mnie cieszy progi na moje oko zeszlifowane ok no ale lipa jest taka ze na 15 progu struna brzeczy jak to miało miejsce przed oddaniem do sklepowego lutnika... nie da rady wydobyć z niej czystego dzwięku na 15 progu chyba ze podciągnę tą strunę ... na wyższych progach nie ma już tego problemu tylko w tym jednym miejscu brzęczy. Jestem trochę rozczarowany ... gitarka siedziała ponad tydzień , powiedziałem ze chodzi mi o brzęczenie progów i jestem rozczarowany ;/ gościu w sklepie juz trochę ma lat wiec mialem nadzieje ze to bedzie profesjonalnie zrobione ...
Dodam filmik żeby było wszystko widać co i jak, trochę dzwięk spoźnia ale to wina laptopa ( gitara nie jest podłączona do wzmacniacza) :
http://www.youtube.com/watch?v=1x9MI2-x ... e=youtu.beCzuje że będzie tak ze jak oddam jeszcze raz podniesie mi akcję strun ...i tyle, a wydaje mi sie ze to wina jednego progu który nie wiem jak mógł źle wyszlifować jak mi powiedział że przeszlifował wszystkie...