Informacje i pytania na temat twórczości muzyków i tras koncertowych

Postprzez Pilnik » 2011-09-07, 17:35

Siema.
Mam prośbę polećcie mi jakieś fajne zespoły post punkowe, tylko nie Interpol ani Yeah Yeah Yeahs, bo te mi nie podchodzą a innych nie znalazłem. Nie mam ostatnio co słuchać, zależy mi na zespole/muzyce, która będzie taka bardziej depresyjna (tylko nie jakieś doom, black, death metale itp) Większość utworów rockowych jest wesoła, wręcz taneczna. Ja wolę takie bardziej smutniejsze piosenki, lub chociaż neutralne czyli ani takie ani takie. Nie koniecznie musi to być post punk, mogą być też inne gatunki muzyczne poza metalem, bardziej gustuję w rocku. Rocka gotyckiego też już przerobiłem i to mi jakoś nie podchodzi, bo z kolei jest zbyt mroczne, szukam czegoś pomiędzy klimatem wesołym a mrocznym.
Liczę na Waszą pomoc, z góry dzięki!
I love Rock'n'Roll
Pilnik

Pochwały: 32

Rzemiosło i sztukaPonad 2 godziny szkoły gitarowej, improwizacja, skale i techniki
34,00 zł2 płyty DVD
Szkoła gry na gitarze dla początkującychDruga część ćwiczeń i szkoły gitarowej
29,00 złinteraktywny kurs gry na CD
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez FlamStyle » 2011-09-07, 18:12

Kapele alternatywne, post-grungeowe. Z popularnych, przez niektórych brane za szczeniackie polecę Three Days Grace, Chevelle, Skillet, starsze utwory 30 Seconds to Mars czy też Breaking Benjamin. Sam chętnie i dosyć często do nich wracam :) Z innej beczki Underoath :]

Autor postu otrzymał pochwałę
Obrazek
Gibson Les Paul Custom '79 + Taylor Koa K24CE + Cole Clark FL2AC BB + Blade Texas Standard Pro TE-3RC + Marshall JCM-800 2205
FlamStyle

Pochwały: 171

Postprzez kidrock79 » 2011-09-07, 18:40

30 Seconds to Mars trochę zawiewa italo disco :)
Tool'a sobie posłuchaj Mensona albo Dream Theater. Ja ostatnio katuje Godsized może mało depresyjne ale przyjemne w odsłuchu.
Obrazek
_______________________________________________________________________________________
Blade RH2 + Boss ME 70 + Line 6 Spider Jam :: Ibanez V72
kidrock79
Moderator

Pochwały: 23

Postprzez FlamStyle » 2011-09-07, 18:45

Nowe utwory racja, straszny kierunek obrali. Starsze jak chociażby Edge of the Earth, End of the Beginning czy Echelon według mnie są niesamowite ;P Jednak każdy odbiera je inaczej ;P
Obrazek
Gibson Les Paul Custom '79 + Taylor Koa K24CE + Cole Clark FL2AC BB + Blade Texas Standard Pro TE-3RC + Marshall JCM-800 2205
FlamStyle

Pochwały: 171

Postprzez agent012 » 2011-09-07, 18:54

Jeśli dla ciebie większość rocka jest wesoła to na prawdę mało słysałeś. Może spróbuj blues rocka np. Led Zeppelin, ale ostrzegam, że nie jest to muzyka dla każdego.
Uzależniony od wydobywania dźwięków.
"Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne. Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe. "
~Albert Einstein
agent012

Pochwały: 42

Postprzez bosdog » 2011-09-14, 13:34

The Cure sobie posłuchaj, zwłaszcza pierwsze albumy. I w ogóle cold wave. Także polski.

Albo tu masz:
http://www.lastfm.pl/tag/sad/artists?page=1 - większość jak tak patrzę to bardzo fajna muza, przynajmniej te bandy, które kojarzę.
Albo posłuchaj sobie jakiegoś trash(:*)u. Mi na przykład zawsze się smutno robi, jak ktoś o tym wspomina w ogłoszeniach dot. szukania grajków.
bosdog

Pochwały: 26

Postprzez Pilnik » 2011-09-15, 13:59

FlamStyle napisał(a):Kapele alternatywne, post-grungeowe. Z popularnych, przez niektórych brane za szczeniackie polecę Three Days Grace, Chevelle, Skillet, starsze utwory 30 Seconds to Mars czy też Breaking Benjamin. Sam chętnie i dosyć często do nich wracam :) Z innej beczki Underoath :]

Stary, dziękuję. Skillet przypadł mi do gustu, te pierwsze płyty takie grungowe, nowsze cięższe, melodyjne. Świetny zespół, prawie ciągle w moim odtwarzaczu Skillet teraz leci ;)

bosdog napisał(a):The Cure sobie posłuchaj, zwłaszcza pierwsze albumy. I w ogóle cold wave. Także polski.
.

To też może być.

Dzięki Wszystkim za odpowiedzi, a co do trashu to nie słucham metalu.
I love Rock'n'Roll
Pilnik

Pochwały: 32

Postprzez Ferkil » 2011-10-02, 14:59

Ja polecam The Billa np. Klatka, czy Moje miasto... z leniwca znajdą się też np. Helena. Podwórkowi Chuligani - Wybór, Nasza epoka, Nie podoba mi się to... Farben Lehre - erato, ulice milczą, judasz, i nikomu nie wolno. I nie wiem czy to Ci przypasi, ale może tak: Zabili Mi Żółwia - Jak to się mogło stać, tolerancja, taka sama krew. Piosenki, które podałem to tylko przykłady, ale najbardziej do tego co napisałeś pasuje The Bill ;)
Obrazek Obrazek
Ferkil

Postprzez wawmaster » 2011-10-02, 16:09

Skoro The Bill to przede wszystkim "Dziki Zachód" :) Zalukaj sobie zespół Awaria, w pierwszej kolejności piosenki : "Glany, Pank Lucek, Pierwszy Raz". No i klasyka polskiego "jabol panka" Po Prostu - Napie*dalam Dyskomana i The Analogs - Pie*dolona Era Techno.

Pilnik napisał(a):Siema.
zależy mi na zespole/muzyce, która będzie taka bardziej depresyjnaJa wolę takie bardziej smutniejsze piosenki

Jak mawiał sławny ksiądz Natanek : "...podrzucono mi dziecko z emoszjonal grup w skrócie EMO..." Sorry, ale jakoś tak mi sie skojarzyło :P
........:::::::::::Jackson JS30 Warrior:::::::::::::.......
ObrazekObrazek
wawmaster

Pochwały: 14

Reklama