Dyskusje o wzmacniaczach, combo, head. Porady i recenzje

Postprzez Vaqugan » 2012-01-22, 21:57

Witam, Gitara nie jest dla mnie obcą rzeczą gram na klasyku jakies 3 lata . Nie dawno kupiłam za pośrednictwem mojego nauczyciela gry gitare oraz piecyk który mi polecił jako początek jest to MUSTANG™ I .. Tak Dobrze ... Jeśli chodzi o gre radze sobie OK. Nie mam problemów z rozpoznaniem chociażby złego źle brzmiącego dzwięku ale.. ten piecyk kompletnie nie moge sie na nim połapać ? Pełno gałek niby opisane . Dziś chciałam stworzyć sobie dźwięk albo ton nie wiem jak to określić aby zagrać sobie jedną z piosnek Avenged Sevenfold wszystko fajnie ale moje dźwięki nie ciągną sie tak jak mają nie ma tego czegoś. na tym piecyku nie ma nawet jak ustawić czystych dźwięków? ... siedziałam z instrukcją która oczywiście nie jest po Polsku ... na necie też szukałam jest to samo co w instrukcji przetłumaczyłam sobie troche ale to dalej jest bezsensu... no kompletnie nie wiem jak mam to wyrazić.. cholera..
Rozpisałam sie...
Vaqugan

Nauka gry na gitarze elektrycznejKilka Riffów, Kilka Technik
25,90 złDVD + książka 96 str
Blues Rock Guitar WorkshopLeszek Cichoński i przykłady skal i riffów bluesrockowych
76,63 zł2xCD + 32 str A4
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez jacenty » 2012-01-22, 22:38

przede wszystkim:
Fender Mustang to specyficzny wzmacniacz, na którego składa się nie tylko sprzęt (piecyk), ale również software (Fender Fuse). te dwie rzeczy składają się na całość i z jako takiej należy korzystać
a to oznacza, że nie unikniesz Fender Fusa, aby zrobić porządny preset.
zainstaluj to oprogramowanie, podłącz piec do kompa i w Fender Fuse zacznij "kręcić" swoje presety. inaczej nic z tego nie będzie. oryginalne presety, wgrane przez Fendera, nie są najwyższych lotów.
<<Cort KX5 Katana po zmianach na klucze Planet Waves Auto Trim, mostek GOTOH GE103B, DiMarzio DP 207FBK D Sonic>>
<<Marshall The JackHammer JH-1>>
jacenty

Pochwały: 41

Postprzez bejbe » 2012-01-23, 01:25

to co wyżej ;d bez fender fuse nie moglem ukrecic satysfakcjonuajcych mnie dzwiekow ;p po zainstalowaniu niebo mozliwosci ;) do tego mozesz sobie sciagac stworzone juz przez innych gotowe presety ;) w razie problemow odezwij sie na priv, moge pomoc ;)
Obrazek Obrazek
bejbe

Pochwały: 3