Forum na temat Waszej twórczości, dowiedz się co o tym sądzą inni...

Postprzez bartex2x » 2012-01-28, 21:10

Witam ;) Oto moje krótkie impro do pewnego podkładu z yt (link w opisie YT) ... Co myślicie ? Jak brzmienie ? Jak technika ? Pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=OKkXe1CN ... e=youtu.be
bartex2x

Pochwały: 2

Tapping oburęcznyAdam Fulara, DVD i szkoła tappingu oburęcznego
41,00 złDVD + książka 54 str. A4
Tajniki solowej gry akordowejDowiedz się jak oni to robią, nowa szkoła A.Lesickiego
33,00 zł56 stron A4, + płyta CD
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez Kosik » 2012-01-28, 21:23

elegancko, wszystko gra, ale daj troche odetchnac bo za duzo chyba tego shredu :P
Takamine Jasmine S-34C | Epiphone Les Paul Studio
Kosik

Postprzez TomaszM81 » 2012-01-28, 21:32

No to wpadłem w kompleksy... hkhm... napiszę tylko że masz brzydką starą szafę ;)))

Cover RHCP tyż dobry.
Obrazek
TomaszM81

Pochwały: 114

Postprzez Pilnik » 2012-01-28, 22:44

Fajnie grasz. ;)
Przy okazji zerknąłem też na Wasze covery RHCP, nie natrafiłem jeszcze na zespół, który gra w ich klimatach, ale widzę, że Wy to robicie i dobrze Wam to wychodzi.
I love Rock'n'Roll
Pilnik

Pochwały: 32

Postprzez Dwustu » 2012-01-29, 01:10

przyznam ze mnie dosc odstrasza. przez cala gre nie zatrzymales sie ani na chwile:) dobra technika ale przydaloby sie tz troche uspokojenia i zwolnienia dla uszu:)
ObrazekObrazek
Epiphone LP 100 stary dobry egzemplarz:) ibanez najwieksza porazka mojego zycia
Dwustu

Pochwały: 17

Postprzez Adios » 2012-01-29, 01:14

Panie, zwolnij pan. Mogłoby z tego wyjść świetne solo a jest tylko dobre. ;)
Martch, Takamine EG-116 i parę innych gratów.

Mroova napisał(a):nirda okevke

Stefan napisał(a):Kasztanki to mój świat!
Adios
Moderator

Postprzez bartex2x » 2012-01-29, 02:46

Kosik napisał(a):elegancko, wszystko gra, ale daj troche odetchnac bo za duzo chyba tego shredu :P

Przepraszam to było niechcący, ale przyznam, że jestem gówniarz i nie opanowałem dobrze gry "duszą" . Mam nadzieje że będzie tylko lepiej :) Pozdro :)

TomaszM81 napisał(a):No to wpadłem w kompleksy... hkhm... napiszę tylko że masz brzydką starą szafę ;)))

Cover RHCP tyż dobry.

Ta szafa kiedyś będzie warta kupę kasy ;p Dzięki za komentarz ;)

Pilnik napisał(a):Fajnie grasz. ;)
Przy okazji zerknąłem też na Wasze covery RHCP, nie natrafiłem jeszcze na zespół, który gra w ich klimatach, ale widzę, że Wy to robicie i dobrze Wam to wychodzi.

Wielkie dzięki :) Staramy się ;p Mamy w planach własne kawałki, ale zobaczymy co z tego wyjdzie :) . Jak coś to dam znać na forum :)

Dwustu napisał(a):przyznam ze mnie dosc odstrasza. przez cala gre nie zatrzymales sie ani na chwile:) dobra technika ale przydaloby sie tz troche uspokojenia i zwolnienia dla uszu:)

Bardzo Cię rozumiem :) Pracuje nad "grą duszą" bo to cenię najbardziej ;) Wiem że sam tego nie pokazałem, ale myślę że do niektórych rzeczy trzeba dojrzeć:) (bynajmniej mam taką nadzieję ) Dzięki za komentarz :)

Adios napisał(a):Panie, zwolnij pan. Mogłoby z tego wyjść świetne solo a jest tylko dobre. ;)

Wiem o co Panu chodzi, zwłaszcza że ma Pan awatara Pink Floyd :) Gilmour jest dla mnie świetnym wzorcem do naśladowania, ponieważ on "czuję" muzykę :) Pozwolę sobie zacytować John'a Frusciante, byłego gitarzystę RHCP :)

"Wielu ludzi myśli, że grając coraz szybciej i szybciej i wymyślając nowe techniki mogą się rozwijać. Jednak dopiero wtedy zdają sobie sprawę z tego, że pod względem emocjonalnym nie posunęli się nawet o krok do przodu. Nie przekazują swoim słuchaczom nic i są nadal tam, gdzie Hendrix był trzydzieści lat temu. Coś takiego przeżył Vai w latach 80. "
bartex2x

Postprzez 6strings » 2012-01-29, 14:11

Masz duzy luz w kontakcie z instrumentem ale jak dla mnie za duzo onanizmu na gryfie. Szybkie zagrywki tez malo efektowne bo nastawione na szybkosc a nie na strukture. Ale dobry z ciebie wioslarz.
prs custom 22, charvel so-cal, blackstar series one, blackstar ht studio, blackstar htv

the guitar players look damaged - they've been outcasts all their lives
6strings

Pochwały: 76

Postprzez Adios » 2012-01-29, 14:30

Poscalałem Ci to wszystko w jeden post. Do cytowania postów używa się funkcji Quote (jak piszesz posta jest zaraz obok podkreślenia). Zresztą zacytuj kogoś i przypatrz się kodowi HTML, szybko załapiesz :)

Odpowiadając na Twój komentarz, widzę, że wiesz o co chodzi, tylko dlaczego nie starasz się tego wcielić w życie? ;) Przynajmniej takie mam wrażenie po oglądnięciu tego filmiku. Spróbuj sobie dla odmiany jakiegoś wolnego bluesa, do nich łatwo się wczuć :P

Autor postu otrzymał pochwałę

Adios
Moderator

Postprzez Qumi16 » 2012-01-29, 14:57

Przerost formy nad treścią moim zdaniem. Użyj swojej niebanalnej techniki do lepszego przekazu.
Qumi16

Postprzez bartex2x » 2012-01-29, 15:32

Wielkie dzięki wszystkim za komentarze i konstruktywną krytykę :) Zdaję sobie sprawę, że jest "przerost formy nad treścią " i wiem że to nie jest dobre . Ale kiedy załącza się czerwona dioda "recording" i a w dodatku mam improwizować, to strasznie mnie nosi, i nie potrafię opanować emocji związanych z grą ;) Postaram się w niedługim czasie wrzucić kolejną improwizację, gdzie włożę więcej serca :) Wielkie dzięki wszystkim :)
Pozdro ;)
bartex2x

Postprzez Glazus » 2012-01-29, 20:00

Pierwsze 20-30 sekund naprawdę fajnie, później to co wspomnieli inni. Zabrakło przestrzeni.
I taki paradoks - nagranie naprawdę przyjemne, a jednak po minucie, dwóch zaczyna być po prostu męczące.

Adios napisał(a): Do cytowania postów używa się funkcji Quote (jak piszesz posta jest zaraz obok podkreślenia). Zresztą zacytuj kogoś i przypatrz się kodowi HTML, szybko załapiesz :)

BBCode, a nie HTML :P
Nie ma głupich pytań - są tylko głupi ludzie.

"Zanim nie odkryłem internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Albert Einstein
Glazus

Pochwały: 14

Postprzez Adios » 2012-01-29, 20:13

Ano, meine błęden.

Adios
Moderator

Postprzez piniasty » 2012-01-31, 11:28

Dwustu napisał(a):przyznam ze mnie dosc odstrasza. przez cala gre nie zatrzymales sie ani na chwile:) dobra technika ale przydaloby sie tz troche uspokojenia i zwolnienia dla uszu:)

Dokladnie to samo chciałem napisać. Piłowanie od początku do końca, zero pauzy, zero zwolnienia a to przecież blues jest ;)
Ale technike masz - pozazdrościc ;)
Obrazek
piniasty

Pochwały: 40

Postprzez Lomdel » 2012-02-01, 15:20

Dałeś czadu stary, świetny jesteś, tylko odrobinkę chyba przekombinowałeś, ale generalnie jest mega :)
Lomdel

Reklama