Dział dla początkujących gitarzystów.

Postprzez kwiatuszek » 2011-10-15, 22:34

Madziarka napisał(a):Nie lepiej po prostu pożyczyć od kogoś gitare? Niż kupować coś co i tak będzie leżeć?

ciekawe kto pożyczy swoje wiosło początkującemu? to nie takie proste.
kwiatuszek

Pochwały: 4

Żadnych tajemnicSzkoła gry na gitarze elektrycznej. Krzysztof Błaś zdradza tajniki gry.
87,00 zł192 stron A4 plus 3 x CD
Łatwy jazz na gitaręNaucz się grać jazz na gitarze
33,00 złCD + książka 34 str. A4
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez FlamStyle » 2011-10-15, 22:36

Ja pożyczyłem mojemu raczkującemu koledze? Fakt faktem nie była to gitara najwyższych lotów bo stary Defil Jazz, jednak grał, stroił więc gitarą można było go nazwać.
Obrazek
Gibson Les Paul Custom '79 + Taylor Koa K24CE + Cole Clark FL2AC BB + Blade Texas Standard Pro TE-3RC + Marshall JCM-800 2205
FlamStyle

Pochwały: 171

Postprzez Glazus » 2011-10-15, 22:50

kwiatuszek napisał(a):Tyle że ucząc się tak naprawdę będzie brzdękał próg po progu, pajączki , itp. ćwicząc palce i naprawdę można mieć wtedy w d.. czy to gra dobrze czy nie.

Nie można.
kwiatuszek napisał(a):Jak masz słuch dobry to nie przeszkadza przy ćwiczeniach zła gitara bo to nie znaczy że nauczusz się traktować fałsz jako dobry dźwięk.

Właśnie chodzi o to, że można się czegoś takiego nabawić.
kwiatuszek napisał(a): A jeśli by tak było to po prostu nie nadajesz się na muzyka.

Ja tam uważam, że wszystkiego człowiek uczy się empirycznie. Słuchając podczas gry niewłaściwych interwałów, a nie wiedząc o tym (bo się dopiero uczy), można je zacząć interpretować jako poprawne. To się może z kolei w przyszłości zemścić.

I o to mi właśnie chodziło.
Nie ma głupich pytań - są tylko głupi ludzie.

"Zanim nie odkryłem internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Albert Einstein
Glazus

Pochwały: 14