Nie wiem jak to się nazywa i nie wiem jak to szukać w necie więc chciałbym się spytać jak nazywa się to:
http://www6.zippyshare.com/v/54047202/file.html
Ja jak tak próbuje latać palcem po tych progach to mam gorszy i cichszy dźwięk ;p
Fredrick napisał(a):Z tego co mi wiadomo to struny muszą być ustawione bardzo blisko progów.
Nieprawidłowa regulacja gitary jest najczęstszą przyczyną tego, że ludzie mówią: "Próbowałem tego na mojej gitarze i to nie działa!" Bardzo ważnym czynnikiem jest niska akcja strun. Struny powinny praktycznie dotykać progów. Ten czynnik jest wyznacznikiem łatwości grania, klarowności i długości wybrzmiewania. Jeśli próbowałeś tappingu na gitarze z normalną akcją strun usłyszałeś prawdopodobnie cichy, stłumiony i zduszony dźwięk. Spowodowane to jest tym, że umyka gdzieś duża porcja energi, a bardziej niż sam dźwięk słyszalne jest jego uderzenie. Z niską akcją strun natomiast nawet bardzo lekkie uderzenie w strunę daje klarowny, czysty dźwięk.
Fredrick napisał(a):Nieprawidłowa regulacja gitary jest najczęstszą przyczyną tego, że ludzie mówią: "Próbowałem tego na mojej gitarze i to nie działa!" Bardzo ważnym czynnikiem jest niska akcja strun. Struny powinny praktycznie dotykać progów. Ten czynnik jest wyznacznikiem łatwości grania, klarowności i długości wybrzmiewania. Jeśli próbowałeś tappingu na gitarze z normalną akcją strun usłyszałeś prawdopodobnie cichy, stłumiony i zduszony dźwięk. Spowodowane to jest tym, że umyka gdzieś duża porcja energi, a bardziej niż sam dźwięk słyszalne jest jego uderzenie. Z niską akcją strun natomiast nawet bardzo lekkie uderzenie w strunę daje klarowny, czysty dźwięk.
Cytat zaczerpnięty z http://fulara.com/artykul6
Polecam przeczytać w całości, zwłaszcza Pan KlapekJL, bo ostatnio zauważyłem że dużo cwaniaczysz z tymi swoimi mądrościami.
A gitarę to chłopak ma bardzo dobrą do nauki, i nie wiem w którym miejscu mojej jednozdaniowej wypowiedzi jest napisane że to wiosło jest do kitu.
Hehe, aż mnie ciekawi czy Ty coś w ogóle umiesz zagrać :)
Koszulka GITARA (Play Guitar)35,00 zł |
Koszulka Guitar Player (gitara)35,00 zł |
Koszulka Guitar Player (kostka gitarowa)35,00 zł |
T-shirt Japan | Znak35,99 zł |
Koszulka PEACE37,00 zł |