Przeglądając regularnie forum zauważyłem, że niektóre tematy pojawiają się niezwykle rzadko. Pytanie typu "gitara do 500, 600, 700 pln" jest nie do wyeliminowania, ale np. często pojawia się pytanie o kolejność podłączenia efektów. Może to i głupi pomysł, ale aby uniknąć tego typu pytań w dziale o efektach na pierwszym miejscu można utworzyć temat "Kolejność podłączenia efektów", tak aby widniał on cały czas na pierwszym miejscu (to już do moderatorów kwestia), i dać tam podstawowe informacje, ktoś kiedyś zamieścił schemat takiego podłączenia jak, znajdę to podeślę. Opatrzyć to konkretnym opisem na podstawie informacji z forum i nie tylko i dzięki temu może uda się uniknąć zbędnych tematów. Podobnie można uczynić z nauką gry np. Temat ćwiczenia podstawowe, średnio zaawansowane, zaawansowane i tam nie komentować tylko wrzucać zestawy ćwiczeń np. John Petrucci rock discipline, np. temat sweep, budowa akordów, akordy i wrzucać tam filmiki, materiały od siebie z krótkim komentarzem, ewentualnie własne ćwiczenia. Jeśli te tematy będą widnieć w widocznym miejscu na samym początku działu, to istnieje szansa wyczyszczenia forum z powtarzających się set razy tematów. Jednocześnie nie prowadzić w tych tematach zbędnych dyskusji typu: "Te ćwiczenia dla zaawansowanych raczej a nie dla średnio", "a ja to je zaczynałem jako początkujący", "a ja to, a ja tamto", tylko coś w stylu artykułów, ogłoszeń. Dzięki temu każdy znajdzie to czego szuka, szczególnie Ci bojący się opcji "szukaj". Ci co będą mieli inne pytania będą zakładali tematy.
To tylko sugestia, ale moim zdaniem ułatwi to w znacznym stopniu funkcjonowanie forum. Gdzieniegdzie już tak jest, ale moim zdaniem "teoria muzyki" to trochę ogólny temat. Trzeba to trochę uzupełnić na podstawie obserwacji.