Witajcie gitarzysci,
Harmonijkarz z tej strony;p poczatkujacy na dodatek.
Jakis czas temu znalazlem AmpliTube2 z efektami gitarowymi - super mi sie spodobalo.
Niestety harmonijki nie dam rady tak jak gitary podpiac bezposrednio do kompa, wiec korzystalem i nadal korzystam z mikrofonu Shore PG48. Jednak przy glosniejszej grze jest ten niemily efekt pisku (sprzezenie zwrotne jestli sie nie mysle).
Jestem kompletnie zielony jesli o to chodzi i nie wiem jak sobie z tym poradzic (w ogole planuje zakup nowej karty dzwiekowej, bo mam zintegrowana, wiec odrazu poprosze was o polecenie jakiejsc powiedzmy do 250zl)
Obecnie 'zaopatruje' sie w Guitar Rig 4 (pamietam ze ostatnio - bo jestem po formacie - windows 7 64bit - cos z programem bylo nie tak).
Czy umozliwi mi on zastosowanie jakiegos efektu gitarowego?
Czy musze rowniez zopatrzec sie w AP2 lub AP3 i jako wtyczke podlaczyc?
Sciagnalem i zaraz zainstaluje ASIO4all
Ostatnim razem zmagalem sie z BARDZO nieprzyzwoitym jak dla (pseudo) muzyka problemem - OPOZNIENIE ;( sciagnalem sobie jakis podkladzik muzyczny (bluesowy) i dalem jako podklad w AP2. Niestety gdy tylko zaczalem grac opoznienie bylo b. slyszalne a moje 'tworzenie' muzyki nie mialo sensu - czy to wina mikrofonu/karty/sterownikow?
/./ Edit
Dobra, po mniej wiecej 2h przed "edit'em", zaopatrzylem sie w GR4 oraz ASIO4all 2.10. Wyglada na to ze na razie efekty w rigu dzialaja, ja moge sobie pograc. Jednak przy glosniejszej grze jest nadal ten cholerny pisk;/ Jak sobie z tym poradzic? na jakie parametry zwrocic uwage? A poza tym....ide czytac instrukcje;)