Akcesoria, efekty, multiefekty, przetworniki, paski, kostki i inne drobiazgi

Postprzez kaluzam » 2012-01-23, 04:53

Witam.

Chciałbym nabyć drogą kupna jakiś porządniejszy multiefekt. Jednak mam określone kryteria. Koniecznie(!) musi być to multi podłogowe. Ma być ono używane w domu jak i na próbach, na koncertach. Celuję w egzemplarze używane. Cena nie przekraczająca 1000pln. Muzyka jaką gram to blues/rock. Kręcę się ogólnie wokół tych klimatów. Fajnie by było gdyby można było podpiąć go do komputera za pomocą USB.

Celowałem w Line 6 Pod X3 Live. Niestety jest to w tym momencie multi nie do dostania... ogłoszenia, allegro... niestety nigdzie... było ich pełno i nagle nie ma ani jednego.

W akcie desperacji rozważałem Line 6 Pod XT Live - poprzednik X3. Niestety nie przekonuje mnie on zupełnie ze względu na mniejszą funkcjonalność niż X3.

Może Wy polecicie mi jakiś dobry multi? Zależy mi na szerokiej funkcjonalności urządzenia.

Z góry dzięki!
pozdro!
Obrazek Obrazek
kaluzam

Gitara rockowaSzkoła gry: skale, riffy, ćwiczenia
38,98 złCD + książka 72 str
Gitara Flamenco nauka gryOpis gitarowych technik gry flamenco
47,38 zł2xCD + 32 str A4
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez PsotnyJasio » 2012-01-24, 23:00

A co Ci jest tak koniecznie potrzebne z X3, że skreślasz całkowicie xt live ?? O jakie funkcje Ci chodzi ?? Wymieniłeś jedne z konkretniejszych sprzętów jeśli chodzi o cyfry, więc odpowiedzi się tutaj nie spodziewaj ;)
Line6 Variax300+Pod xt live,Mensfeld,Oscarek Schmidt by Washburn Martusi, dużo chęci :)
PsotnyJasio

Pochwały: 26

Postprzez jarekosm » 2012-01-24, 23:03

Tak z ciekawości wpisałem w Allegro i jest: http://allegro.pl/line-6-pod-x3-live-i2077513107.html
To co mówisz, że nie ma? :P
Obrazek
1960's Hagstrom III (1966)
jarekosm

Pochwały: 27

Postprzez kaluzam » 2012-01-25, 01:14

Jakoś osobiście mnie bardziej przekonuje X3 ze względu na to, że jest nowszy. Jest w nim możliwość podglądu całej ścieżki efektów na wyświetlaczu. Wyświetlacz sam w sobie jest większy, przez co czytelniejszy. No i możliwość rozdzielenia sygnału na symulację dwóch wzmacniaczy.

@jarekosm : dopiero dzisiaj się pojawił ten, który podałeś w linku ;P ale cena moim zdaniem za wysoka. Przed nowym rokiem to ludzie sprzedawali po 1000, czasem 900. Więc chyba wolę poczekać, aż mi się jakiś egzemplarz trafi w przyzwoitej cenie.
Obrazek Obrazek
kaluzam

Postprzez PsotnyJasio » 2012-01-25, 12:36

No fakt troszeczkę wygodniejszy w obsłudze ale prawda jest taka, że brzmią podobnie, a ustawianie najwygodniejsze jest przez kompa. Działa jako karta dźwiękowa, więc laptop wystarczy. Ja tak robię, nauczyłem się kręcenia gałami w podzie tylko w podstawowych funkcjach, a jak kręce nowe brzmienie to na kompie, potem i tak jest zapisane, więc podstawowa korekcja przydaje się z poda jeśli grasz i chcesz się dopasować do akustyki pomieszczenia. xt live i tak już jest na takim poziomie i ma tyle możliwości, że niewiele można iść do przodu z jakością, a zanim wykończysz możliwości to będzie na rynku POD tysiąc-pińcet-dwa-dziewińcet HD-DVD-ABS-ESP-ASR ;) niewiele się różniący od poprzednich, bo trzeba sprzedawać nówki np. zmieniając ideologię, że teraz POD HD, mniej funkcji lepsze brzmienia itd. do tego nowe paczki itp, bo masz płacić i tyle ;) Tutaj w cyfrze rewolucji już wielkiej nie będzie :) Kwestia kosmetyki. No ale oczywiście jak chcesz zacząć od X3 to poczekaj, bo sprzęt ma cieszyc Ciebie :) Pozdrówka

Autor postu otrzymał pochwałę
Line6 Variax300+Pod xt live,Mensfeld,Oscarek Schmidt by Washburn Martusi, dużo chęci :)
PsotnyJasio

Pochwały: 26

Postprzez kaluzam » 2012-01-25, 17:12

Dzięki wielkie za wszelkie rady ;-) być może dzisiaj uda mi się dorwać X3 na Ebay'u.
Obrazek Obrazek
kaluzam

Reklama