Witam!
Pytanie do obeznanych - czy jest mozliwe przerobienie tego akustyka na gitare dla leworecznych? Mostek, siodelko, tak zeby menzura byla w porzadku i gitara stroila na progach. Po prostu, czy jest to wykonalne w taki sposob, zeby gitara nie stracila na brzmieniu oraz ile ewentualnie taki zabieg lutniczy moze kosztowac? Wiadomo, ze jest to dosc low-endowe pudlo dla poczatkujacych, stad ciekawi mnie co mozna z tym zrobic u lutnika :)
Prosze o nie pisanie komentarzy w stylu "naucz sie grac na prawa" - bo jestem osoba praworeczna, niestety kciuk w mojej prawej dloni w skutek spartaczonej operacji w dziecinstwie (byla jakas wada, bylem bardzo wczesnym wczesniakiem :P) jest krotszy, mniejszy, pozbawiony ostatniego stawu (nie zgina sie w pol). Ogolnie nie nadaje sie do szarpania strun, probowalem, stad koniecznosc gry jak osoba leworeczna (i tak ledwo sie sprawdza na gryfie, choc pewnych rzeczy i tak nie zrobie np objecia gryfu i docisniecia najgrubszej strony zeby zagrac w ten sposob np D, co najwyzej mute).
Z gory dzieki za info i pozdrawiam serdecznie!