Witam serdecznie,
byłbym mega wdzięczny jakbyście pomogli w podjęciu ostatecznej decyzji.
Od dawnych lat jestem zakochany w gitara typy LP.
Czytam o różnych tanich wersjach w tym kształcie już 2 tydzień i dalej mam mętlik w głowie.
Muzyka jaką chcę grać to mega trudny temat. Ogólnie mocne trashowe kawałki na zmianę z heavy i bluesikiem aż po ciepły clean. Jakieś amatorskie solówki też zaliczam do tego co lubię najbardziej.
Ogólnie zależy mi też bardzo na wygodzie, mam cieniutkie i słabe palce ;/ np robienie poprzeczki przy barowych to była moja mordęga..utwardzanie palcow też nie działa po prostu są delikatne jak u baby;/ ...dlatego nisko struny i wygodny gryf to priorytet. Mieliście okazje coś zawiosłować na tych gitarach?
na youtube obie bardzo dają radę. Samick av7 można obejrzeć w kilku mocnych nagraniach i naprawdę daje niezłe mięso. Czytałem również pochlebne opinie nt. Cortów ale jakoś wydają mi się po prostu brzydsze ;)
Kiedyś grałem kilka lat w zespole na moim Mayonesie Ktm-2, który ciągle zdobi mój kąt. Chcę go sprzedać (wtedy zapłaciłem za niego 1000) , kupić coś z ww. i pobawić się w domu.
Może jednak warto poszukać jakiegoś lepszego epi używanego? Nie kryję, że chcę ogarnąć najodpowiedniejszą opcję najniższym kosztem.
Poza gitara biorę pod uwagę PODa GX1.
Z góry dzięki za rady i pozdrawiam.