Forum na temat Waszej twórczości, dowiedz się co o tym sądzą inni...

Postprzez jedrus » 2009-08-03, 10:36

konkurs potrwa jeszcze ponad 2 tygodnie wiec luz :P

tak naprawde to dobrze ze zostawil to miejsce, a wy wstajac do pracy musicie o 5 pisac na forum 0.o

edit:
obiecałem ze solówki które do mnie dojda wrzuce tutaj. Minął kawał czasu ja tego nie zrobiłem bo cały konkurs szlag trafił. Dzis jedynym aktywnym linkiem został tylko link do solówki użytkownika cross-whammy.
http://sckothy.wrzuta.pl/audio/9JlaniIdGHm/solo
Ostatnio edytowano 2011-01-15, 16:25 przez jedrus, łącznie edytowano 1 raz
jedrus

Sztuka improwizacji na gitarzeImprowizacja rytmiczna: skale, pozycje, techniki
20,00 złksiążka 64 strony A4
Gitara rockowaSzkoła gry: skale, riffy, ćwiczenia
38,98 złCD + książka 72 str
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez grunio » 2009-08-03, 11:44

Wszyscy się postarali ale najbardziej podoba mi się wersja Maćka Pankiewicza – zagrał najfajniejsze dźwięki, ma świetną artykulacje no i całość trzyma się kupy.

Guitarchief – Bardzo fajnie zagrane, to chyba twoja najlepsza solówka :) Dobrze wpasowałeś się w podkład i przyjemnie się tego słucha.

Nie ma sensu jęczeć „że poziom wysoki i ja nie dam rady” - to jest zabawa a nie jakiś zawody i każdy powinien spróbować.
grunio

Postprzez Nuno » 2009-08-03, 13:02

ozzibi napisał(a):Ja na razie obstawiam Nuna, tylko szkoda, że połówkę zrobił...

W ten wekend to nawet nie jedną... ;-)

Spoko widzę że wszyscy zaatakowali całość podkładu więc nie będę gorszy i dogram resztę ale to już bardziej po powrocie bo dziś to chyba nawet nie będę umiał gitary trzymać.

Jak dotąd dla mnie ozzi na czele, poza przekombinowanym wejściem na cleanie reszta jest pierwsza klasa - kwintesencja hard-rockowego grania, melodyjnie, świetnie technicznie.

Grunio odpalił rakietę i wyleciał w kosmos... ale zgadzam się z Chiefem bo sam mam to samo wrażenie że to juz było tylko w innym tempie i innej tonacji w Twoich poprzednich wałkach. Jeśli by zliczyć liczbę nutek to postawiłeś ich najwięcej, czy szybko zawsze znaczy najlepiej - kwestia gustu.

Wersja Maćka Pankiewicza podobnie jak grunia świetna jest pod względem brzmieniowym, technicznie nienagannie zagrana. Co do zawartości to juz każdego subiektywna ocena. Ja plasuję Maćka za ozzim i gruniem

Guitarchief bardzo dobrze że się włączyłeś i mam nadziję że za Tobą właczą sie inni bo to zabawa i trening dla wszystkich. Gdyby traktować to tylko w kategorii konkursu to na dobrą sprawę możnaby go było w ogóle nie zaczynać i od razu złożyć gratulacje gruniowi i ozziemu bo nie od dziś wiadomo że są tutaj najlepsi.
To co zagrałeś fajnie Ci wyszło i tak jak grunio mam wrażenie że to Twoja najlepsza solówka do tej pory.
http://www.myspace.com/nunopl
Nuno
Doradca

Pochwały: 4

Postprzez Guitarchief » 2009-08-03, 17:07

jedrus napisał(a):a wy wstajac do pracy musicie o 5 pisac na forum 0.o

A to jakaś zbrodnia? O.o Niech se każdy robi co chce....

grunio napisał(a):Guitarchief – Bardzo fajnie zagrane, to chyba twoja najlepsza solówka :) Dobrze wpasowałeś się w podkład i przyjemnie się tego słucha.

Nuno napisał(a):To co zagrałeś fajnie Ci wyszło i tak jak grunio mam wrażenie że to Twoja najlepsza solówka do tej pory.

Dzięki panowie :-) Chociaż ja i tak będę podtrzymywał to, że do Chorego Świata najlepsze solo mi wyszło :-P

Nuno napisał(a):W ten wekend to nawet nie jedną...

;-)
http://www.guitarchief.muzzo.pl/

Obrazek
Ibanez GRG170 DXBK
Guitarchief

Pochwały: 8

Postprzez ozzibi » 2009-08-03, 17:10

Jakie do pracy...
Kac mnie obudził :-/
Chyba mam mózg, ale nic o tym nie wiem...
ozzibi

Pochwały: 12

Postprzez Widek » 2009-08-03, 17:32

ozzibi napisał(a):Jakie do pracy...
Kac mnie obudził :-/

Ja do pracy, więc przy okazji nie zaszkodziło zajrzeć :mrgreen:
Widek
Doradca

Postprzez Nuno » 2009-08-03, 17:58

Zagrałem do końca, niech ktoś zamieni linki w pierwszym poście.

http://www.sendspace.pl/file/d0be437d7daf2d313851371

Coś bardziej z tego konkurs na aranżację wyszedł bo jak na solo to trochę przydługi ten podkład. Myślę że do 0:50 by stykło.
Nuno
Doradca

Postprzez Widek » 2009-08-03, 18:02

Nuno osobiście bardziej podoba mi się wersja do 50 sekund, chyba jednak rzeczywiście nie warto przedłużać, a ty byłeś w końcu pierwszą osobą, która zagrała tyle ile chciała i tyle ile miała " w serduchu " :-)

Edit - co do twojego zdania - zgadzam się, to bardziej konkurs na podkłado - kawałek ;-)
Widek
Doradca

Postprzez ozzibi » 2009-08-03, 18:07

No i podoba mi się bardzo, ale też musiałeś "pół dziury" zostawić.
He, he, wiedziałem co mówię, jak usłyszałem podkład Widka - że to cholera nieprosta, a miałem na myśli najbardziej właśnie ten środek - ludziska tu lubią dojść i skończyć albo się przez środkową część przesmykują i dziury zostawiają...
A styl masz mniej pirotechniczny od Grunia i jesteś mniej "gadatliwy", no i fajnie, dlatego pierwsza wersja 50 sek. może bardziej Ci pasowała...
Tak czy siak - na razie wciąż nr. 1
ozzibi

Postprzez Guitarchief » 2009-08-03, 19:52

Nuno - ładnie ładnie :-) Teraz to jesteś moim faworytem :-) Odstrzeliłeś szybkie i melodyjne solo - coś pięknego :-) Lubię Twoje sola swoją drogą - są zajebiste :-)

ozzibi napisał(a):No i podoba mi się bardzo, ale też musiałeś "pół dziury" zostawić.

Kurde Ozzi no ale co jak co ale po Tobie bym się takich herezji gitarowych nie spodziewał ;-) Jeszcze jeśli chodzi o mnie to rozumiem bo nawet większy fragment zostawiłem... ale Nuno dosłownie ociupinkę. Tu nie chodzi o to by mając podkład np 2 minutowy zapełnić go do granic możliwości. Czasem trzeba zrobić przerwę. Niektórzy to napierdzielają dźwiękami byle by tylko zapełnić wszystko - czasem bez pomysłu. Nie mówię oczywiście o nikim z Was - ale przyznajcie rację, że solo nie zawsze musi zajmować całości.

PS for Widek: Stary mogę sobie pokombinować z tym podkładzikiem? Chodzi mi oczywiście o ten wolny fragment co zostawiłem - chciałbym tam dograć chórek i inne ustrojstwo ;-) Chciałbym z tego zrobić normalny kawałeczek i wrzucić go do mojego albumiku (tego od Dream Powder - pasuje mi na środkowy kawałek - to będzie taki albumik z nawet takim mocniejszym pierdolnięciem w środku ;-) ) - oczywiście wszędzie zaznaczę kto jest głównym autorem i pomysłodawcą wałeczka - żeby nie było :-P ;-)
http://www.guitarchief.muzzo.pl/

Obrazek
Ibanez GRG170 DXBK
Guitarchief

Pochwały: 8

Postprzez Widek » 2009-08-03, 20:25

guitarchief napisał(a):
PS for Widek: Stary mogę sobie pokombinować z tym podkładzikiem? Chodzi mi oczywiście o ten wolny fragment co zostawiłem - chciałbym tam dograć chórek i inne ustrojstwo ;-) Chciałbym z tego zrobić normalny kawałeczek i wrzucić go do mojego albumiku (tego od Dream Powder - pasuje mi na środkowy kawałek - to będzie taki albumik z nawet takim mocniejszym pierdolnięciem w środku ;-) ) - oczywiście wszędzie zaznaczę kto jest głównym autorem i pomysłodawcą wałeczka - żeby nie było :-P ;-)

nie ma problemu ;-) a najlepiej nazwij Widek & Guitarchief - 'nazwa' i cacy bedzie ;-)
Widek
Doradca

Postprzez ozzibi » 2009-08-03, 20:48

Chefie, przeczytaj jednak moją konkluzję na koniec postu - to co Nuno zrobił w 50 sek. starczy i chwatit.
To ja go naparłem na resztę. A teraz tak się zastanawiam - po co, jak było dobrze?
ozzibi

Postprzez Nuno » 2009-08-03, 22:28

No właśnie sam się zastanawiam po co dogrywałem resztę i to jeszcze na dodatek dzisiaj... :mrgreen: Ale wiem że za tydzień już by mi się nie hciało do tego wracać.

Bądźmy fair jeśli wszystkich oceniamy za całość to niech i moja całość będzie brana pod uwagę. Przyznaję się bez bicia że na drugą część miałem zero pomysłu i od początku nie planowałem grać niczego poza to do 0:50 bo jakoś od razu mi to tak w głowie zagrało.

Jak teraz tego na słuchawkach słucham to jakieś pierdy na dodatek momentami słyszę, których nie zauważyłem wcześniej. To chyba najlepiej świedczy o mojej dzisiejszej formie haha :-D

ps. w tym pustym miejscu miały być flażolety z wajchą al'a iron maiden ale nie byłem w stanie tego dziś z gitary wycisnąć. Zostawie to sobie na następny konkurs ;-)
Nuno
Doradca

Postprzez ozzibi » 2009-08-03, 22:35

Piłeś Nuno, co? ;-)
Nie pij, graj! :mrgreen:
Ja piję i gram, ale nie polecam :-P
ozzibi

Postprzez Widek » 2009-08-03, 22:54

Panowie zobaczcie to :D

Zagadka: Czyżby czworaczki w podkładzie ? :D

:mrgreen:
Ostatnio edytowano 2009-08-04, 05:31 przez Widek, łącznie edytowano 1 raz
Widek
Doradca

Reklama