Arek171 napisał(a):Witam mam małe pytanko. Zakupiłem sobie na jesienne wieczory książeczkę jak w tytule, ale mam pewne pytanie. Czy np jak jest ćwiczenie pierwsze z legato i trzeba tam oczywiście jakiś tab zagrać w tempie 100 BMP to rozumiem następne jest napisane też 100 BMP, ale jest napisane że na jedno uderzenie metronomu mam grać 8 dźwięków?! Rekord świata to 320 BMP bodajże. A z tego co czytam i przynajmniej wydaje mi się to mam grać pierwsze ćwiczenie w tępię 400 BMP, a drugie 800 BMP? I to jest podobno książka dla początkujących, a tu takie tempo? Czy jakoś inaczej to grać może się mylę?

Arek171 napisał(a):Wiem pisałem o tym. Problem z drugim ćwiczeniem które w myśl tego ma być wykonywane z prędkością 800 BMP... A jak ma to zrobić początkujący gitarzysta.?
EDIT: Dla mnie 13 dźwięków na sekundę to BARDZO dużo. Jak dla Ciebie to tak niewiele to pokaż mi jak tak grasz.
Arek171 napisał(a):Czy np jak jest ćwiczenie pierwsze z legato i trzeba tam oczywiście jakiś tab zagrać w tempie 100 BMP to rozumiem następne jest napisane też 100 BMP
Arek171 napisał(a):A z tego co czytam i przynajmniej wydaje mi się to mam grać pierwsze ćwiczenie w tępię 400 BMP, a drugie 800 BMP?
Koszulka GITARA Ewolucja (Guitar evolution)35,00 zł |
T-shirt Koszulka Gitarzysci.pl35,00 zł |
Koszulka Guitar Player (gitara)35,00 zł |
Koszulka ANARCHIA (Punk Rock Anarchy)38,00 zł |
Koszulka Guitar Player (dwa kolory)35,00 zł |