Siemka to ze jestem idiotą to jescze mało :D Bo miałem starą gitarke bardzo lubiłem na niej grac ma ruchomy mostek I koło niego takie sróbki wiec przekreciłem jedną w prawą -.- i teraz gitara gra jak gówno z dupy za przeproszeniem da sie to naprawic kręciłęm srubkami koło przetworników ; ) GItara fender stratocaster czerowny
Mam se Fendera to se na nim gram chcesz ze mną pograć zapraszam kaman pudło mam od lodów w nim kosteczek full gdy Zagram mastera już kica mi gól mastera jednak grywam z zamknietymi oczyma wiem gdzie power chord gdzie marker gdzie mostek i gdzie struna Wszystko to prowadzi mnie do solo zagrania chociaz go nie umiem więc do zakończenia grania ; [
Mam se Fendera to se na nim gram chcesz ze mną pograć zapraszam kaman pudło mam od lodów w nim kosteczek full gdy Zagram mastera już kica mi gól mastera jednak grywam z zamknietymi oczyma wiem gdzie power chord gdzie marker gdzie mostek i gdzie struna Wszystko to prowadzi mnie do solo zagrania chociaz go nie umiem więc do zakończenia grania ; [
Wy mnie nie rozumiecie nic nie odpadło nic nie pękło tylko poprostu struna 1 albo 2 inaczej grają Na necie piszą ze to menzura jakas czy cos i trzeba na 12 progu sprawdzac w tunerze tylko nie wiem która srubką krecic ; ()
Tak jak mówi kosmo, odkręciłeś przetwornik. Musisz odkręcić płytkę i go przykręcić, banalna robota, lutnik niepotrzebny, ale możliwe że nie obejdzie się bez poluzowania strun.
To zajebiscie bo mam 14 lat i kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrac :D
Wcale nie spadł mu przetwornik, przecież pisał.. I to nie menzura.. trzeba ustawić wysokość pickupów.. Ustaw je tymi śrubkami tak, żeby były ok 3mm od struny przyciśniętej na ostatnim progu(z obydwu stron) a potem doreguluj na własne ucho jak ci pasuje.. nic nie zepsułeś.
Ciesze sie ze pomogłęs ale ja kompletnie nic nie rozumiem ; / no to zwaliłem sprawe ; / Nie chce kręcic tym bez wiedzy bo moge gorzej zrobic ; /
Tak jak koledzy piszą tymi śrubkami to raczej nic nie mogłeś popsuć. Regulujesz nimi odległość przystawek od strun. Jeżeli jak mówisz kręciłeś w prawo to podniosłeś przystawkę bliżej strun. Sygnał będzie ostrzejszy. Odkręć w druga stronę i będzie ok. Tylko nie za bardzo bo wykręcisz śrubkę i będzie więcej zabawy. BTW Nie kłuje Cię w oczy słowo "sróbka"
HaHa sęk w tym ze juz nawet nie pamietam w która strone najpierw kręciłęm najpierw w prawo ale potem próbowałem naprawic wiec nie wiem xD PoMÓZCIE :d
Udało sie wiec jedyna struno która jescze zle gra to struna d Lecz nie wiem którą sróbką pokrecic zeby nie zje*** wszystkiego ; /
Chłopie.. Śrubka kręci się albo w lewo, albo w prawo. Naciśnij strunę na ostatnim progu(tyczy się to pierwszej i ostatniej struny) i kręć śrubkami tak, żeby przystawki były ok 3mm od naciśniętej struny.. Chyba kręcąc widzisz, czy się przetwornik obniża, czy podwyższa.. Jak nie możesz tego ogarnąć, to zmień w temacie ten znak zapytania na wykrzyknik.
Ja się obawiam że myślenie już znika na tym forum. Człowieku weź się ogarnij i rusz trochę tym co masz pod czachą, a nie użalaj się nad sobą. http://www.youtube.com/watch?v=ZqbdPKpFzkQ Google stoją otworem. Poczytaj, popróbuj.