Akcesoria, efekty, multiefekty, przetworniki, paski, kostki i inne drobiazgi

Postprzez independent » 2012-01-29, 19:55

Witam
Jak w temacie. Jakie tremolo wybrać? najlepiej do 300 ,zęby nie miało volume drop
-Marshall Vibratrem
-EHX Pulsar
-LINE 6 TAP TREMOLO
-Boss Tr-2 (ponoć ma mocny volume drop)
Dołączę do zespołu, Zgorzelec,Jelenia. http://w777.wrzuta.pl/audio/3Le6Sfy92iS … l_-_litosc
independent

Pochwały: 2

Gitara rockowaSzkoła gry: skale, riffy, ćwiczenia
38,98 złCD + książka 72 str
Szkoła gry na gitarzeDruga część ćwiczeń i szkoły gitarowej
34,00 złpłyty DVD
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez adikjacksonguitar » 2012-01-29, 20:22

Pulsar. też na początku miałem wrażenie, że ma volume drop, ale jakoś się mysiał chyba zaklimatyzować ;D używam i jestem zadowolony, kupiłem ten efekt za 359 zł, więc jak na EHX i tremolo to dobra cena. Ma bardzo dużą paletę barw i przede wszystkim przełącznik związany z kształtem fali (charakterystyka dźwięku), a pózniej możesz jeszcze to regulować potencjometrem. Kupiłem go wczoraj rano, kiedy robiłem większe zakupy w sklepie muzycznym, musieli mi tego pulsara sprowadzać i uważam, że było warto! Czuję, że jeszcze wiele jest przede mną jeśli chodzi o odkrywanie tego efektu... Poza tym wcale nie jest taki duży jak się wydaje, no i ma ładną obudowę, ale to już kwestie trzeciorzędne :) PIsałem na forum, że mam problem z tym tremolo, ale wszystko się jakoś samo rozwiązało, więc jeśli znajdziesz ten temat, to nie sugeruj się tym co tam napisałem... Marshalle są fajne, ale przez to, że masz tremolo i vibrato w jednym nie możesz ich używać jednocześnie co dla mnie jest wielkim mankamentem, ale ta linia efektów marshalla jest na prawdę świetna, aczkolwiek jeśli chodzi o tremolo to jednak obstaję przy electro harmonix. Line 6 nie słyszałem więc się nie wypowiem, ale jeśli chodzi o bossa, no to cóż, powiem wprost- nie lubię tych efektów, wg. mnie ta firma jedzie na marce i bierze horrendalne kwoty za swoje efekty, no i TR-2 nie ma przełącznika między kształtem fali :) No cóż rozpisałem się trochę, ale mam nadzieję, żę pomogłem :) Pozdrawiam

Autor postu otrzymał pochwałę
To ja zabiłem Laurę Palmer.
adikjacksonguitar

Pochwały: 4

Postprzez independent » 2012-01-29, 21:34

Dzięki wielkie, chyba się zdecyduję na tego Pulsara, szkoda tylko że niema true bypass a bossy będę omijał szerokim łukiem. Pozdro
Dołączę do zespołu, Zgorzelec,Jelenia. http://w777.wrzuta.pl/audio/3Le6Sfy92iS … l_-_litosc
independent

Postprzez StrunyElixirPL » 2012-01-29, 23:07

Do wzięcia w dobrej cenie i od ręki.
http://guitareffectspedals.pl/electro-h ... ulsar.html

Pzdr!
StrunyElixirPL
Sklep Muzyczny

Pochwały: 1

Postprzez fws » 2012-01-30, 02:30

Pierwsze jezeli chcesz true bypass, drugie jezeli nie musi byc true bypassu, a o trzecie pytaj p8t8ra.
Danelectro Cool Cat Tremolo
Danelectro Tuna Melt
Harley Benton Tremolo
fws
Doradca

Pochwały: 77

Postprzez independent » 2012-01-31, 16:11

Teraz mam dylemat między:
Electro Harmonix Stereo Pulsar -tremolo
Electro Harmonix Worm- tutaj oprócz tremolo dostaje jeszcze phaser, vibrato i auto wah no i gratis zasilacz w komplecie, tylko jak się ma tremolo z Worma do Pulsara ?
independent

Postprzez adikjacksonguitar » 2012-01-31, 18:07

independent napisał(a):Teraz mam dylemat między:
Electro Harmonix Stereo Pulsar -tremolo
Electro Harmonix Worm- tutaj oprócz tremolo dostaje jeszcze phaser, vibrato i auto wah no i gratis zasilacz w komplecie, tylko jak się ma tremolo z Worma do Pulsara ?

też się zastanawiałem nad wormem, ale uznałem, że nie ma sensu, no bo i tak tych efektów jednocześnie nie będę używał, a po to kupuję kostki a nie multiefekt, żeby mieć wszystkie efekty osobno, a nie razem, z możliwością wyboru tylko jednego. Ja ci radzę w Pulsara uderzać, bo jeśli chciałeś tremolo to Pulsar ma większy zakres regulacji niż Worm.
To ja zabiłem Laurę Palmer.
adikjacksonguitar

Pochwały: 4

Postprzez bigbeat » 2012-02-02, 14:12

www.bigbeat.pl - sprzedajemy tylko te gitary które sami chcielibyśmy kupić! Mamy elastyczne podejście do kwestii cen.
bigbeat
Sklep Muzyczny

Pochwały: 36

Postprzez independent » 2012-02-02, 16:46

EEEEEEEEEE niema przełącznika fali (trójkąt,prostokąt) i true bypassu
independent

Reklama