Dyskusje o wzmacniaczach, combo, head. Porady i recenzje

Postprzez AI3Time » 2012-01-18, 22:00

piotrek534 napisał(a):Jak dobrze że ty ogarniasz schematy i możesz nam tutaj pomóc :). Ty tak będziesz dalej pisał te (...)
Przecież na stronie producent napisał,, wzmacniacz w pełni lampowy'' .
(...)

Kolego, gdzie na stronie Blackstar było lub jest napisanie to co cytujesz?
Z Twoich postów wynika sugestia jakoby ten producent świadomie wprowadził kupujących w błąd sugerując im, że kupują w pełni lampowy piec, który nim nie jest. Muszę przyznać, że teza bardzo osobliwa. Masz jakieś dowody?

Pozdrawiam
AI3Time

Komponowanie RockowePodręcznik do nauki komponowania rockowego
35,00 złCD + książka 48 str
Szkoła na bas - Część 1Nauka gry na gitarze basowej
35,00 złCD + książka 44str. A4
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez AI3Time » 2012-01-18, 22:08

piotrek534 napisał(a):
No faktycznie możesz ich uważać za debeściaków dla mnie to zwykli oszuści :)

Człowieku, skąd takie oskarżenie - weź no uzasadnij. Przecież nigdzie producent nie twierdził, że jest to piec - czy seria piecy - pozbawiony elementów cyfrowych. Wręcz odwrotnie - np. od samego początku jasne jest, że reverb jest cyfrowy. Czyli brzmienie końcowe jest wynikiem działania przetwarzania cyfrowego.

Jeżeli ktoś kupował ten piec z nadzieją na oldschoolową lampę, to za przeproszeniem albo nie zna angielskiego (co samo w sobie nie jest grzechem) i coś źle przeczytał i zinterpretował albo dał się zwieść jakimś sklepom, które rzeczywiście mogą dla chęci zysku napisać, że... cokolwiek mogą napisać, wiadomo.

Oskarżasz producenta całkiem solidnych i zaskakująco elastycznych urządzeń, budzących respekt na całym świecie, o haniebne zachowania rynkowe, nie dostarczając żadnych argumentów i faktów. Częściowo swoje oskarżenie uzasadniasz zastępczą polemiką, z ludźmi, którzy - nie wiedzieć czemu - wciąż uważają, wbrew faktom, że to piece czysto lampowe. A wynik tej dyskusji, nie upoważnia Cię do tych oskarżeń.
AI3Time

Postprzez piotrek534 » 2012-01-18, 22:51

AI3Time napisał(a):Z Twoich postów wynika sugestia jakoby ten producent świadomie wprowadził kupujących w błąd sugerując im, że kupują w pełni lampowy piec, który nim nie jest. Muszę przyznać, że teza bardzo osobliwa. Masz jakieś dowody?

Pozdrawiam

Mam, a Ty masz dowody że to pełna lampa?

http://a.imagehost.org/0856/HT-5_preamp_pt_1.gif

http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/w ... star-ht-5h

Jakieś jeszcze pytania mistrzu? :D
piotrek534

Pochwały: 37

Postprzez piotrek534 » 2012-01-18, 22:53

AI3Time napisał(a):
piotrek534 napisał(a):
Oskarżasz producenta całkiem solidnych i zaskakująco elastycznych urządzeń, budzących respekt na całym świecie

:D
piotrek534

Postprzez Pietrasek » 2012-01-18, 22:57

uhuhu ale kwadracików
Amber Bat Audio
Sprzedam Krank Maximus
Pietrasek

Pochwały: 54

Postprzez piotrek534 » 2012-01-18, 23:01

Ale te kwadraciki to nic:)
Najlepszy jest manewr z jedną ECC i dwa kanały :D . To dopiero magia:)
piotrek534

Postprzez Zlk » 2012-01-18, 23:38

AI3Time napisał(a): Czyli brzmienie końcowe jest wynikiem działania przetwarzania cyfrowego.

Jeżeli ktoś kupował ten piec z nadzieją na oldschoolową lampę, to za przeproszeniem albo nie zna angielskiego (co samo w sobie nie jest grzechem) i coś źle przeczytał i zinterpretował albo dał się zwieść jakimś sklepom, które rzeczywiście mogą dla chęci zysku napisać, że... cokolwiek mogą napisać, wiadomo.

Oskarżasz producenta całkiem solidnych i zaskakująco elastycznych urządzeń, budzących respekt na całym świecie, o haniebne zachowania rynkowe, nie dostarczając żadnych argumentów i faktów. Częściowo swoje oskarżenie uzasadniasz zastępczą polemiką, z ludźmi, którzy - nie wiedzieć czemu - wciąż uważają, wbrew faktom, że to piece czysto lampowe..

@Piotrek
Nie rozumiem po co ta spina w stosunku do kolegi, skoro on NIE napisał, że Blackstar jest pełną lampą, pozatym na swój dowód dajesz mu link do sklepu, a on pisze o producencie.
Cruiser CJ-450 + LDM Mini GA-25
Zlk

Pochwały: 6

Postprzez AI3Time » 2012-01-19, 02:22

piotrek534 napisał(a):
AI3Time napisał(a):Z Twoich postów wynika sugestia jakoby ten producent świadomie wprowadził kupujących w błąd sugerując im, że kupują w pełni lampowy piec, który nim nie jest. Muszę przyznać, że teza bardzo osobliwa. Masz jakieś dowody?

Pozdrawiam

Mam, a Ty masz dowody że to pełna lampa?

http://a.imagehost.org/0856/HT-5_preamp_pt_1.gif

http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/w ... star-ht-5h

Jakieś jeszcze pytania mistrzu? :D

Udam, że Twoje uwielbienie dla mojej perfekcji sprawia mi przyjemność ;-)
Bardzo Cię proszę przeczytaj mój komentarz ze zrozumieniem.

Proszę abyś dostarczył mi informacji, które wskazywały by na to, że firma Blackstar wprowadziła kogokolwiek w błąd specyfikując swój produkt jako inny niż nim jest w rzeczywistości. Jeśli dowodem jest opis, ze sklepu internetowego, forum internetowego lub pocztówki ze schematem budowy radia lub planem miasta Szczecin, to nie jest to o co Cię proszę.

Żeby ułatwić Ci samouwielbienie jakie najwyraźniej ogarnia Cię na widok schematów urządzeń elektronicznych, błędnie przekonujące Cię o niesłychanej ich komplikacji, która sprawa, że jedynie Ty możesz je zrozumieć, chciałbym wyrazić się jasno, że WIEM IŻ BLACKSTAR HT VENUE NIE JEST W PEŁNI LAMPOWYM PIECEM.

Mistrz
AI3Time

Reklama