Dyskusje, porady, ćwiczenia dla gitarzystów basowych
ObrazekObrazekObrazek

Postprzez zaqgt » 2011-07-27, 13:00

Więc po przemyśleniu jednak bym wolał na basie grać, i teraz pytanie czy ten będzie ok? http://guitarcenter.pl/catalog/bas/basy ... -gsr180-bk

A i jakie combo mam wybrać do basu?

A co do ceny comba to od 200 do 500 złotych.
Adios, m**********rs!*
Koko Euro Spoko - Nowy powód do dumy za Polskę! :-/
*był tu wulgaryzm, ale ze względu na niski wiek użytkowników forum został usunięty.
zaqgt

Improwizacja na gitarzePoznaj tajniki improwizacji melodycznej, zagraj jak oni!
20,00 zł56 str. A4
Sztuka improwizacji na gitarzeImprowizacja harmoniczna: skale, pozycje, techniki
20,00 złksiążka 54 strony A4
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez zaqgt » 2011-07-27, 15:43

A mam pytanie: czy lepsza na początek jest 4 czy 5 strunowa? Bo 6 odpada, za drogie, a 5 to znalazłem taką http://guitarcenter.pl/catalog/bas/basy ... -bass-v-bk

Tak więc czy lepiej wziąć tą z 1 postu czy tą z tego postu? Proszę również o propozycje comba do basu do 600 zł.
Adios, m**********rs!*
*był tu wulgaryzm, ale ze względu na niski wiek użytkowników forum został usunięty.
zaqgt

Postprzez Geohound » 2011-07-27, 16:19

Tą z pierwszego postu na pewno nie. Poza tym zaraz zobacze jak tam stoją używki na allegro...

Czy 4 czy 5 strun... bedziesz korzystał z 5? Bo jesli Ci dolne B nie potrzebne to nie ma sensu kupowac 5 strun. Zobacz sobie z ilu korzystaja Twoje ulubione zespoly/gatunki i zdecyduj czy wolisz 4 czy 5.

No i tez zalezy czy szukasz wiosła bardziej do poprocka/funku czy co ciezszego grania...

To by było idealne do takiego ciut lzejszego grania - http://allegro.pl/cort-action-bass-acti ... 57907.html

I niestety nic wiecej ciekawego na allegro nie widze.
Obrazek

Nie udzielam odpowiedzi na pytania merytoryczne na PW. Masz założony temat - czekaj w nim na odpowiedź.
Geohound
Moderator

Pochwały: 220

Postprzez zaqgt » 2011-07-27, 16:34

Na pewno nie do ciężkiego grania. Bo jeśli już to ja bym się skłaniał ku 4 strunom. Myślę że na początek starczy. Ale jest jeden szkopuł: Alledrogo odpada. W ogóle raczej bym nową wolał, chyba że nie będzie wyjścia. A strun to jednak 4. A i jakie combo do basu? W cenie do 600 zł?
Ostatnio edytowano 2011-07-27, 16:37 przez zaqgt, łącznie edytowano 1 raz
Adios, m**********rs!*
zaqgt

Postprzez Geohound » 2011-07-27, 16:35

W takim razie ta wyzej w linku z allegro bedzie idealna na poczatek. Tylko teraz trzeba bedzie znalezc dobry piec. Zaraz sie rozejrze.

http://allegro.pl/peavey-basic-60-made- ... 93178.html

Tani, ciut wiekowy ale pod aktywne wiosło jakim jest ten cort + cholernie duzy zapas mocy (jakbys kiedys chcial grac z kims/w kapeli - swietny).

EDIT: Dlaczego niby allegro odpada? O.o przeciez tu dostaniesz swietna uzywke w cenie nowego o polke nizszego.
Obrazek

Nie udzielam odpowiedzi na pytania merytoryczne na PW. Masz założony temat - czekaj w nim na odpowiedź.
Geohound
Moderator

Postprzez zaqgt » 2011-07-27, 16:45

Allegro odpada bo weźmy np. wzmak świetny, bym kupił, problemem jest to że licytacja kończy się za 5 dni, a ja w tym czasie nie będę miał tej kasy, to samo tyczy się gitary, tyle że tam kończy się za 2 tygodnie, to może.

EDIT: A co to znaczy gitara aktywna?
Adios, m**********rs!*
zaqgt

Postprzez Geohound » 2011-07-27, 16:48

Z ciekawosci - kliknales w ogole to co Ci dalem? Bo dalem 2 aukcje KUP TERAZ...

Klikasz, płacisz, dostajesz. Zawsze mozesz kupic teraz a umowic sie ze zaplacisz za tydzien.

EDIT: To znaczy ze jest na baterie i ma mocniejszy sygnal/mocniejszy dzwiek. W sensie jest to lepsze rozwiazanie np do slapu (grania kciukiem).

Ten piec to naprawde porzadna okazja ze wzgledu na cene-moc.
Obrazek

Geohound
Moderator

Postprzez zaqgt » 2011-07-27, 16:56

Co do pieca to może się ugadam na Email, że za mniej kupię, ale to zobaczymy, a co do gitary to sam nie wiem. Zobaczę, może spróbować, samą gitkę, bez akcesoriów? Mogę sobie je kupić nowe w końcu.
Adios, m**********rs!*
zaqgt

Postprzez Geohound » 2011-07-27, 17:01

Skoro chcesz nowa gitare bez akcesoriow drozej niz uzywaną ze statywem i pokrowcem - co ja poradze. Powiedzialem co wiedzialem, reszta nalezy do Ciebie.
Obrazek

Geohound
Moderator

Postprzez zaqgt » 2011-07-27, 17:04

Co do tego Corta co podałeś to też spróbuję negocjować, zobaczymy, już wysłałem maila. A i ja nie pisałem że chcę nową gitarę tylko tą co podałeś bez akcesoriów, ale wezmę z tym statywem i pokrowcem. Bo tego Cort to jak bym chciał to i tak nie mogę kupić bo pisze że nie mogę wydać więcej niż 500 zł w jednej aukcji...

EDIT: E tam, za ten wzmak to ten kolo nie chce mniej niż 400 zł, to ja sram na to. Z gitarą tak samo.

Zresztą pisałem że allegro odpada.
Adios, m**********rs!*
zaqgt

Postprzez zaqgt » 2011-07-27, 22:46

Temat do zamknięcia!!!
Adios, m**********rs!*
zaqgt

Postprzez Geohound » 2011-07-27, 23:14

Ty sie nie miales z nimi wyklocac o ceny ktore i tak byly swietne tylko kupic to... no ale co poradze - nie moja sprawa. Pomoglem jak moglem, idz wywal kupe kasy na nowego Ibaneza ktory jest tragiczny.

I nie dziwi mnie jakos ze za piec nie chcial mniej niz 400.
Obrazek

Geohound
Moderator

Reklama