Informacje i pytania na temat twórczości muzyków i tras koncertowych

Postprzez splesz7 » 2010-06-10, 15:16

EVH: I'm recording a new album.
Fan: Really?
EVH: No.
Fan: Damn....
EVH: Wanna buy some pickups?
splesz7

Pochwały: 6

Łatwy jazz na gitaręNaucz się grać jazz na gitarze
33,00 złCD + książka 34 str. A4
Nauka gry na gitarze elektrycznejKilka Riffów, Kilka Technik
25,90 złDVD + książka 96 str
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez splesz7 » 2010-07-18, 18:04

wskrzeszam temat
Już pojawiło się video do utworu tytułowego http://www.youtube.com/watch?v=7oIGP0BUt8s
EVH: I'm recording a new album.
Fan: Really?
EVH: No.
Fan: Damn....
EVH: Wanna buy some pickups?
splesz7

Pochwały: 6

Postprzez charlietheunicorn » 2010-07-18, 20:12

No czekamy, czekamy. Zapowiada się ciekawie, 16.08 już niedługo, jako fanatyk Maidenów nie mogę się doczekać :-)

Up The Irons!
Obrazek

last.fm/user/geri1992
charlietheunicorn

Pochwały: 23

Postprzez metalman955 » 2010-07-22, 00:35

jeszcze 25 dni ;] troche potrwa ;p
Obrazek Obrazek
Obrazek
metalman955

Pochwały: 9

Postprzez ChudyPanzer » 2010-08-16, 20:44

Na Youtubie jest już chyba cały album, narazie całej płytki nie przesłuchałem, ale sądząc po paru kawałkach można stwierdzić, że Ironi nie zeszli na psy i będzie można z przyjemnością raczyć uszy nowym albumem :mrgreen: .
http://www.youtube.com/watch?v=gkV9Cm6R ... re=related
Tak na początek bardzo fajny utwór, w pewnym momencie przypomina mi "Afraid to Shoot Strangers".
Wydaje mi się że będzie to okaz warty zakupu :-> .
"Run, live to fly, fly to live, do or die, won't you
Run, live to fly, fly to live, aces high!"
Iron Maiden- Aces High
Dean Vendetta 1.0+ Randall RX25RM
ChudyPanzer

Postprzez 2Mikolaj2 » 2010-08-17, 09:35

to jest mój ulubiony zespół ale po przesłuchaniu tej płyty zachwycony nie jestem, płyty z lat 80 i tak były najlepsze :)
Ibanez RG 550, Randall RH50T, YCab 2x12 (celestion G12T-75), Dime cry baby DB-02, M-audio Fast Track
2Mikolaj2

Pochwały: 5

Postprzez methyl » 2010-08-18, 23:09

Najlepsze to byly dwie ostatnie, nie wiem jak ta.
Obrazek
Flame Signum Seymour Duncan SH 6 bridge
methyl

Postprzez EducatedFool » 2010-08-19, 11:38

Moim zdaniem nowa płyta jest świetna. Chłopaki ciągle grają na bardzo wysokim poziomie i mam nadzieję, że jeszcze kilka(naście) lat tak pograją ;]
EducatedFool

Pochwały: 1

Postprzez bulka23 » 2010-08-20, 11:31

Płyta świetna aczkolwiek brakuje pier*olnięcia jak bywało na Dance of Death i Brave New World. Nie przynudza tak jak ostatni album co także jest ważne.

Poza Starblind i Talismanem, które są wypełniaczami to cały album świetny :)

Co do Ironów i tego ile mają grać. Po przeczytaniu autoryzowanej biografii mogę stwierdzić, że Ironi będą tak długo grać jak długo będzie im to sprawiać frajdę.
To nie Black Sabbath, który żeruje na fanach i gra dla kasy. Ironi swoje już zarobili, więc im już nie zależy :)
"if you need to tune your guitar down to make a riff sound heavy, it's not really a heavy riff." Dave Mustaine.
bulka23

Postprzez Rumak » 2010-08-20, 23:09

bulka23 napisał(a):
Co do Ironów i tego ile mają grać. Po przeczytaniu autoryzowanej biografii mogę stwierdzić, że Ironi będą tak długo grać jak długo będzie im to sprawiać frajdę.
To nie Black Sabbath, który żeruje na fanach i gra dla kasy. Ironi swoje już zarobili, więc im już nie zależy :)

+1 !

Zgadzam sie, zgadzam.
Poza tym polecam ich biografie ... piekna historia. Genialna ksiazka.

P.S. Plyty jeszcze nie przesluchalem, ale dam znac i opisze wrazenia ;]
Obrazek
LTD SC-207
Fender Frontman 65R
DigiTech HardWire TL-2 Metal Distortion
Rumak

Pochwały: 19

Postprzez charlietheunicorn » 2010-08-21, 08:59

Oczywiście, że nie zależy im na kasie. To post Brucea z FB "Sorry for not answering your questions, here is all good, Iron Maiden does not need money. Iron Maiden need the screams of the fans! :)".

Co do nowej płyty, jako fan zespołu nie mogłem się jej doczekać. Płytę rozpoczyna wspaniałe intro oraz bardzo przyjemny utwór "The Final Frontier". Dalej "El Dorado" które również jest świetne, oraz trzymające poziom "Mother of Mercy" (Nie podoba mi się tylko refren). "Coming Home" to bardzo przyjemny utwór, zawierający ciekawe solówki Adriana i Davea. Sam trochę przypomina utwory z solowych płyt Brucea jak np. "Chemical Wedding". Kolejny "The Alchemist" to już szybszy utwór, z galopującą perkusją Nicka. Od razu przypominają sie Ironi z okresu "Powerslave" :)
Następne i ostatnie 4 utwory są bardziej progresywne. Bruce śpiewa wolniej, utwory przypominają ballady, przyjemnie się ich słucha. Mnie osobiście nie porywają utwory "Starblind" oraz "Isle of Avalon". Natomiast "The Talisman" jest dla mnie świetnym kawałkiem, na którym Bruce daje popis swoich umiejętności. Kompozycja przypomina trochę "The Legacy" z przedostatniej płyty. Kolejny utwór, "The Man Who Would Be King", jest miły dla ucha. Jedyne co można mu zarzucić to riff przypominający ten z "Infinite Dreams". Ostatni utwór z płyty, który miał być drugim "The Rime of Ancient Mariner"- "When the wild wind blows" bogaty jest w ciekawe riffy. Bruce pokazuje wachlarz swoich umiejętności. Mimo, że nie zachwyca aż tak mocno jak wspomniany wcześniej "ROTAM" czy choćby "Sign of the Cross" uważam, że jest to jeden z najlepszych utworów na płycie. Według mnie płyta powinna spełnić oczekiwania fanów i z pewnością jest jedną z lepszych płyt Maidenów. Up The Irons! ;)
Obrazek

last.fm/user/geri1992
charlietheunicorn

Pochwały: 23

Postprzez scythale » 2010-08-21, 13:09

I za to właśnie kochamy Iron Maiden ;) \m/
scythale

Pochwały: 13

Postprzez Rumak » 2010-08-24, 12:52

Na pierwszy rzut uchem plyta zajebiscie przyjemna ... Zeby powiedziec cos wiecej musialbym przesluchac na sluchawkach z 5-10 razy i sie maksymalnie skupic na muzyce. Cos czuje, ze bedzie to naprawde swietny material :)
Obrazek
LTD SC-207
Fender Frontman 65R
DigiTech HardWire TL-2 Metal Distortion
Rumak

Pochwały: 19

Postprzez kuuuluuu » 2010-08-29, 22:41

Przesłuchałem płytę kilkakrotnie i niestety nie trafiła w mój gust. Z przykrością muszę stwierdzić, że jest to jedyna płyta Iron Maiden, która mi się nie podoba.
Dużo fragmentów bardziej przypomina solowe dokonania Dickinsona i to niestety te gorsze. Ponadto jego głos to już nie to co kiedyś (nawet nie to co na poprzedniej płycie) i na to się już chyba nie zaradzi. Solówki nie porywają (solówki z innych płyt znam na pamięć, a te mi nie zapadają). Kompozycje, które wg mnie mogłyby ratować płytę, to Talisman i When The Wild Wind Blows, ale w dalszej części oba się sypią. O pierwszych trzech kompozycjach powiem tyle- zniechęcają mnie d dalszego słuchania płyty. Reszta utworów- raczej średnia z przewagą na słabe. Jak dla mnie nie ma ani jednego utworu naprawdę dobrego, jak na poprzednich płytach.
Podsumowując mój odbiór płyty:
- jest to najgorsza płyta Iron Maiden
- jest i tak jedną z lepszych płyt, które obecnie wychodzą
- po 14 dobrych płytach mogę im wybaczyć :)
kuuuluuu

Postprzez Leniu » 2010-09-02, 18:41

Rumak napisał(a):Poza tym polecam ich biografie ... piekna historia. Genialna ksiazka.

o którą konkretnie Ci chodzi, bo mam zamiar przeczytać jakąś ;-)
Sex, Drugs and Rock'n'Roll
Obrazek
Leniu

Reklama