michho napisał(a):PenTaTonik bez obrazy jesteś typowym młodzikiem który ledwie co chwycił za gitarę ledwie co jakiś sprzęt dokładniej ograł i już masz teorię wyssane z palca line 6 to kupa eleven rack warte uwagi bo drogie
Bardzo fajnie że masz bogatych rodziców którzy inwestują w talent potomka ale przestań brandzlować się sprzętem napisem na główce gitary itp... Tylko zacznij rozwijać się muzycznie bo co Ci po wysokiej klasy studyjnym, scenicznym sprzęcie skoro w graniu prezentujesz lipę Zawsze śmieszy mnie że jeden potrafi świetnie grać na najtańszym podzie a drugi ciągle szuka wad w sprzęcie który staje się jego gadżetem...
Nie traktuj tego jako atak na Ciebie ale naprawdę dobrą radę :)
Dostanę za tego posta ostrzeżenie, ale musisz wiedzieć totalny ignorancie, że nie mam bogatych rodziców, na sprzęt zarobiłem sam z drobną pomocą rodziców. Przez 4 lata zbierałem te pieniądze, potrafiłem sobie odmówić wyjścia z kolegami na "piwo", czy kupienia jakiś ciuchów. O gustach się nie dyskutuje, dla mnie Line 6 to kupa, jeśli uważasz że nie to nie obrażaj. O pół roku próbuję uciułać na tanią kolumnę dwugłośnikową, moja gitara nie stroi, nie stać mnie na lutnika, struny wymieniam co pół roku bo też mnie na nie nie stać, przez 3 lata swojej nauki grałem na tranzystorowym gównie i rozwijałem się tylko pod kątem muzycznym i wcale z tego powodu nie marudzę, bo staram się rozwiązywać swoje problemu w inny sposób niż pisania innym jacy to farciarze, że mają bogatych rodziców. Teraz chcę wykorzystać swoje umiejętności, ale do tego trzeba wyszukanego sprzętu, takiego który odda wszystko to co chcę, chcę znaleźć swoje oryginalne brzmienie. Słyszałeś mnie kiedyś na żywo? To nie pieprz głupot, że prezentuję lipę, nie mówię, że jestem dobry, ale szacunek się należy, może jesteś gitarowym wirtuozem to nie znaczy, że jesteś wyższy i możesz obrażać. Śmieszny to jesteś ty, zazdrosny ******* który wyżywa się w internecie, bo gra na badziewnym Line 6 za 200 zł. Jak mam tego nie traktować jako atak na mnie? Jestem samoukiem, nie stać mnie nawet na zwykłego nauczyciela gitary. przez niecałe 4 lata ćwiczyłem po kilka, kilkanaście godzin dziennie, zagrałem kilkadziesiąt koncertów, może to gówno w porównaniu do Twojego doświadczenia, ale na pewno nie można powiedzieć, że ledwo co chwyciłem gitarę do ręki. I najważniejszy rzecz.. jakiego h*** traktujesz gitarę jako zawody? Staram się tylko dowiedzieć coś o dobrym sprzęcie,, na czym mógłbym się rozwijać, przez Ciebie dostałem szału a zapowiadał się taki słoneczny dzień, następnym razem jak chcesz mi coś napisać to zostaw to dla siebie, bo nic o mnie nie wiesz i sprawiłeś mi przykrość, bo to co piszesz to odwrotność tego jak jest naprawdę. Od kilku miesięcy nie używałem wulgaryzmów, dzisiaj nie umiałem się powstrzymać. Eh.. idę sobie pograć.
Nie znam się na sprzęcie, Lina 6 miałem w domu i mogę stwierdzić, że całkowicie odstaje od profesjonalnego sprzętu, więc szukam czegoś innego.
RadO napisał(a):to dużo zależy też w jakiej konfiguracji używałeś poda i zależy jaki model tego poda ;) Pod gra na żywo świetnie ale końcówka mocy + paka i nawet jeśli używamy gitarowych głośników i bez symulacji paczki w podzie warto zainteresować się głośnikami o nieco wyrównanym paśmie jak celki seventy 80 i wtedy gada to przezacnie. Ja używam dobrego zestawu lampowego kumpel ma X3 i jakoś przepaści brzmieniowej nie ma.
O vst i impulses poczytaj na forum bo pisałem lub googluj i czaj na YT.
http://www.youtube.com/watch?v=4Yp4Z1NQ ... re=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=rDQJjqaa ... re=related
Ok, poczytam o tym vst i impulses, postaram się zrozumieć. Być może doszło do jakieś pomyłki, bo ja cały czas miałem na myśli tego taniego Pod'a z Line 6.
http://allegro.pl/line-6-pod-studio-gx- ... 15586.html