Witam serdecznie wszystkich userow
Właśnie niosę sie zamiarem zakup gitary basowej. Bedzie to moja pierwsza basówka i w zasadzie pierwsza styczność z gitarami... dlatego jestem tutaj i stąd ten post. Jestem leworeczny i wiem ze pierwsza rzeczą jaka będę musiał sprawdzić jest to , czy lepiej będzie mi sie grało na "lewej" czy "prawej" basówce. Kwota jako chce przeznaczyć to około 800 zł , nie chce wydawać więcej, bo nie będzie to miało sensu jesli mnie ta gra nie wciągnie .. <ta kwota to tylko na gitarę> szukałem troszkę w necie troszkę popytałem kolegów basistów i z tego co usłyszałem raczej skupić sie na gitarach z drewna a nie ze sklejki ,bo nie warto na to wydać kasy, a może tylko zniechęcić do gry <jakość i brzmienie instrumentu>
Jednym z moich typów padł na gitarę Ibanez GSR 200 <jest "lewa" jak i "prawa" >
przykładowy link http://guitarcenter.pl/catalog/bas/basy ... -gsr200-bk
prosił bym bardziej doświadczonych userow o opinie
dodam tylko ze przez dość długi czas około 8 lat grałem wcześniej na puzonie <kontuzja wyeliminowała mnie z dalszego grania> //młodzieżowej orkiestrze dętej// puzon jest w tym samym kluczu wiec nutki obeznane i nie powinno być większego problem. z wyżej wymienionego powodu miałem przerwę prawie 2 roczna z muzyka i bardzo mi tego brakuje, zastanawiałem sie nad dwoma instrumentami .. perkusja i basem i padło na bas .. powody hmm można grac na basie w bólu ;] i nie potrzeba az tyle miejsca;]
pozdrawiam serdecznie i z góry dziekuje za pomoc i prosze o jakies inne propozycje <nie ograniczam sie do owego modelu>
btw moj pierwszy poscik ;]